Jump to content

Moto Zajednica

Nenormalno visok LER kad je hladno

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :)

Imam jedan neobican problem i ostao sam bez ideja kako da ga resim... pa da potrazim pomoc i od vas.

Problem je sledeci... Motor mi ima nenormalno visok ler kada je napolju niska temperatura 3000-4000 RPM...0zbunjen.gif

Da odmah razjasnim da ne bude zabune, ler gas mi bude veeeoma visok iako je masina propisno zagrejana samo ako je napolju hladno vreme (cc ispod 10 stepeni)0stabre.gif

Na primer jutros oko 6h upalim motor da krenem na posao i sasvim lepo radi i drzi normalan ler, motor radi u mestu oko minut dva (da se zagreje) ler 1200-1300 dok ja stavim opremu i krenem, sve radi lepo i masina odlicno povlaci da bi nakon nekih 7-8 km voznje stao na semaforu i motor drzi 3-4000 obrtaja u leru... nastavljam voznu sledece stajanje motor radi normalno ler 1200-1300 ... da bi opet na sledecem semaforu drzao ler na 3-4000 rpm i tako nasumicno! Pokusavao sam da dok stojim dam gas i naglo otpustim medjutim ler ostaje visok.... 1neznam.gif

Ovo se desava samo kada je napolju osetno hladno vreme... a strasno me nervira da motor toliko bruji dok stojim u mestu...

U pitanju je Honda Rebel, vazdusar 125 ccm (2 in line)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Meni se isto desavalo dan dva pre nego mi explodirala karika i puko klip..ne kazem da je to ali isti simptomi. Kad stojis na semaforu, naglo dodaj saug (sauh) i odmah vrati. To je meni pomoglo da vrati obrtaje na normalu. Mozda ti je filter istrunuo pa vuce previse vazduha. Nije dobro jer se pregreva klip i cilindar. Takodje proveri prirubnicu. Ne mozes videti ovako, moras rastaviti. Pukotina moze biti toliko tanka da se skoro ni ne vidi a opet dosta da udje vazduh. Da li ti naglo menja obrtaje i zvuk motora kada ides preko neravnina? Ako da, onda je prirubnica sigurno jer kako se klati karb pukotina se siri i skuplja pa se kolicina fals vazduha naglo promeni.

• Podržavam 1

U pravu si, menjao sam filter vazduha i nakon par dana se desila havarija. Zanimljivo je sto se desavalo samo kada je zagrejan, jutarnje paljenje sve normalno.

• Podržavam 1

Mozda samo glavi sajla od hladnog vremena ?

Pomislio sam na ovo jer sam podmazao sajle pre zimskog sna i ponovo pred prve voznje. Pa sam mislio mozda se zgusne ulje kad je jako hladno i zaglavljuje sajlu i ne vraca gas. Ali opruga u karbu je dosta jaka i gas se lako vraca.

Proverio sam za fals vazduh i veze izmedju glave- karburatora - filtera vazduha lepo dihtuju i karb cvrsto stoji na svom mestu. U toku voznje nema promena u rezimu rada, cak sam isao nekim poljskim putem do jednog jezera i sav se razdrmao medjutim nema promean u radu uvek radi ujednaceno.

Prirubnica je cela pregledao sam je pre mesec dana kad sam menjao filter.

Pre nesto manje od mesec dana sam stavio nov filter vazduha, nove iridijumske svecice, novo ulje i karb je bio rastavljen do DETALJA i ociscen.

Nikako mi nije jasno zasto se to desava samo kad je hladno, juce sam se ceo dan vozao i sve normalno! Jutros u 6 kad je bilo hladno opet ista prica... od stajanja do stajanja kako mu padne na pamet tako drzi ler...1hmm.gif

Oticu kod nekog majstora da mi proveri A / F odnos da nije u pitanju smesa, mada kontam da bi onda menjao rezime rada i kad je toplo vreme a ne samo na hladno 1neznam.gif

Na svaka dva stepena celzijusa bi teoretski trebalo menjati diznu jer se promeni odnos smeše. Ukoliko u startu nije idealna, kad je hladno izadje iz optimuma skroz.

• Podržavam 1

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova
  • Motocikl: K1600GT

Meni se desavalo da mi automatski sauh ne radi kako treba pa je nekad drzao obrtaje i kad se zagreje. U pitanju je bio kimko zing 125.

• Podržavam 1

Nemam automatski sauh, cim uhvatim vremena moram da nadjem nekog dobrog majstora u S.Mitrovici da proveri smesu kao sto su kolege gore predlozile. 0takoje.gif

Inace bas me nervira sad to kad sam lepo pripremio motor za sezonu 1hmm.gif

Iskoristio zimu i proverio zazor na ventilima (svi bili ok 1care.gif) stavio filter vazduha, svecice, promeni sajle, ulje, kociono ulje, ocistio karburator, proverio instalacije.... Bas sam se nadao da ce biti sezona bez briga kad ono na samom startu problem 0ljut2.gif

Doduse karb je bio bas prljav, a prosle sezone je normalno radio... mozda treba da zaprljam karb? 1lol.gif

Stavljen je nov orginalni, nikakvo budzenje. A stari filter sam vec bacio 1hmm.gif

Pogledacu danas boju svecica, ako je smesa mnogo omasila odmah ce se videti, mada sad nesto razmisljam da mi je nesto mnogo i povecao potrosnju... 4l za 125ccm je previse, treba da se vrti oko 3l pogotovo jer ga ne forsiram.

Isto se i meni desavalo, potrosnja i ler otisli u nebo..mislim da ti filter vuce previse vazduha..e sad ako si stavio original ne znam kako je to moguce osim da ti je rastelovan karb. Kod 2t nemam mogucnost stelovanje smese pa se regulise samo filterom i diznom, ne znam da li kod tebe postoji nacin da se usteluje smesa na samom karburatoru. Pogledaj svecicu obavezno i to sto pre. Otice ti karika od pregrevanja ili ce ti zaribati nesto, nemoj se zaebavati.

• Podržavam 1

• Drug član, 3000 postova
  • Motocikl: FleXeR

Siromasna smesa povisuje temperaturu.... a bogata cadji svecicu, izduv... a ako preliva sipa i u karter...

Vidim gore pise ocistio karburator.... ustelovao nivo goriva posle, podesio smesu?

Evo danas sam slikao svecice, u pitanju su nove iridijumske sa kojima je presao oko 150 km do sada.post-29364-0-81746600-1396507384_thumb.jpg post-29364-0-06367000-1396507372_thumb.jpg

Kako vam se cini smesa?0zbunjen.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja