peratrap 787 Napisano Decembar 11, 2015 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo ti zavidim na blizini tako lepih terena za voznju ,veliki pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 11, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 11, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 11, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... ... ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 11, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 12, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo ti zavidim na blizini tako lepih terena za voznju ,veliki pozdrav Vidio sam da i u tvojoj blizini ima lijepih terena za vožnju ... https://www.scribd.com/doc/291326172/Pogled-s-ceste-Srbija https://www.scribd.com/doc/291326959/Pogled-s-ceste-Rumunjska Pozdrav i tebi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 12, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Dio atmosfere s RedBull Ringa za vrijeme Ducati Speed Daysa: ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 12, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Decembar 12, 2015 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo ti zavidim na blizini tako lepih terena za voznju ,veliki pozdravVidio sam da i u tvojoj blizini ima lijepih terena za vožnju ... https://www.scribd.com/doc/291326172/Pogled-s-ceste-Srbija https://www.scribd.com/doc/291326959/Pogled-s-ceste-Rumunjska Pozdrav i tebi naravno da ima nego uvek tudje izgleda lepse , Sent from my Lenovo using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 15, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 15, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 18, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Vremenska prognoza za subotu obećavala je da kiše sigurno neće biti barem do 2-3 popodne, a kasnije pada sigurno ... OK, jučer sam se iza 6 popodne također s Ringa vraćao u bazu po ozbiljnijoj kišurini, mogu i danas. Aber, kako vidim kroz prozor dok na tanjur navlačim sve tri vrste narezane salame, nekoliko kriškica sira s rupama, dvije male paštetice i nekoliko komada narezanog paradajza - uzeo sam i dvije fine žemljice - nebo vani ne izgleda loše. Nema svrhe da se žurim na Ring, nek se ja malo provozam okolicom. Cesta 114 počinje baš kod ove obližnje benzinjare, jedva stotinjak metara od gestehausa ... kratki pogled na kartu na ekranu telefona - naravno da imaju vajfaj, signal je odličan - uvjerava me da bi to mogla biti lijepa vožnjica. Cesta 114, odavde do Triebena četrdeset km prekrasnog asfalta, lijepih pejzaža, teških oblaka i dekorativnih kravica. Na cesti je i selo Hohentauern s pripadajućim prijevojem (1274 mnm) što sve skupa garantira ugodno potrošenih sat vremena. U 10.00 već sam bio nazad na Ringu ... tek da pogledam što sam propustio jučer, da popričam s nekim ljudima koje sam jučer upoznao, štogod da prigrizem, kafca i kokakolca ...... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 18, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 18, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 22, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 22, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 22, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 30, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan Nedjelja je ujutro i malo sam se prošetao prije nego prinjušim ima li kakvih promjena i dopuna u ponudi za doručak ... nije ih bilo, osim što je jedna salama bila drugačija. Nisam planirao još navraćati na Ring ... dapače, dio ekipe koji su više rekreativno nego takmičarski orijentirani otprašio je doma još jučer kasnije popodne. Platio smještaj, spakirao se i gas doma. To što idem doma ne znači da i najkraćim putem idem doma. Tolike lijepe ceste su između Pölsa i Zagreba, šteta bi bilo ne pogledati kakve su i kakvi su pejzaži oko njih. Vremenska prognoza tvrdi da po Austriji neće padati ništa, no za Sloveniju i Hrvatsku garancija nije bilo. Nebo jest bilo oblačno, silna vlaga od noćašnjih kišurina naveliko se isparavala - šume su izgledale kao da gore - a nakon trećeg sela pojavilo se i nekoliko rupa u oblacima koje su dale nebu da malčice priviri na zemlju. Alzo, kojim putem doma? Bez ikakve sumnje, prvi dio povratka idem opet 77-micom ... do Köflacha. Jutarnjih 14 celzijevaca nisu stvarali nikakve probleme, uzbrdo, tri-četiri krivine do prijevoja Gaberl sve je bilo pjesmica. Nije niti na Gaberlu bilo posebno loše, no nezgodna maglica i nategnutih osam i pol celzijevaca nisu ohrabrivali živahniji pristup krivinama ... sicher ist sicher! U Köflachu opet hvatam cestu broj 70, no sada na jugozapad, pravac Klagenfurt. Također zabavna cesta ali niti upola tako kvalitetnog asfalta ili zavodljivih krivina kao 77. Kratkih 20-tak km od Köflacha prešao sam prijevoj Packsattel (1200 mnm) koji je ujedno i granica između Štajerske i Koruške. Ulaskom u Korušku vidljivo se popravi kvaliteta asfalta, a čak i krivine postanu zabavnije. Nakon spusta s jednog brda izbijam na križanje u mjestu Twimberg - cesta 70 kojom sam došao nastavlja se lijevo, dok je od križanja na desno cesta 78. Super, baš to trebam ... skrećem na cestu 78 koju pratim ne više od 5-6 km, sve dok ne ugledam putokaz koji pokazuje ulijevo i na kojem piše Klippitztörl. Cesta na koju sam skrenuo nosi oznaku L91 i treba ju obići, što zbog zanimljive konfiguracije, što zbog prijevoja Klippitztörl kome je pristup dosta strmiji od prijevoja koje pohodim zadnjih nekoliko dana (Klippitztörl je na 1642 mnm). Ne idem dalje cestom L91, vraćam se nazad istim putem - da, da, dosta je ova cesta strmija u svom gornjem dijelu - skroz do onog križanja od maločas te nastavljam dalje cestom 70. Dokle tako? Ha, ne baš daleko ... tek petnaestak km do mjesta Frantschach. Obazrivi pogled u retrovizor, lijevi žmigavac i već sam na lokalnoj cesti L148. Osamnaest km kasnije stižem na prijevoj Weinebene (1666 mnm) koji se također nalazi na granici između Koruške i Štajerske. Niti ovaj put ne idem dalje na drugu stranu. Vraćam se istim putem nazad, uključujem se opet na cestu 70 ... do Framracha, gdje na benzinjari obnavljam zalihe tekućina i gdje skrećem na lokalnu cestu L135. Ova cesta pitomo se provlači još pitomijim pejzažima do mjesta koje je u određenoj mjeri šire poznato - Lavamünd. Da, to je ono mjesto odakle se obično kreće u napad na ranije spominjanu cestu 69. Preciznije rečeno, na 69-ku se skreće s južne strane mjesta kod table na kojoj piše Lavamünd ... do centra, koji je prilično lijepo uređen i vrijedan je zaustavljanja i barem kraće šetnjice, treba još potegnuti kilometar ili dva. Jesam li skrenuo na 69-ku? Naravno da jesam ... nedjelja je, pola dva popodne i baš mi se nikuda ne žuri. Otperjao sam do Aibla te u Sloveniju ušao preko Radelja. Uz Dravu vozim regularno i po svim pravilima, kao svaki pošteni Slovenac, sve do Maribora čijim se raskupusanim asfaltom nekako probijam do izlaza na autoban. Ovaj komadićak autobana do Ptuja koristim za dublje promišljanje dva pitanja koja me muče još od prekjučer ... prvo - jeli veća vukojebina Pöls ili Laaben; i drugo - jeli veća gnjavaža biti mokar oko yaya zbog kiše koja tvrdoglavo pada i ne pokazuje namjeru posustajanja, ili od vrućine koja prelazi u gadnu vrelinu i također ne pokazuje znakove smirivanja. Zašto Pöls ili Laaben ... u čemu je zapravo razlika? Laaben je donjoaustrijska selendra u kojoj osim pristojnog hotela u kojem sam odsjeo za vrijeme Reitwagen Rancha nema gotovo nikakvih sadržaja. OK, ima ona žuta banka i nekakav dućan u čijem sam izlogu vidio da se može uplatiti nekoliko različitih lutrija. Mislim da je u istom izlogu bilo i nekakvih čokoladica, no u svakom slučaju nisam ga vidio otvorenoga. Ima i mala automatska benzinjara ... plati pa toči. Zalogajnice bilo kakve vrste nema, kafića nema. Pöls je štajerska selendra u kojoj sam si našao smještaj za vrijeme recentnih događanja na RedBull Ringu. Prenoćište s doručkom, sve regularno i bez primjedbe ... klasičnog hotela nema. Restoran u selu imade jedan no bio je zatvoren a lokalci me za prehranu upućuju u "Pizza Kebap". Ajde ... Kebap Teller mit Pommes i nije najgore što se može pojesti, no ipak bih u Austriji bio sretniji i veseliji - i sitiji - s jednim klasičnim vineršniclom ili lungenbratenom. A i Puntigamer "das bierige bier" nije neka sreća. U Laabenu je barem hotelski restoran imao odličnu hranu i pošteni izbor piva. Osim toga, društvo u restoranu nisu bili jedan dan poljski a drugi dan bosanski bauštelci. U Pölsu postoje i tri kafića, normalna benzinjara i dvije velike trgovine ... koje također nisam vidio otvorene jer se oni tamo furaju na radno vrijeme do šest popodne, eventualno petkom do pola sedam. Tko bi se normalan vratio s RedBull Ringa prije 6 popodne? I u Pölsu imaju žutu banku, i još jednu trgovinu sportskim điđama. Hajde dobro, niti u jednom od ovih austrijskih sela nisam bio ni gladan niti žedan (Pöls mi je malo diskutabilan), smještaj je bio pristojan (Laaben apsolutno bolji), goriva se dalo natočiti (10 km od Laabena ima fina benzinjara), ceste su odlične i ovamo i onamo, lijepih terena za vožnju također ima na obje strane. Taman da se dohvatim drugog pitanja ... opaaa, bremzaj, stani. Nisam niti primjetio da je autoban završio i da sam već zašao na onaj komad lokalne ceste do Macelja. Kolona dokle pogled seže ... nedjelja je popodne, opet mi padne na pamet, vjerovatno smjena turista na Jadranu. Kontempliram ... kolona prema Macelju stoji, od Macelja prema ovamo vozila se kreću ali dosta gusto. Ako se planiram voziti između kolona bit će to malo nezgodno jer su jako nagurani, nema nikakvog manevarskog prostora, vjerovatno su i ovi u autima dodatno nervozni ... ziher na pojedinim bočnim prilazima ima uniformiranih koji su također nervozni jer se nedjeljom popodne moraju gnjavit s prometom umjesto da doma ručaju i odu na spavanjac ... a zašao sam na ovu cestu nema niti pola kilometra. Alzo, okrećem brzinom kojom se frtalj tone motora može okrenuti na uskoj cesti s jakim prometom iz kontra smjera, vraćam se tih 500-tinjak metara nazad i elegantno skrećem desno prema Ptuju. U Spuhlji opet desno i eto me začas na GP kod Dubrave Križovljanske. Prilazim Varaždinu, obilazim Varaždin, eto Zagreba ... ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 30, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
protector 1915 Napisano Decembar 30, 2015 Drug član, 2374 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: T100 / DB6 Prijavi odgovor kao problematičan ... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...