Jump to content

Moto Zajednica

konstruktor

Članovi
  • Broj tema i poruka

    640
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: konstruktor

  1. Rad je fantastican,prosto fascinira posvecenost detaljima i pedantnost izrade.Svaka cast. P.S. Vidimo li se ove sezone na MEC-u?
  2. Sto se papirologije tice cisto sumljam,jer nemam nista od njega.U gepek moze da stane ali da li ce da prodje granicu ...
  3. Sin ima 13 godina,ali je visok 175cm pa je vec postao mali morcic.Da kazem da je za decu do 165cm visine.Motorce je vece od onih kineskih mini kroseva i daleko vece nosivosti jer je za preradu koriscen moped za odrasle.
  4. konstruktor

    Midi moto

    Na prodaju midi moto,rucni rad.Klinac ga prerstao pa sad ide na prodaju.Masina Tomos automatik u prfektnom stanju,ram preradjen od Jawe stelle,tockovi 10coli,gume 3.00x10.Cena 250e.
  5. Otisao je u dobre ruke to je sigurno.Momak je moj kumic i jako je revnosan u odrzavanju skutera.Ja sam juce dovezao skuter iz Bg posto kumic jos uek nema a2(20og polaze voznju).Mogu reci da se lepo ponasa na putu,jedini problem koji ima je vibracija kormana na manjim brzinama.Sad da li je u pitanju guma ,felna ili lezajevi kormana videcemo.Iskoristio bih ovu priliku i da pitam Darka da li su menjani lezajevi kormana.Da imam iole neku predstavu odakle da krenem u resavanju tog problema.
  6. Odgovara ti klip od Tomosa potrebno je samo staviti deblji dihtung (najbolje napraviti od Al lima debljine 1mm i po jedan dihtung sa svake strane) ispod cilindra jer mu je celo za 1.5mm vislje,samo proveri stiftovi karika da li su na istim mestima,cak i ako nisu bitno je samo da ne prelaze spojevi karika preko nekog od kanala. MOTOBIKESHOP.RS
  7. Daj tacne dimenzije klipa,mozda cak i mam neki koji bi ti ogovarao.
  8. Svi ti skuteri su sa usisom preko kartera,nema usisnog kanala.Tako da sasvim sigurno odgovara od bilo kog 2T kineskog skutera.Samo ako dimenzije klipa odgovaraju,nema nikakvih problema.Inace agreagat na tom mopedicu je potpuno isti kao na tomosovom kaisaru,i jos puno evropskih proivodjaca.Laura agregat.
  9. Satvi bilo koji klip od 2t kineskih skutera nece biti nikakvih problema.
  10. Na prodaju kompletan zadnji tocak(sa gumom,diskom i lancanikom) od Apola 250.Guma 130/70-17 sirina felne 3.00",mozda nekom bude odgovarala i za neku preradu u super moto.Cena je 60e.
  11. Mozes staviti DC CDI od kineskih skutera,malo prevezivanja je potrebno li nist strasno,
  12. Odakle si ti Auslander?Vidim da ti nesto Valjevo smeta,sta je u pitanju?Frustracije neke iz mladosti ili?
  13. Da li si premerio?Desava se da kada pukne karika osteti cilindar i klip a onda sprecava normalno kretanje klipa kroz cilindar i stvara otpor.Pa se na kurbli ili alnaseru cini da je kompresija dobra.
  14. Tako je Lisice,to je AM6 agregat.Simptomi koje je decko izneo mogu ukazivati na vise razlicitih stvari,od problema sa karburatorom(mada ovaj Dell retko kad pravi probleme),semerinzi na radilici,a vrlo lako je moguce da su popucale karike ili nesto u vezi cilindar klip.Sve u svemu svasta moze biti bez ozbiljnog pregleda motorceta tesko je reci ovako online sta mu je. P.S. Karburatori se ne kuvaju,pasulj se kuva
  15. Hvala na pitanju i dobroj volji da se pomogne ,ali nije potrebno.Sledi mi ugradjna vestackog kuka.A nakon toga par meseci oporavka.Motor je jos uvek na prodaju.
  16. Ne bih je prodavao ali moram,u ovoj usranoj zemlji i da bi se lecio trebaju ti pare.Oglas sam postvio samo na BJB bas iz razloga sto racunam da ovde na forumu ima ljudi koji znaju da cene ovakav motor.Na klasicnim oglasima bi me smarali kojekakvim glupostima i samo mi jos stajali na muku.Evo jos jedne slicice.
  17. Kako iz zdravstvenih razloga vec neko vreme ne smem da vozim motor a ne zna se i kada cu ponovo moci,odlucio sam da prodam moju Yamahu.Motor je u dosta dobrom stanju,estetski ima par ogrebotina na boji ali nista strasno,lanac,lancanici,gume u dobrom stanju.Na motoru su zamenjene karike(originalne sam uspeo da nabavim),ne trosi grama ulja,uslajfovani ventili i zamenjene gumice istih.To je sve sto je radjeno oko agregata,ostalo u fabrickom stanju,blokovi nikad otvarani. Zamenjeni semerinzi prednjih vila kao i ulje ,kompletno ociscene.Motor je gotovo 99% u fabrickom stanju,ja sam drugi vlasnik i presla je nesto malo preko 70k.Menjac je sa sest brzina sto mu omogucava da jako lepo ide za svoju kubikazu cak i u brdu sa dvoje.Evo sta bi bilo potrebno uraditi na njoj da bude u perfektonm stanju:ocistiti i sinhronizovati karburatore(motor nije vozen vise od 6 meseci),zameniti O ring na poklopcu filtera ulja,zadnji disk je los,na poklopcu glave negde pomalo pusta ulja nista strasno ali bi valjalo zameniti i tu dihtunge(vise smeta estetski,nego mehanicki).Slike trenutnog stanja motora za koji dan,posto stoji u garazi a ja sa mojim bolesnim kukom po ovom snegu nema sanse da ga izguram i slikam.Za sada cu postavicu bar jednu sa neke od voznji sa koje moze videti bar priblizno stanje motora..I da gotovo sam zaboravio,cena je 1000e.
  18. Kad si vec nabavio kvacilo sa sve osovinom i remenicom,nabavi onda i vararijator. Predpostavljam da ces i ovako preko kaisa prenos do remenice a ako i ne eto ti ideje.
  19. Radilica na kosilici i na pumpi nisu iste,tako da je poredjenje potpuno pogresno.Plus na kosilici ima nosac noza duzine oko 100mm i na kraju noz precnika oko500mm. Ovo je od trimera i jako je slabo,nemoj ni pokusavati da to stavis.Radilicu bi trebalo svakako obraditi da se uklopi sa korpom ali nije to tako problematicno,kad budes imao korpu i kvacilo u rukama od testere ms 640 sve ce ti biti jasno
  20. Najjednotavnije ti je da stavis korpu i lamelu sa motorne testere,neke malo ozbiljnije npr Stihl ms 640.Inace lamela sa te testere cesto se koristi na Tomos automaticima koji se voze na trkama.
  21. Ovaj skuter na slici koime je skinutosediste i plastike je 4T.
  22. Nije bas jednostavno ovako online objasniti kako da zamenis iglicasti.Ali pre svega treba prvo ustanoviti da li je problem do njega.Kada strada iglicasti manifestuje se na dva razlicita nacina,prva varijanta je da motor normalno pali ali okrece tocak non stop i kada se spusti sa nogica tezi da krene a ako ga zaustavis ugasi se.Druga varijanta je da ne moze da se pokrene radilica i samim tim ne moze ni da upali,da napomenem motorce moze sasvim normalno da se zakurbla ali ne pokrece radilicu.Ovaj kvar najlakse se usanoviti tako sto se skine dekla magneta i zatim zakurbla ako se magnet ne okrece pri kurblanju sasvim sigurno je da je stradao iglicasti lezaj.Inace taj lezaj je jednosmerni i nalazi se u korpi kvacila.Mozes pokusati da potazis savet i na Tomossrbija forumu,mozda cak neko ima i u tvojoj blizini sa tog foruma ko bi ti mogao pomoci.
  23. Na prvom mestu osigurac proveriti(nalazi se uglavnom pored akumulatora),a zatim sam aku.
  24. Samo drugi CDI bez blokade resava problem.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja