Jump to content

Moto Zajednica

kimco 200i

Recommended Posts

• U prolazu, 17 postova

Iman kymca 200i napunio sam akumulator i upalio bez problema posle par stotina metara motor se ugasio. Provjerio akumulator nije davao znake da ima struje u njemu. Kad sam htio da ga prespojim cim sam stavio kablo na plus poceo je da vergla iako kontakt nisam da. Potrebna mi je pomoc odakle da pocnem da trazim kvar.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

zbunjuje me što vergla bez kontakta... da vergla pod kontaktom rekao bi da je automat paljenja

Automat-paljenja-za-chopper-250cc_slika_XL_11095233.jpg

Kontaktiraj Jošku ili Arakisa da ti reše problem ;)

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Pa hoće da vergla bez kontakta kad prespoji.

Skini ga i drkni o pod. A to što ti se ugasio u vožnji znači da ti je vrteo alanser i ispraznio aku a ti to nisi primetio.

• Podržavam 1

• U prolazu, 17 postova

Dadrknuo sam ga od pod i proradio je. Salim se ali jeaam ga kucnuo nekolka puta i sad radi do kad vidjecu. Hvala svima.

Skini ga i drkni o pod. A to što ti se ugasio u vožnji znači da ti je vrteo alanser i ispraznio aku a ti to nisi primetio.

Dadrknuo sam ga od pod i proradio je. Salim se ali jeaam ga kucnuo nekolka puta i sad radi do kad vidjecu. Hvala svima.

kad jednom krene to da crkava racunaj da je umro :D to sto si mu prdužio zivot je super ali gledaj da kupis drugi... nisu preterano skupi za skutere... mislim da su cene od 450-700dinara za taj automat ;)

• U prolazu, 17 postova

kad jednom krene to da crkava racunaj da je umro :D to sto si mu prdužio zivot je super ali gledaj da kupis drugi... nisu preterano skupi za skutere... mislim da su cene od 450-700dinara za taj automat ;)

DA UPRAVU SI SAD JE CRKO SKROZ A NIJE DUGO NI TRAJAO SAMO CAKCE KAD POKUSAM DA ZAVERGLAM. SAD MI JEBPOTREBNA POMOC DJE DA KUPIM AUTOMAT

za početak možeš da upališ motor tako što ćeš dati kontakt i nečim metalnim kratkospojiti krajeve automata za paljenje (klješta) ... a u bilo kojoj prodavnici delova za skutere možeš da nađeš :takoje:

evo npr u KOMPP-u

http://www.kompp.co.rs/catalog/delovi-za-kineske-skutere/univerzalni-delovi-za-skuter-50ccm-2t4t/relej-anlasera.html

• U prolazu, 17 postova

za početak možeš da upališ motor tako što ćeš dati kontakt i nečim metalnim kratkospojiti krajeve automata za paljenje (klješta) ... a u bilo kojoj prodavnici delova za skutere možeš da nađeš :takoje:

evo npr u KOMPP-u

http://www.kompp.co.rs/catalog/delovi-za-kineske-skutere/univerzalni-delovi-za-skuter-50ccm-2t4t/relej-anlasera.html

Mislis da prespojim crnu i crvenu zicu sto dolaze na

Mislis da prespojim crnu i crvenu zicu sto dolaze na automat

da... spojis ta srafa na automatu (klještima), malo ce da zavarnici (jesi kratko spojio) ali ce i da zavergra i da upali... (to generalno i jeste ulogau automata paljenja ;) )

• U prolazu, 17 postova

Potreba mi je pomoc kako da utvrdim da li mi je zadnja guma kriva ili je felma ili je sta drugo u pitanju posto zadnji docak trese to jeste vidi se odoka kako se pomjera zadnji aparat kocioni na disku u nekom od polozaja kad se guma okrece

• Zainteresovan, 503 postova

Ako pomjera kocioni aparat, disk je kriv, a uzrok zbog cega je disk kriv moraš da tražiš u udarcu u felnu, istrošenosti diska, lošim ležajevima u glavčini, lošoj poziciji točka ...

Uglavnom rastavi ti to fino na proste činioce i sve pregledaj.

Svakako zameni gumu pa kreni sve ostalo, jer je to prva i jedina stvar kojom se motor oslanja na drum ...

• U prolazu, 17 postova

Ako pomjera kocioni aparat, disk je kriv, a uzrok zbog cega je disk kriv moraš da tražiš u udarcu u felnu, istrošenosti diska, lošim ležajevima u glavčini, lošoj poziciji točka ...

Svakako zameni gumu pa kreni sve ostalo, jer je to prva i jedina stvar kojom se motor oslanja na drum ...

Disk sam onako naveo radi aparata ali kad se gleda tocak kad se okrece vidi se da baca alj ne mogu da utvrdim da li je guna kriva i felna. Na felni ne vidi se nikakva ostecenja. Trenutno motor je u drugom gradu posto ga prodajem pa cu vidjeti da rastavim zadnji tocak nego me je zanimalo moze li da osovina bude kriva ili da nine dobro montiran tocak ili sta vec.

• U prolazu, 17 postova

Mislis da prespojim crnu i crvenu zicu sto dolaze na automat

da... spojis ta srafa na automatu (klještima), malo ce da zavarnici (jesi kratko spojio) ali ce i da zavergra i da upali... (to generalno i jeste ulogau automata paljenja ;) )

Prijatelju treba mi pomoc. Nasao sam malaguti medison da kipim ali mu pukla boca od vode pa sta li je razlog zbog cega je pukla ako nije padano sa njega

to već moraš da vidiš sa nekim majstorom.. ili je pukla od pritiska ili od pada ili nešto treće... nažalost nisam ti od neke pomoći oko toga...

• U prolazu, 17 postova

Disk sam onako naveo radi aparata ali kad se gleda tocak kad se okrece vidi se da baca alj ne mogu da utvrdim da li je guna kriva i felna. Na felni ne vidi se nikakva ostecenja. Trenutno motor je u drugom gradu posto ga prodajem pa cu vidjeti da rastavim zadnji tocak nego me je zanimalo moze li da osovina bude kriva ili da nine dobro montiran tocak ili sta vec.

Danas sam skinuo sam zadnji tocak. Guma nije kriva,ne vidi se da je felma kriva,osovinu isto sam gledo ne vidi se ni ona da je kriva,onako sa moje tacke gledista izgleda da felma kad se stegne ne legne dobro uz lezaj a cini mi se da je bila i previse dotegnuta. Pokusacu da stavim mesinganu podlosku sa unutrasnje strane felme sto nalijeze na lezaj pa da onda probam oce li bacati posto danas nisam imao podlosku. Sta mislis ti sta bi po tvom misljenju moglo bitu.Slazes li se sa mojom pretpostavkom.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Potreba mi je pomoc kako da utvrdim da li mi je zadnja guma kriva ili je felma ili je sta drugo u pitanju posto zadnji docak trese to jeste vidi se odoka kako se pomjera zadnji aparat kocioni na disku u nekom od polozaja kad se guma okrece.skuter sam kupio sa tim problemom.

Jako jednostavno :

Podigneš skuter na centralne nogare, kolko sam video po slikama - trebalo bi da je zadnji točak tad u vazduhu. Zadužiš nekog da drži gas tek toliko da se točak polako okreće. Nađeš neku stoličicu il neki panjić - bilo šta i postaviš pored zadnjeg točka. Onda uzmeš kredu il nešto slično u ruku, ruku nasloniš na panjić i dok se točak polako okreće - približavaš kredu gumi. Ako kreda počne da kači samo na jednom mestu - tu je guma kriva, a ako kači ravnomerno - onda je u redu. Isto tako ponoviš sa felnom i sa diskom. Isto to proveriš i sa druge strane ( osim diska - njega proveravaš samo sa jedne strane. Ako ispadne da je guma kriva - proveri gumu, možda nije dobro montirana ( da nije svuda podjednako iskočila ).

Ako je sve u redu, onda je vrlo lako moguće da treba da očistiš i razradiš zadnja kočiona klešta - jer hoće da trese i zbog njih ako se klipovi u njima zaglavljuju !

• Podržavam 1

• U prolazu, 17 postova

Skinuo sam juce zadnji tocak vidi se da guma nije kriva,felma gledajuci nije kriva niti ima ikakvih ostecenja,disk isto nije kriv,odovinu sam gledao nije ni ona kriva po meni izgleda da felma kao da ne nalijeze lijepo do kraja na lezaj sa unutrasnje strane pa kad se mozda stegne ne legne ravnomjerno a mozda je bio tocak pretegnut skroz. Danas je bio svetac nisam mogo da radim ali u ponedeljak cu utvrditi u cemu je problem postavicu mensinganu podlosku sa unutrasnje strane i stegnuti tocak.

Po tebi jeli moguce da je felma bila pretegnuta

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Mislim da felna ne može da bude pretegnuta, jer po pravilu osovina mora biti dobro stegnuta ( zamisli da ti se u vožnji odvrne osovina - šta bi bilo ) . Ovo mi je nejasno : " po meni izgleda da felma kao da ne nalijeze lijepo do kraja na lezaj sa unutrasnje strane pa kad se mozda stegne ne legne ravnomjerno a mozda je bio tocak pretegnut skroz. " - U principu, ležajevi treba da su fiksni u točkovima, a ne da pri montaži točka na skuter - točak nalegne na ležaj, al ko zna možda su to tako zamislili.

Što se tiče podmetanja te podloške i tu bih bio oprezan . Ja nađoh samo ovu sliku :

201109220347010yager-gt-.jpg

pa ti proveri dal imaš sve delove ( možda je neko nekad nešto izgubio.

Ja još uvek tipujem na kočiona klešta koja mislim da ti zaglavljuju i koja treba razraditi !

PS. Evo ovde imaš sklopove za tvoj motor :

https://kymcopartsonline.com/catalog/table_overview.php?s_fk_manufacturers_id=21&s_fk_model_year_id=1&s_fk_scooter_model_id=24

• U prolazu, 17 postova

Mislim da felna ne može da bude pretegnuta, jer po pravilu osovina mora biti dobro stegnuta ( zamisli da ti se u vožnji odvrne osovina - šta bi bilo ) . Ovo mi je nejasno : " po meni izgleda da felma kao da ne nalijeze lijepo do kraja na lezaj sa unutrasnje strane pa kad se mozda stegne ne legne ravnomjerno a mozda je bio tocak pretegnut skroz. " - U principu, ležajevi treba da su fiksni u točkovima, a ne da pri montaži točka na skuter - točak nalegne na ležaj, al ko zna možda su to tako zamislili.

Što se tiče podmetanja te podloške i tu bih bio oprezan . Ja nađoh samo ovu sliku :

Ja još uvek tipujem na kočiona klešta koja mislim da ti zaglavljuju i koja treba razraditi !

https://kymcopartsonline.com/catalog/table_overview.php?s_fk_manufacturers_id=21&s_fk_model_year_id=1&s_fk_scooter_model_id=24

Kad felmu montiram na osovinu to jeste kad je navucem na nuteve radi navlaci se lako pa zato sam rekao da mozda prilikom stezanja ne nalegne na lezaj koji je u deklu pa sam zbog toga mislio da stavim bakarnu podlosku milimetarsku da ona odradi svoje kad felmu stegnem da se oblikuje na osnovu felme. Ali u ponedeljak cu zasigurno utvrditi kvar

Hvala na semi bice mi od pomoci velike

• U prolazu, 17 postova

Kad felmu montiram na osovinu to jeste kad je navucem na nuteve radi navlaci se lako pa zato sam rekao da mozda prilikom stezanja ne nalegne na lezaj koji je u deklu pa sam zbog toga mislio da stavim bakarnu podlosku milimetarsku da ona odradi svoje kad felmu stegnem da se oblikuje na osnovu felme. Ali u ponedeljak cu zasigurno utvrditi kvar

Hvala na semi bice mi od pomoci velike

Ipak felma je kriva a ne vudi se da je nidje ostecena.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja