Jump to content

Moto Zajednica

SRBSOFER

Članovi
  • Broj tema i poruka

    119
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: SRBSOFER

  1. Hvala, Moje plastike su bile u jako dobrom stanju u odnosu na godine, ne znam koliko bi mi izaslo da ih krpim?, Varenje,gitovanje,farba i ako bih to sve pokusao da uradim u kucnoj varijanti... Sa druge strane i plastike koje kupim cu svakako morati da farbam jer tesko da cu naci u potpuno beloj boji
  2. Zdravo svima, Nadam se da nisam omasio kategoriju, Zanima me da li je isplativije kupiti drugi oklop/plastike za hondu nsr 125r ili krpiti stare?, Ostecenje je nastalo tako sto je pas oborio motor sa nogare, stradao je poklopac rezervara koji je pukao skoro na pola i plastika koja se proteze od rezervora do repa motora, ona je samo pokazala jednu dobru pukotinu, takodje je popucala na mestima gde se srafi na motor. Trenutno nisam u mogucnosti ali cu ostaviti fotografije ovih dana, Trenutno me zanimaju cene kako bih znao kako cu da sredim motor za sledecu sezonu, pre nego sto obesim ovo cudo od psa ( sala naravno )
  3. Vlada moto delovi Nis. Kada ima delove za NSR, sigurno ce imati i za novije modele.
  4. SRBSOFER

    Klip za 2T

    Pazi se samo kineskih delova(jeftinih), kada sam kupovao lezajeve zadnjeg tocka, raspon cena je bio od 100 dinara do 400 dinara za jedan.
  5. SRBSOFER

    Klip za 2T

    Ja sam na svojoj hondi stavio meteor klip, da kucnem u drvo vrsi posao. Zamena radjena 2017. godine.
  6. Isto je i meni tako radio, skinem CDI izlupam ga i vozim dalje, dok nije crkao nacisto. Kakav ti je akumulator?
  7. CDI - verovatno. Proveri instalaciju i dugme za gasenje.
  8. Proveri instalaciju, proveri dugme za gasnje. Proveri CDI da se nije spalio iz nekog razloga. Proveri glavni osigurac ( Ma da , mislim da ne bi radio alnaser da je on crko).
  9. Ili CDI daje pa ne daje struju ili Kompresija.
  10. CDI 100%. Imao sam slican problem. Samo sto je kod mene CDI radio kada se malo izlupa. Kupio drugi i resio problem.
  11. Takodje i kod mene je tako na NSR 125R kazaljka se malo pomeri i to je to. Za razliku od paklenih dana. Tek sad provalio da je tema iz 2010.
  12. Ako ti znaci nesto mogu da ti slikam vijake za stezanje lanca pa da uporedis.
  13. A da premeris kompresiju? isto mi se desilo na hondi. ugasila se i toliko o tome. Ako lagano vergla kao da nema opterecenje i lagano se gura kada je u brzini onda ti je mozda neka karika stradala.
  14. SRBSOFER

    Honda ns 125 r

    Vozim 3-4 godine Hondu Nsr 125R sa dva fara mislim da je 90-to ili 91 nisam siguran. U prvo vreme kada sam je kupio sam imao problem sa dihtungkom glave, CDI (komutator), i sa klipom. Dihtung placen oko 1000 dinara nisam siguran davno je bilo Komutator oko 70e Klip sa karikama meteor oko 8000 dinara. Akomulator - oko 2500 dinara To su kvarovi koje sam imao za 3-4 godine koliko je kod mene a bukvalno se ne silazim sa nje tokom leta. Sve u svemu ako vodis racuna sluzice te ako silujes onda nista dobro neces postici. ipak je to 125 kubika. Sto se potrosnje tice slazem se sa @drtommy. Medjutim meni je ta cak i veca potrosnja bila sa dotrajalim klipom i karikama. Nakon sredjivanja masine motor trosi 4-5 litara zavisi kako se vozi naravno. Ja svoju uglavnom vozim lagano ponekad je razvucem malo na gas i to je to. Bez pokusaja tockiranja,slajfovanja i slicnih stvari. samo opustena voznja i uzivancija i ponekad gas do kraja.
  15. Slazem se sa @Biker-Boy pogledaj malo bolje iglicu i sam plovak, meni se slicno desavalo, da je preko zimskog sna ostalo malo goriva u karb pa je zalepio bio. A sto se stucanja tice sada vec mozes da budes siguran da ti je karb.
  16. I sta je na kraju bio problem?
  17. Proveri dovod goriva i karburator. Mozda ti je problem u tome. Tacnije da kada upalis tebi se napuni karburator gorivom i onda kada ga izvuces na gas tebi se smanji nivo goriva i kasnije ne moze da dopuni ako ti je malo zavrnuto gorivo ili prljav karburator.
  18. Nakon sto sam shvatio u cemu je problem i da je klip prosecen na pola, vozio sam motor kod majstora od prilike mi je rekao da se ne isplati popravljati jer ce generalna njegova ruka i delovi izaci vise nego sto ceo motor kosta. Nakon cega sam motor vratio kuci i krenuo sam da ga rastavljam jer svakako nisam imao sta da izgubim motor je bio pokvaren i to je to. Rastavio sam masku,hladnjak sva creva. Polako sam skinuo poklopac glave cilindra i kasnije izvukao cilindar bez skidanja masine. Kada sam izvukao cilindar imao sam sta i da vidim osigurac cini mi se na desnoj strani je iskocio to jest vrh osiguraca se otkinuo kada je klip bio verovatno u gornjem polozaju i kako je klip isao na dole tako ga je to parce zice proseklo kao sir i iz tog razloga se motor ugasio i vise nije hteo da upali jer nije imao kompresiju. a parce zice koje je proseklo klip sam nasao u auspuhu. Pozvao sam svog prijatelja koji se malo razume u mehaniku cisto da pogleda radlicu i da jos nesto pored klipa nije proseceno ili neispravno. Na moju srecu cilindar je nekim cudom prosao bukvalno netaknut kao da se nista nije ni desilo. Lepo smo sve ocistili sredili. Stavili novi klip vratili glavu nazad stavili nov dihtung vratili poklopac glave sve lepo sklopili sredili. i dosao je cas trenutka istine da li ce motor upalili ili ne. Motor je upalio bukvalno na dodir tastera na nase veliko odusevljenje. Motor je jos uvek u mom vlasnistvu i svakodnevno se vozi bez ikakvih problema. samo sipam gorivo i vozim. Do sada sam presao oko dve hiljade kilometra i jedino sto sam menjao je ulje u kocnicama, menjacu i akumulator koji je bio dotrajao. Motor sada jako bolje ide jako bolje vuce na samu pomisao na startovanje motor pali i dosta je smanjio potrosnju. Tako da se nekada isplati pokusati popraviti nesto sto se pokvarilo i ako niste bas sigurni sta radite. uglavnom sve lepo moze da se nadje na internetu.
  19. Kao sto sam vec rekao isto je bilo i kod mene sve je bilo dobro ali nije imala varnica na svecici, prvo sam posumnjao na dugme za gasenje. bio sam ga sve rasturio i otkacio i opet nije imala varnica. i onda su mi rekli da probam da izlupam malo cdi i ako upali onda je 99% problem u njemu i stvarno je tako i bilo. Mislim da ima oko 2-3 godine kako sam promenio CDI i vise nisam imao problem-a sa strujom na svecici.
  20. Ja sam na hondi nsr 125r imao isti problem da je sve bilo uredu ali nije imalo varnice na svecici, Zamenio sam CDI i resio taj problem. CDI koji je bio neispravan na motoru je nekad davao struju nekad ne, kada se izlupa daje struju dok se ne ugasi i kada odstoji ponovo nema struje, prvo sam mislio da nije dugme za gasanje da bih kasnije ustanovio da je otisao CDI.
  21. Sve to stoji, ali sam taj deo puta je malo specifican i stalno se desavaju nezgode na tom delu puta i ako je to jako kratka deonica izmedju dva naselja. A sto se tice poznavanja puta, moje licno misljenje je da je moguce proci nekim putem i milion puta i da ce se uvek desiti neka nova situacija da ce nesto da istrci,preleti i slicno. Tako da po mom misljenju nema pravila. Velika brzina i alkohol mogu da budu uzrok, ali po meni je tu presudio treci faktor. Jer kako je Zika rekao motor je udario na visi od 2m, stalno pratim klipove na internetu o padovima motora uglavnom se motori vuku ali neretko i tumbaju, tako da je moguce da se tu nesto drugo desilo sto je prouzrokovalo da vozac poleti kao iz katapulta a motor za njim. Ne bih da pametujem ali to je neko moje misljenje. ali opet videcemo sta ce ljudi koji su struci reci o ovom slucaju.
  22. Saucesce i ako nisam poznavao coveka, Pre nego sto se to desilo ja sam prosao tim putem na 20-tak minuta, Nisam mnogo obracao paznju na sam put to jest da li ima nesto na putu ali na tom delu puta ume cesto da se nadje zemlja na putu iz obliznjih njiva. Isto tako neosvetljeni biciklisti,ljudi,traktori. Tacno je da je to blaga krivina ali se iz pravca Nozrine ka Moravcu jako slabo vidi preko te krivine.
  23. Evo da se javim, nadam se da sam resio problem ty za sada motor pali ide videcu veceras kakva ce svetla da budu. Kupio sam nov akumulator izaslo mi je 1700 dinara. Lepo sam ga formatirao kako mi je prodavac objasnio, postavio sam akumulator na motor prvi put sam ga upalio na gurku posto su mi tako u prodavnici rekli vozio sam se 10-tak kilometara. vratio sam se kuci ugasio sam motor upalio sam ga na dugme radi sasvim normalno pali ide jos samo svetla veceras da vidim kakva ce biti. Merio sam napon u akumulatoru pokazalo je nesto malo preko 13v ( mereno kineskim unimerom) za sada je sve ok. Pa eto ako neko ima slicnih problema moze da krene od akumulatora. Hvala svima na pomoci ukoliko se pojavi neki problem sa strujom to jest da i dalje nemam svetla ma da bi sada trebalo da bude ok ide pravac za adrovac po preporuci.
  24. Pozvacu vas preko nedelje dok mi stigne nov akumulator, trenutna struja u akumulatoru je 10.99v jedva 11v. Kada se okrene kljuc cuje se kako motor pokusava da otvori rc ventil ali se ne otvara. kada pokusam da startujem motor cuje se zujanje ali kako mi se cini u akumulatoru. Sirena jedva da radi tako da cu za pocetak da uzmem nov akumulator pa cemo se videti.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja