Jump to content

Moto Zajednica

Srbija -- Austrija -- Rumunjska ... svega ima

Recommended Posts

• Drug član, 2374 postova
  • Motocikl: T100 / DB6

.

Utorkom na more u dugačkim gaćama

DSC07873_zpstgifat9t.jpg

DSC07870_zpswalng8jg.jpg

Utorak, druga polovica devetog mjeseca, koju minuticu prije deset sati dopodne. Oblačnjikavo uz lakši deficit celzijevaca ... gledano u odnosu na proteklih nekoliko dana. Pravi je trenutak da u jaknu vratim futranu podstavu te iz ormara iskopam one deblje šoferske dugačke gaće. Gorskokotarska dionica uvijek je pomalo nepredvidljiva a i noćas je bilo neke kišurine. Tko zna što me sve na putu čeka.

Osim što doći do Rijeke baš i nije neki put, malo vlažnjikavog asfalta i poneki nervozniji trzaj vjetra bilo je sve što bi iskakalo iz potpune rutine. Hajde, možda bi se dalo lamentirati o tamnijim nijansama okolne flore i prvim žutim tonovima koji se na mala vrata uvlače u sve to silno zelenilo.
Zapravo, u ranije spomenutu Rijeku uopće niti nemam namjeru navraćati. Krenuo sam do Grobnika. Šta ću tamo, čega ima na tom Grobniku? Ima motora, uglavnom starih i još malo starijih, uz ponešto doista starih motora.

Trodnevno događanje pod imenom Grab the Flag, u njemačkoj organizaciji, jurcanje i utrkivanje klasičnim motociklima od ranih dvadesetih pa sve do kasnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća, uz nekoliko motorića koji već zalaze i u rane osamdesete. Utrke su podijeljene u nekoliko klasa, mislim da ih je jedanaest, od Vintage (motocikli do 1930. godine) pa sve do Classic Open (četverocilindraši preko 600 ccm zaključno s 1982. godinom).
OK, ako svega toga imade, čega onda nema? Ha ... nema slick guma, nema 17 colskih kotača, nema ubrizgavanja goriva, USD vilica, radijalnih bremzi ... takvih sitnica, uglavnom. Uz izuzetak nekih 50 kubičnih vrištalica, nema niti vodom hlađenih agregata.
Neki od prisutnih motorića dadu se uživo vidjeti izuzetno rijetko.

DSC07877_zpsfrwbo1nj.jpg

DSC07933_zpsgmovhxkj.jpg

DSC07943_zpsz78zfmra.jpg

...

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1065 postova
  • Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV

...

Za divno čudo, nisam prošao kroz Bakar. Kroz Crikvenicu jesam, isto kao i kroz Selce. Iza Selca odlučujem da mi je za danas dosta Mađara i Poljaka i da doma idem preko brda ... Bribir, Lič, Fužine, Ravna Gora, Kupinečki Kraljevec, doma. Od Bribira do Liča ima dionica novog asfalta.

510 km na Duke 2 a.k.a. Mali Đuka a.k.a. Drndo ... dosta.

DSC07849_zpsju0ondz6.jpg

DSC07850_zpsagw8obfv.jpg

DSC07856_zpsuublxk3x.jpg

DSC07857_zpsu5a1fmw0.jpg

8)

Nešto mi je nelogična tura: Plomin pa Crikvenica. Znaći, vraćao si se... fotke standardno nadstandardne 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja