Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki er6f

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Kawasaki er6f

Imam Kawasakija er6f 2007. godiste, i trosi ulje. Na 450km potrosi oko 4 dl ulja. Ima predjenih 30 000 km. Da li je neko imao slicno iskustvo sa ovakvim motociklom, i da li zna sta moze biti u pitanju. Motor dobro ide, sve radi besprekorno samo sto trosi ulje. Koje je ulje najbolje sipati u taj motocikl.

Hvala svima na pomoci i sugestijama!!! :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Imam Kawasakija er6f 2007. godiste, i trosi ulje. Na 450km potrosi oko 4 dl ulja. Ima predjenih 30 000 km. Da li je neko imao slicno iskustvo sa ovakvim motociklom, i da li zna sta moze biti u pitanju. Motor dobro ide, sve radi besprekorno samo sto trosi ulje. Koje je ulje najbolje sipati u taj motocikl.

sto se ulja tice, ja koristim bardhal 10w40 i prezadovoljan sam, a potrosnje sto se tice, imam neku vrlo blagu ali je to skoro na 5k km vrlo malo , skoro neosetno.

E sad kod ovog konkretno modela ne znam,ali kod nekih motora ako ih konstantno gazis potrosice ulje bas dosta, a i svi motori trose ulje do neke normalne mere tako da.....

• U prolazu, 5 postova

sto se ulja tice, ja koristim bardhal 10w40 i prezadovoljan sam, a potrosnje sto se tice, imam neku vrlo blagu ali je to skoro na 5k km vrlo malo , skoro neosetno.

E sad kod ovog konkretno modela ne znam,ali kod nekih motora ako ih konstantno gazis potrosice ulje bas dosta, a i svi motori trose ulje do neke normalne mere tako da.....

Ma nije nesto u redu sa motociklom. Ja mislim da su tefloni u pitanju.

• U prolazu, 5 postova

Koje ulje, koliko često ga mjenjaš, jel motor dimi i kako?

Sad' trenutno je u njemu Silkolene Comp 4 15W-50.. Sipao sam to gusce da bih smanjio potrosnju koliko je moguce. Menjam ulje redovno-na svakih 5000 km.. Koje ulje ide u taj motocikl znate li? Motor ne dimi uopste.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Sad' trenutno je u njemu Silkolene Comp 4 15W-50.. Sipao sam to gusce da bih smanjio potrosnju koliko je moguce. Menjam ulje redovno-na svakih 5000 km.. Koje ulje ide u taj motocikl znate li? Motor ne dimi uopste.

4dl na 450km je puno za motor koji ne dimi uopšte, pretpostavljam da ne curi niđe, može biti da je ulje loše, sa gušćim uljem mu nisi pomogao, da su tefloni dimio bi, posebno pri paljenju

• U prolazu, 5 postova

4dl na 450km je puno za motor koji ne dimi uopšte, pretpostavljam da ne curi niđe, može biti da je ulje loše, sa gušćim uljem mu nisi pomogao, da su tefloni dimio bi, posebno pri paljenju

Neki mi kazu da nece pokazati dim na auspuhu jer ima katalizator. Ne curi nigde ulje. Potrosnja je zaista velika. Ne znam u cemu je kvar. Da li moze da se prikljuci motocikl na dijagnostiku pa da se po tome vidi sta je u pitanju?

• Drug član, 1479 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

Ako je model sa katalizatorom, iza istog imas fabricki ugradjen mini-rezervoar, takozvani Sakupljac ulja. Potrebno je nakon svakih 500km isti isprazniti u masinu, i tako napraviti mesta za sledecih 400-500ml, posto "hvata" svega pola litra. Ipak je to motor novije generacije, predvidjen da ne zagadjuje zivotnu okolinu, i da se samostalno reciklira...

Proveri da ti negde ne sakuplja i gorivo za ponovnu upotrebu... :lol:

• U prolazu, 5 postova

Ako je model sa katalizatorom, iza istog imas fabricki ugradjen mini-rezervoar, takozvani Sakupljac ulja. Potrebno je nakon svakih 500km isti isprazniti u masinu, i tako napraviti mesta za sledecih 400-500ml, posto "hvata" svega pola litra. Ipak je to motor novije generacije, predvidjen da ne zagadjuje zivotnu okolinu, i da se samostalno reciklira...

Proveri da ti negde ne sakuplja i gorivo za ponovnu upotrebu... :lol:

Druze taj rezervoar bi se prelio do sad 100 puta :D ... Pre ce biti da sagoreva ulje zajedno sa benzinom ali da ne moze da pokaze dim zbog katalizatora.

• ★★★★★, 654 postova

Какве везе има катализатор са димом? Не може катализатор да упије дим, мора изаћи из ауспуха...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja