Mikulanac 7909 Napisano Februar 27, 2014 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano Februar 27, 2014 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan ha,ha,ha...ma ljudi,sto kaze nas narod..udri brigu na veselje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar NS 141 Napisano Mart 3, 2014 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750 XA Prijavi odgovor kao problematičan Bio u NW sad u decembru (namerno sam isao u najgore tj najsurovije vreme), snega skoro i nije ni bilo, zato kisa jeste, ali dobro... to je trenutna situacija bila.. sto ne znaci da je svake zime tako. Moj celokupan utisak je da temp.i nije puno razlicita u odnosu na ovo podneblje. Posto sam licno isao sa namerom da nadjem bilo kakav posao da bih usavrsio znanje jezika (ucim vec god ipo dana), vrlo brzo sam shvatio da na crno? Bez znanja norveskog? Nemas sta tamo da radis! Jako je malo prilika za posao sa znanjem Iskljucivo engleskog jezika, koliko je meni poznato..a sa nasom ''ustedjevinom'' tamo ne mozes dugo da opstanes. Moja struka je stomatologija i po oglasima koje sam gledao, posao u Oslu pa i njegovoj blizoj okolini je tesko naci (pricam konkretno o mojoj struci), ali vec ozbiljnijih ponuda ima od Trondhaima pa malo/puno severnije. Ono sto mene trenutno koci je jos uvek nedovoljan nivo znanja jezika (trazi se najvisi moguci... u prevodu bukvalno da citas knjige i prepricavas ih) i mozda jos jedna cinjenica... da bih najlakse do posla dosao u nekom malom ribarskom gradicu (Prim. Mo i Rana), Bogu iza nogu... i potpuno sam,... e To je To sto treba sazvakati i progutati a opet? Sve je to individualno... Ziveo sam u Pragu 15god pa mi zivot preko i nije nepoznat, dakle... na kraju krajeva Opet se sve svodi na to Koliko si Ti cvrsto resio da odes? I dal ti je ovde toliko bas lose da bas moras da ides... Kako u NS ne postoji ulica koja nema ordinaciju? A mladi lekari i nemaju neku perspektivu ovde? Ostaje mi malo izbora.. Srecno sa odlukom PS. Ima ovde na forumu jedan momak koji zivi u Bergenu iz NS, pa mozes konkretno njega da pitas za misljenje zove se ''dakipro'' veliki je fan motora iako cini mi se da sam ne poseduje motor... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Mart 3, 2014 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @Aleksandar Jesi li slao papire za autorizaciju/nostrifikaciju diplome? Sem te papirologije moras i Bergen test da imas polozen...to si lepo rekao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano Mart 13, 2014 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan hvala na savetu Aleksandre,nadam se da je jos nekome pomogao tvoj odgovor ... Bio u NW sad u decembru (namerno sam isao u najgore tj najsurovije vreme), snega skoro i nije ni bilo, zato kisa jeste, ali dobro... to je trenutna situacija bila.. sto ne znaci da je svake zime tako. Moj celokupan utisak je da temp.i nije puno razlicita u odnosu na ovo podneblje. Posto sam licno isao sa namerom da nadjem bilo kakav posao da bih usavrsio znanje jezika (ucim vec god ipo dana), vrlo brzo sam shvatio da na crno? Bez znanja norveskog? Nemas sta tamo da radis! Jako je malo prilika za posao sa znanjem Iskljucivo engleskog jezika, koliko je meni poznato..a sa nasom ''ustedjevinom'' tamo ne mozes dugo da opstanes. Moja struka je stomatologija i po oglasima koje sam gledao, posao u Oslu pa i njegovoj blizoj okolini je tesko naci (pricam konkretno o mojoj struci), ali vec ozbiljnijih ponuda ima od Trondhaima pa malo/puno severnije. Ono sto mene trenutno koci je jos uvek nedovoljan nivo znanja jezika (trazi se najvisi moguci... u prevodu bukvalno da citas knjige i prepricavas ih) i mozda jos jedna cinjenica... da bih najlakse do posla dosao u nekom malom ribarskom gradicu (Prim. Mo i Rana), Bogu iza nogu... i potpuno sam,... e To je To sto treba sazvakati i progutati a opet? Sve je to individualno... Ziveo sam u Pragu 15god pa mi zivot preko i nije nepoznat, dakle... na kraju krajeva Opet se sve svodi na to Koliko si Ti cvrsto resio da odes? I dal ti je ovde toliko bas lose da bas moras da ides... Kako u NS ne postoji ulica koja nema ordinaciju? A mladi lekari i nemaju neku perspektivu ovde? Ostaje mi malo izbora.. Srecno sa odlukom PS. Ima ovde na forumu jedan momak koji zivi u Bergenu iz NS, pa mozes konkretno njega da pitas za misljenje zove se ''dakipro'' veliki je fan motora iako cini mi se da sam ne poseduje motor... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Mart 16, 2014 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Antiću,rešenje ti je ispred nosa a ne vidiš Nađi Zeka,živi kod Norveše kuće (restoran u GM),pitaj njega,svake godine radi po 6-9 meseci u norveškoj. Radi sa kamenom i drvetom,provreno slabo govori nor... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano Mart 19, 2014 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan ha,ha,ha...hvala komsija Kwiss... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...