Jump to content

Moto Zajednica

Prvi enduro motor za početnika

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat)

Covek planira da potrosi do 2500e.

To je sve u redu, ali mislio je neko (cak i postavljac teme) na opremu koju treba kupiti? Jakna, kaciga, rukavice, pantalone.... svega mnogo?

S obzirom na visinu i tezinu vozaca, moj savet bi bio ST, a preostale pare potrositi na (dobru) opremu i neko manje doterivanje mootora.

Eto. ;)

Moja prica. Kupio kao prvi motor u zivotu ST, doterao je za pristojnu cifru I eto veselja.

Ista prica... Ja imam 186 i baletanskih 100 kila... Savrsenstvo od motora...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 331 postova
  • Motocikl: TA 99' Dominator 95' Keeway exceed 125ccm

A koji motor moze da ima vrline KLE-ke : registracija < 10,11.000, odrzavanje, lakoca voznje i naravno cena a da mu pobedjuje mane: neudobnost i kocnice??? Postoji li uopste tako nesto???

nesto si pobrkao kod kle-a i lakoce voznje...

pa dobro, do sad sto sam citao svi kazu da je veoma upravljiv i za gradsku i za off... a mene interesuje ima li jos sta u tom rangu sa tim vrlinama a eventualno da je udobniji i sa boljim kocnicama...

uspeo sam da nadjem na forumu da se lako odradi sediste 60-100e i da se stavi prednja od vstroma650 i zadnja od nekog drugog i samim tim resavam te mane...

ali opet ima li sta u tom rangu???

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

pa sobzirom da je 500ccm to ga cini jedinstvenim. Inace TA spada u njegovu klasu stim da je v2 i 150ccm vise, da mu takodje mnogi zameraju za kocnice. Oni stariji imaju ruzan tv far, a drze cenu zesce nego AT. Ali za njega vazi lakoca voznje, pouzdanost i koliko znam manji je potrosac od kletve... Vazdan raspravljano na tu temu pa se svelo da se izbor pravi srcem ili stanjem primerka

Pa da.. Tako cu u sustini i da uradim nego radim resarch pa sam hteo da vidim ima li jos nesto u tom cenovnom rangu da valja... U sustini mi je KLE best buy ali moze da dodje u obzir neki dominator...

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Dr650 ili freewind, isti su agregati a svakako mnogo bolji motori od kle. Mala trenera ume isto da bude zahvalan motor ako nadjes u dobrom stanju.

uuuu pa to mi treba... gledao sam dr ali sam mislio da drzi jacu cenu... ovo je ok totalno... ali pojma nemam sta znace ove oznake poput R, SE, RSE, BIG???

ovo mi je zapalo za oko http://www.polovniautomobili.com/oglas4561651/suzuki_dr_big_800/

i ovo

http://www.polovniautomobili.com/oglas4948951/suzuki_dr_750_big/

u registraciji je razlika izmedju 800 i 750 cak 4.000 din ali kad gledam ovu 800-tku na slikama jezim se... :)

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Ako ti je već oko zaigralo za BMW 650gs vidi sa Losmijem Capom kod njega u tehničkom (GM tejnicki pregled) stoji jedan takav i mislim da je na prodaju... lik dobio decu i motor više nije toliko bitan...deluje ok u onoj plavo beloj šari je..

moj jedini savet je saslušaj sve a poslušajsebe... sve ima svoje pluseve i minuse... jedan cilindar ima veće vibracije, i treba da se zavrti da bi išao (tj. stalno te vuče da zategneš gas), dva cilindra možeš da voziš kao auto ali su teži i što kažu ovi sa jednim cilindrom - dva cilindra, duplo veća šansa da nešto krene po zlu... :D

sa obzirom na gabarite ja bi ti isto predložio dva cilindra veća od KLEa znači Transalp, Afrika ili ST ... pouzdani motori sa smešnim dečijim bolestima koje se lako odklanjaju ;)

• Zainteresovan, 546 postova
  • Motocikl: Beverly 300 i.e. Suzuki GSX650F/GSXR600

Pozdrav opet, posle malo (više) vremena... :) ne, ovo nije još jedna od onih tema gde se neko javi, traži savet, a onda ga nema više nikad... :) na žalost, puno posla, manjak vremena, ali sam pratio forum bez aktivnog učešća...

Moje i teorijsko i praktično znanje o motorima se povećalo u poslednjih par meseci... i moram da vam priznam da sam se pomalo udaljio od enduro motora... Vozim časove za A kategoriju, moj kokpit je priložen uz poruku. :)

post-31665-0-75366500-1405432385_thumb.jpg

Skontao sam da bi za moje zahteve, u stvari, najviše odgovarao neki naked motor (tipa, priloženi f800r :D ), dakle, za grad i kraće izlete. Enduro mašine su mi nekako više za put i avanturu, a čini mi se da bih ja vrlo malo bio u prilici da ih vozim tako... kakva su Vaša iskustva sa enduro mašinama u gradskoj vožnji?

U odnosu na moj prvi post, moje želje su sada nekako f800r i honda nc750x (složićete se da ovo nije pravi enduro, ali jeste gradska krstarica)... jeste da su ove mašine duplo skuplje od mog planiranog budžeta, ali mislim da ću teško ove godine doći do motora u bilo kom slučaju...

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Skontao sam da bi za moje zahteve, u stvari, najviše odgovarao neki naked motor (tipa, priloženi f800r :D ), dakle, za grad i kraće izlete. Enduro mašine su mi nekako više za put i avanturu, a čini mi se da bih ja vrlo malo bio u prilici da ih vozim tako... kakva su Vaša iskustva sa enduro mašinama u gradskoj vožnji?

Odlicna! Visi je od ostalih motora pa ima bolju preglednost puta. Posto je i sam visi, visi su mu i retrovizori pa se lakse i provlaci, a pritom ne razmisljas o rupama, ivicnjacima i ostalim potencijalnim preprekama.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja