Chika Jimi 612 Napisano Mart 9, 2014 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 585 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav narode, evo kako nisam bas dugo na forumu uclanjen, sad naleteh na jedno od predpostavljam obicaja da se otvori nova tema i da se predstavi. Zovem se Nenad i iz Beograda sam. Trenutno posedujem VIrago 535 '97.god. koji je kofd mene 2 god. Ono sto mislim da moze da bude zanimljivo u tom nekom predstavljanju a vezan o je za motore i 2 tocka, jeste docarati tu neku ljubav prema motorima tako da evo kratke price, pa koga zanima neka cita. Motori od malena u glavi i uopste da kazemo prevozna sredstva, tako da se secam da sam kao mali provodio sate npr u dedinoj garazi i vrteo volan i menjao brzine u pokvarenom fici na klocnama. Ponekad bi se baba zabrinula da mi se nije nesto desilo ali ja sam uzivao! U nekoj 16-oj godini posle svakog sajma automobila i gledanja uglancanih motora na istom, jedan dan u onoj istoj garazi u kojoj sam sate provodio, ugledam da iza nekih skalamerija i starog ormana viri neki volan. Naravno izpreskacem sve to, ugledam ispod rucke izviruje neka sajla i otrcim kod oca da se nervozno raspitam kako ja to ne znam da u staroj garazi ima neki moped i zasto mi nije rekao nista! Naravno gledajuci me godinama znao je da cu mu se kad tad popeti na glavu i covek je cutao. Nagovarao ga ja da to to iscupamo iz garaze vidimo sta ima sta fali kako izgleda uopste ali vidim ja izvlaci se matori vragolan ali dete ko dete vikend br.1 iscupam ja sa jos par drugara ormane neke i skalamerije i iscupamo moped na svetlost dana! Nagovaraj oca, nedelja za nedeljom citaj, pitaj strica koji je u to vreme imao za mene ogromnu cb500, posle par nedelja ispitana masina, saznam ja sve lepo od oca i okoline, dvotaktna masina Tomos-ova, T12, rucni menjac, sajle iskidane ali sve to nije bitno ja sam hteo da cujem zvuk. Daljom istragom preko slobodnih vikenda masina je bila malo oprana, jedno po jedno cackano sta sam tada znao, gurao svecice od fice, keca, cega sve nisam nasao u garazi, dovukao onoga i ovoga ko je hteo slusati me tada i zakljucak, ima varnice ali karburacija je tu problem... Do sledeceg vikenda svasta u glavi, a tesko se i zaspi uvece! Dosao vikend ja spreman da se upustim u rasturanje prvog karburatora, u glavi vec sve isplanirano! Polako bez panike deo po deo pa gore svakako ne moze biti. Rasturilo se se tu nesto, valjalo u benzinu i taj naredni vikend posle celog masnog i u benzinu do lakata dana, uspeo sam da cujem zvuk dvotaktne masine i to sam samcijat! Bez i jednog minuta pomoci oca koji je verovatno sedeo kod kuce u fotelji i mislio aha, hoce hoce... Mislim da taj momenat u 16,17 god nikad necu zaboraviti! Motor se gasi, naravno jaka mesavina, palim po 100-ti put sedam i krecem po ulici gore dole, nema kvacila, samo sajle menjaju brzine prva druga... prva druga... svi se krste, dima na sve strane, neki klinac prasi komarce u maloj ulici na chuburi ali ja sam ljudi bio sa osmehom do usiju, srce mi je lupalo kao blesavo... Da ne duzim previse. palo je sredjivanje, sajle napravljene sve skockano jedino moja luda glava tada ofarba T12 u zeleno florescentno. No meni je bilo super! Stigla 18-ta vec motor omalio vec moze svuda da se vozi sa dozvolom par dana posle 18-te al dodje nova inspiracija! Dobijem, od tece Mini-ja 1100 sa full sportskim satovima alu felnama, sportski volan, braon stakla... Al mora neki problem, On ga uzeo u Nisu, baja otisao u Nemacku i nema ni traga ni glasa! Registracija nemoguca! I posle god dana malo voznje po kraju, Mini je krenuo da se rasklapa i jbga... Doslo vec kraj srednje upisao se fax, na leto poslic, malo para i pozajmio i eto nove zujalice, uzeo BT50. Masina opaka vrti se kao luda, kao da taj moj 2-gi motor nije iz iste fabrike izasao kao 1-vi! Naravno i tu su se ruke mastile, menjale se karike na 2 meseca, pregrejavao se po Bg-u a moja luda glava secam se jedne god vec od 5.Feb na motoru samo do kuce i di posla iza 26-ce da se ne zaledim, jedva cekao da dune malo toplog vazduga iz auspuha preko trenerke i farmerki i dva duksa i jakne! Uozbiljile se stvari, Tad vec negde je je bila sablja , frka u gradu, al sta me briga ja mangup prodao i dodao za CTX-a, ljudi pa to leti! Opet detetu nova igracka, secam se majke koja je svaki drugi dan pitala da mi doda para da kupim auto ali to... nije me to zanimalo! Uz sve te godine zaboravih da kazem da je teca bio jako dobar pa je mojoj blesavoj tetki koja je car, kupio kineski skuter, pa se tu upoznalo fino i sa scooterom, naravno niko sem mene nije smeo da istera tetkinu masinu iz dvorista. Elem posle par godina CTX je nestao a od druga iz srednje se uzme Piaggio Typhoon 125ccm. Masina kao blesava ide. Vec su se tu ozbiljnije devocice vozile ali frka! Stasao moj mali, mladji braca od 100kg i malo malo pa daj krug... Osetio ja kako je caletu bilo u fotelji! Ja vec kontam imam osecaja i iskustva ali kad dam braci ono malo govno koje leti... nije sve jedno. Prodam ja to i sta i kako i sta i kako... Dodje Virago 125! Nije toliko startno, lepa masina, svidja se i devojcicama , braca ne moze ni da se qu..ci mnogo i bilo lepo bas. Fin posao, secam se cak je i moj tadasnji direktor seo par puta da se provoza samnom! Ode Virago, kuju se planovi i naletim da komsija prodaje Canyon-a 600 za neke jeftinije parice i popust za mene i opa! Prva prava jaca masina! Kad krenem naglo jace i od Typhoona! Hoce na tocak al nisam ja bas toliko lude glave tako da nisam to izvezbao nikako. Vozilo se to fino isto, braca vec stekao poverenja polozio i on za A, vozali se vozali al dodje kriza i upade auto. Mala pauza, frka opet, frka poce i u firmi, poceo i dug plata da se nagomilava ali tada moj direktor bio ok, dodje njegov serviser neki i poce da prica kako ima moped za prodaju, ja po oglasima svasta gledao ali para ni za lek. Disa tada ponudi da uzmem moped znajuci da su se kroz oglase provlacila imena Virago, i od tada od leta 2012. ja sam ponosni vlasnik Viraga 535. Osmeh, prva manja pa i vece putovanjie prosle godine sa prijateljima u Rumuniju i naravno osmeh! Nadam se da sam uspeo da vama koji ste procitali ovo do kraja u (po meni) malo kracim crtama docaram neki moj deo istorije ljubavi prema 2 tocka i da ste bar neki deo mene upoznali. Hvala svima koji citate i zelim vam prijatne kilometre na 2 tocka i vidimo se negde usput! Pozdrav! 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 393 Napisano Mart 9, 2014 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan ...mislim...pozdrav i tebi ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Mart 9, 2014 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao i svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6447 Napisano Mart 9, 2014 Enduraš, 6402 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je pravo predstavljenje i mozda drugo, trece od kad sam na forumu, na kojem sam nesto pisao, dobro dosao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Mart 9, 2014 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dosao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 612 Napisano Mart 9, 2014 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 585 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala hvala! Mislim tu sam ja bio, spijunirao vas malo ali ovo je eto zvanicno, nesto mi doslo danas a vidim kazete i da je red... Hvala svakako i i vidimo se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
korvin 42 Napisano Mart 10, 2014 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX 750 F, '00. Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Chika Neso!! Predstavljanje ti je za cistu 10-ku! Vozicemo se mi jos!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 612 Napisano Mart 10, 2014 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 585 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Ivke! Jedva cekam!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sloboleo 211 Napisano Mart 10, 2014 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: indjija Motocikl: honda cb 500,puch 250sg,MAS175 1930, kawasaki klr 650,tomos tori, tomos mc 50,bmw r 1150 gs Prijavi odgovor kao problematičan svi se mi pomalo prepoznajemo u ovim pricama, ja sam u sestom razredu sklopio pni expres i niko nije bio sretniji. pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 612 Napisano Mart 11, 2014 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 585 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan To je to upravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...