Jump to content

Moto Zajednica

Zupcenje Suzuki DR 600S '86

Recommended Posts

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: SUZUKI DR 800S BIG Suzuki DR600S '86, Tomos APN6S,

Jel moze neko da pojasni malo jer nemam bas puno iskustva? Na magnetu trazim crticu pored slova T i centriram je sa sredinom otvora na levoj dekli gde ide jedan sraf(ovo je pozicija za stelovnje ventila kad je motor ozupcen?) Nek me neko ispravi ako gresim... Kako ide polozaj bregaste ako je ovo dosad ispravno?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: Gazela

zupcenje_zps5844a052.jpg

Теби треба ово на слици. Ја се извињавам упутство је ипак на немачком :neznam:

Али довољно је јасно приказано :zdravo:

• U prolazu, 39 postova

Platio bih al u mom kraju blizu ne znam nijednog majstora... Znaci klip dovedem u GMT. Onda zareze na bregastoj poravnam sa gornjom povrsinom glave. To znaci da postoje dva moguca polozaja bregaste u stanju poravnanja. Samo mi recite da li bregovi idu nadole ili nagore (jedan od dva polozaja. Ako je klip u GMT kada krene prema dole koji ventil otvara? Izvinjavam se ako dosadjujem al ne bih da zeznem agregat...

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Nadjes polozaj bregova da u tom trenutku ne potiskuju ni jedan ventil, znaci klip GMT,crtice se ravnaju sa povrsinom glave i tad ujedno i stelujes ventile. Kad okreces motor u smeru okretanja ne pomera se ni jedan ventil, tek malo pred DMT pocinje da otvara izduvni ventil i otvoren je sve do GMT,a tad ujedno pocinje da otvara i usis, to je tzv "vaga", izbegavaj da okreces motor u kontra smeru da ne ostetis spaner. . . pozz i srecno

• Podržavam 1

• U prolazu, 39 postova

Motor upaljen lepo radi, pali, vuce... Hvala na pomoci drugari... Samo jos da pitam gde mogu da nadjem karike za ovaj motor jer su lose? Da li mogu da se nabave originalne i po kojoj ceni? Izvinjavam se na odstupanju da ne bih otvarao novu temu. Pozdrav

• U prolazu, 39 postova

To sam zamenio platio 2,5e komad na motodelovi.com al nisam zadovoljan kvalitetom... Ako bude ta cena to je extra... Inace ovaj motor sam kupio pre mesec dana (moj prvi veci) i bas je skup za odrzavanje i prethodni vlasnik ga je bas urnisao tako da ima dosta intervencija oko masine...

• U prolazu, 39 postova

Evo mene opet... Ako ima neko ovaj model motora koja mu je potrosnja? Vozim ga po blazem off-u, znaci druga, treca povremeno izvlacenje i seoski putevi i zakljucio sam da trosi malo preko 6l. Doduse pomalo trosi ulje jer su losije karike. Ventili su na 0.15mm svi. Da li je ova potrosnja od 6l u redu? Pozdrav

Za off-road to nije velika potrosnja. Na otvorenom je to znatno manje i opet u zavisnosti koliko mu ochepis gas. Lose karike takodje uticu na povecanu potrosnju! Sto se konjaze tice zavisi kad je uvezen,nekada se placala carina na kilovate, pa su znacajno smanjivani, a to se nekada moglo. Ja sam imao Yamahu FZR sa 91 KS, a u saobracajnoj je pisalo 16 kw !? Kubikaza motora nije previse bitna za snagu, ista kubikaza razlicite snage. Na snagu utice stepen kompresije, Koeficijent punjenja motora i broj obrtaja. Zato se kod friziranja motora najvise budzi glava motora. Pozz

• U prolazu, 39 postova

Koji su simptomi istrosenosti klackalica i bregaste na DR600? Ovaj moj je presao 58000. Pitam jer sam cuo da je to slaba tacka na ovom modelu... Moze li da se oseti po zvuku ili kako vec? Poz

Ako je zazor ventila normalan,nema zveketa, ali ako se cuje neprijatno sustanje iz predela glave velika je verovatnoca pojedenih bregaste ili klackalica(obicno i jedno i drugo). Najbolje je rasturiti i vizuelno prekontrolisati i premeriti ako se ima servis-limit podatak. Na bregastoj budu prvo pojedeni vrhovi bregova, a klackalica ne tare celom sirinom bregaste vec gazi negde 2/3 povrsine bregaste. Znaci pogledas vrhove bregova i taruce delove klackalica, ostecenja moraju biti vidljiva. Ako se pojede povrsinski sloj ovih delova(koji je jako tvrd-cementacija, kaljenje...) onda to posle brzo propada i delovi su za zamenu. Za tvoj motor nije to prevelika kilometraza ako je adekvatno vozen i odrzavan. Pozz

• U prolazu, 39 postova

Pa ima taj neki ,,zveket" mozda je do zazora ventila (majstor je stavio 0,15mm. Znaci trosenjem bregaste i klackalica povecava se zazor na ventilima... A sustanje ima pri vecim obrtajima kada izbacuje dim jer su losije karike... Mozda sam malo paranoican :)

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Koji su simptomi istrosenosti klackalica i bregaste na DR600? Ovaj moj je presao 58000. Pitam jer sam cuo da je to slaba tacka na ovom modelu... Moze li da se oseti po zvuku ili kako vec? Poz

Pa valjda si gledao bregastru i klackalice kad si rasturao motor. To se vidi kad počne da se troši, a i oseti se pod prstima kad pređeš po bregovima il klackalicama.

Ako hoćeš da ti motor duže traje, kad ga upališ, nek ti radi bar pola minuta - minut na ler gasu, jer kod tih motora kad su ugašeni - ulje se slije u karter, pa ako ga upališ i odma pun gas - motor radi na " suvo " dok pumpa ne istera ulje gore.

Ako je počeo da ti se čuje neki zvuk - prekontroliši ventile. Radio si motor, vozio si se, sad je valjda sve leglo na svoje mesto pa bi trebalo proveriti zazore na ventilima !

• U prolazu, 39 postova

Evo jos pitanja :)

Za ovo dva meseca koliko vozim motor uocavam sta mu sve fali... Da li luft na zamajcu korpe kvacila moze da bude uzrok trzanja na niskim obrtajima??? Npr. kada krecem uzbrdo ili kada ga drugom spustim na niske obrtaje bas smeta... Ovo sam primetio kad sam menjao lanac bregaste sa drugarom... Hvala unapred.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja