Jump to content

Moto Zajednica

kymco quannon ako neko zna......

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

dobar dan..... evo ubih se od zujanja po netu ne mogu nigde da nadjem nista o tome zasto mi lanac lupa po ramu koji drzi tocak motor je kymco quannon 125

bio sam kod 6-7 razlicitih servisa za skutere i drugih majstora jedino sto su mi rekli da je lanac treba zategnuti mada posle toga razlika je minimalna jako blizu da je uopste i nema

ono sto se desilo je da je pre par godina na semaforu kad sam stao odjednom nesto cuknulo i od onda zvekece svaki put kad se smanji gas ili menja brzina jedno 15 cm mu je 90% vremena naslonjeno na ram i zvekece ili ako kod da nazovete zvuk ako treba slika da pomogne postovacu je malo kasnije

sto se tice motora generalno nemam nikakvih problema pali normalno ide kao i kad je isao novstvarno nema problema ok jedino guma se izduvava na 3 dana ali aj ok sam bog zna zasto vulkanizeri kazu da nigde ne pusta ... elem ako neko ima bilo kakvu ideju osim zatezanja molim vas pisite

hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Dva tocka...All my life, 358 postova
  • Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700

Istegnut je mnogo lanac, menjaj ga.... koliko si kilometers presao sa njim?

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Pa jel lanac zategnut do kraja na klizačima? Ako je zategnut do kraja, a lanac i dalje labav, vrjeme je za zamjenu.

Na zadnjem lančaniku, uzmi alku koja je nalazi na poziciji kao kazaljka na 3 sata, ako možeš da odvojiš alku od lančanika za više od pola zuba, onda je taj lanac za zamjenu.

Provjeri koliko je lanac labav, zavisi od motora do motora, ali prosjek je nekih 3cm hoda kao na slici

44885d1116828926-measuring-chain-slack-chainadjust.jpg

I provejri na nekoliko pozicija lanca, možda je neravnomjerno istegnut, isto razlog za raniju zamjenu

• Zainteresovan, 618 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Moglo je vrlo lako da ti se desi da si ostetio lanac na jednom mestu, da si pri vecoj brzini naisao na neravninu, rupu ili ispupcenje na putu i da ti se ostetio neki broj linkova koji su postali slabi i vremenom se sve vise rastegli 1neznam.gif

a i presao si 14k sa njime tako da kapiram da je zreo za promeniti

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

a taj prazan hod samo treba da je na donjoj strani a od gore da je zategnut totalno ili???

jeste

• U prolazu, 5 postova

uzeo sam lanac i ta sranja a zaboravih daq napisem.... ispostavilo se da ima neko cudo pre maneg zupcanika po kom ide lanac i to je slomnjeno i koga god pitam niko nema pojma ni sta je ni gde kupiti pa sam na ram uvrnuo neku tvrdu plastiku i sad je ok

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja