Jump to content

Moto Zajednica

Tarabić

Članovi
  • Broj tema i poruka

    212
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Tarabić

  1. Nov ima gde hoces za ~100e. Polovan je oko 50, ali ces duplo brze da ga promenis...
  2. Proveri zazor ventila, španer lanca bregaste.
  3. Treba da uzmem nove pločice, ove sam stavio da posluže privremeno, inače bolje. Nije da je odjednom postao SM ali definitivno bolje od fabrike. Do duše, ja sam stavio i progresivne opruge napred pa nema više onog tonjenja pri kočenju tako da je osećaj mnogo bolji u vožnji. Zadnja kočnica od GPZ500 - takodje veći klip. Ona osetno bolje koči.
  4. Yep. Crkla mi klješta pa sam kupio od SV-a - bila jeftinija. Pasuju na šraf, samo su pločice drugačije i bolje koče. (malo je veća površina klipova)
  5. Prednja kočnica se reši dobrim delom stavljanjem čeljusti od SV650/V-Strom-a.
  6. To si rekao i prošli put Nego di su te slike?
  7. Ako hoćeš jači motor - prodaj i kupi XTZ ili nešto slično. Te akcije menjanja delova i budzenja na kraju izadju skplje. Karburatori, bregaste, filter vazduha, izduv, kad se sabere komotno da prodas i kupis jaci motor bez cimanja dok sve to nadješ, upasuješ i podesiš, a opet dobijas vrlo mali napredak. Sa GPZ bregama to vise nije KLE već GPZ. Lenj i trom u niskim obrtajima i tek oživi negde posle 6k obrtaja. Ima drugar pa sam poredio sa mojim... nije poboljšanje jer je sva dobijena snaga na visokim obrtajima, a ono gde ti realno provodis najvise vremena je od 3k - 6k obrtaja.
  8. Jel to viljuška od DRZ400 ili DR650SE na ovom KLE-u na zadnjoj slici?
  9. Nema nikakve nauke. Skines klesta, skines plocice, vratis klipove, stavis nove plocice i zasrafis nazad. Druknes kocnicu dva-tri puta da klipovi izadju i plocice legnu i to je to. To su jednoklipna klesta i nema nista specijalno kod njih.
  10. Tarabić

    Sat KTM-a

    Meni kad je akumulator umirao na 640 SM se to dešavalo.
  11. Daklem, 6202 2ZR i 6203 2ZR u C3 toleranciji od bilo kog proizvodjaca. Najbolje Koyo i FAG.
  12. Ako nadjes 4300k to je najbolja varijanta. Nije ono plavo da odma ljudi kazu Uuuuu Xenon, al ces bolje videti.
  13. Ne moras da skidas tablu. Samo skini prednju masku i sijalice se skidaju odozdo. Skini jednu pa odnesi u radnju. Mislim da idu standardne T5 sijalice za instrument table.
  14. Prednji disk je oko 100e. Samo pločice su oko 30e napred i 20ak pozadi. Da se nisi ti nešto preračunao?
  15. Jel si proveravao cenu i rok isporuke u Plattner-u? Oni su pristojni sa rokovima i cenama, bar do sada.
  16. Ti si od skoro krenuo da vozis u čizmama? Proveri da ti noga ne pritiska polugu kočnice dok stojiš.
  17. Da reži - reži. Prijatniji zvuk za uši nego LC4. Sa LC4 me neka bilo blam da prodjem negde, tipa pored zabavišta - em Akrap popali alarme, em se sitna deca traumiraju. Plus, to nije moglo tiho ni na leru ni na gasu. KLE je pismen na leru i malom gasu, al cim predje 4k obrtaja krene da, sto kaze svestenik, reži.
  18. Imam ja celu Lazer granu i ProDuro auspuh - i dalje se ne čuje kao LC4
  19. Nikad KLE nece zvucati kao LC4 ili XT660. Ako ti je do zvuka kupi 1 cylindar.
  20. Ja sam za prednji uzimao gumice od firme Sigurnost iz Zrenjanina. Nisam nalazio takve nigde u ostalim radnjama. Samo ti treba prečnik kočionog cilindra kad poručuješ. Prednja kočnica je 34mm i 27mm, dok je zadnja, čini mi se 27mm, al za zadnju nisam 100% siguran. Jedan komplet (dva para semeringa) kosta 200din.
  21. Ma to je 30min posla maks cak i ako prvi put radiš.
  22. Hoce to da se desava i kad propadnu gumice oko klipova pa se klipovi ne vracaju dovoljno kad pustis kocnicu. Tada dobijes efekat kao da ti je stalno blago pritisnuta kocnica pa se ista vise greje. Ja bi tu rasturio celjusti, proverio gumice i promenio ulje.
  23. @srle Poručih upravo retrovizore. Hvala za mere
  24. Kolege, treba mi usluga... neko kome je motor blizu da mi izmeri dimenzije retrovizora, tačnije C i D dimenziju sa slike . Hvala
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja