Jump to content

Moto Zajednica

Simulacija voznje

Recommended Posts

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Da li postoji simulacija voznje motora, ne na stazi, nego bas voznja po putevima sa raznim vrstama motocikala, kao sto postoji flight simulator i simulator voznje kamiona. Postoji i train simulator. Simulacija mora da bude realna, fizika da je ispostovana do maximuma. Mislim da bi to bar malo olaksalo patnju u zimskim danima. Moze da bude za PC ili za konzolu. Hvala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7343 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

u "moto gp urt 3" imas dodatnu opciju da vozis sampionat van staza, po raznim putevima i gradovima, ako je za utehu :D

Hvala na odgovoru. Poenta je da ne zelim da vozim sampionat, da se takmicim, nego samo zelim da vozim. Ne verujem da ne postoji takva igra. Ako ne postoji, covek koji bi je napravio bi postao milijarder. Realni tereni, realni motocikli, realna oprema, mogucnost snimanja voznje..brutalna igra bi bila..nadam se da nesto slicno vec postoji.

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: Gilera Nexus 500, ZX6R

Imas TEST DRIVE UNLIMITED sa motociklima, otvoren sve neverovatnih razmera manje više realna vožnja, najrealnija po meni.

I ja već dugo tražim to što i ti, ovo je najpribližnije

Imaš i TEST DRIVE UNLIMITED 2, pa se patchuje da dobije motore, ali nešto nisam mogao da nađem krek pa sam odustao.

Imače i kola i u prvom i u drugom delu imaju kameru iz kabine i urađeno je dosta detaljno sa lepom grafikom. 0takoje.gif

Hvala, pogledacu. Cini mi se da je dosta stara igra, ali je grafika solidna. Nadam se da je simulacija kvalitetna.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Nikada nece za PC izaci simulator voznje motocikla koji bi bio realan. Jendostavno, previse je specificnosti kod voznje motocikla, najvise nagib.

Ako ti je stalo bas do voznje u realnim uslovima, ja imam neki simulator voznje automobila pravljen za ucenje saobracajnih pravila i ponasanja u saobracaju. Jako je dobar i vise nego realan. Postoji i neki ruski simulator, beslatan je ali prejak za moju PC sklopociju iz 2005-te. Mislim da se zove samo Drive.

PS. Iskljuci zvuk, muzika je odvratna :)

PS2: nemoj da vozis kao covek sa snmka :)

Pogledao sam ovaj test drive unlimited. To ustvari nije simulacija nego arkada, nesto slicno kao sto je i need for speed, gta itd. Svidja mi se nivo realisticnosti simulacije kod motoGP 13, mislim da je jedna od najboljih simulacija. Stavim na pro, iskljucim sve fifike oko pomaganja u krivini i te gluposti, manuelno saltanje brzina i sasvim je solidno. Pada se kada treba da se padne, par puta sam se i iznenadio kako sam glupo pao. Jedina mana kod motoGP igre je to sto je trkacka igra. Volim ponekad i to, mogu da se izivljavam kako god hocu, nema realne stete, ali mi ponekad treba nesto da mi zameni hladne dane bez voznje, pa makar samo i virtuelno se provozao po nekom putu, pokraj livada i brda, cisto da osetim malo akciju. Imam 3D tv, mozda bi mogao bar malo da se uzivim. Eto tako mi nesto treba.

Hvala i lalajku, ali ne bih simulator voznje za kola. Treba mi bas za motor. Ne mora biti urbana sredina tj. kroz grad. Moze, i kroz grad da se ide, ali da ima i puteva van grada.

Ne znam da li je neko igrao 18 wheels of steel igru, to je simulacija voznje kamiona. Mada jos bolje, train simulator od Microsoft-a. To sam bas davno igrao i moras znati svaku rucicu i sve kako da kontrolises inace je voz bez kontrole. Tako nesto mi treba, samo za motore. Nisam naleteo do sada, mozda vec neko jeste, pa da podeli iskustvo.

Naravno, koliko god simulacija bila dobra, ne moze da zameni pravu voznju, sa osecajem vetra i nagiba i ubrzanja i kocenja ali bar mozak da se zanima ako telo ne moze1moto3.gif

• Hronični Motociklopata, 7343 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

igraj onda GTA bilo koji od novijih, lepo otmes nekom motor, i vozikas se po gradu i okolini :D i dobra stvar je u tome da ako ti neko izleti i isece te iznervira te, lepo izvadis pusku i izresetas ga :lol:

• Podržavam 1

Gta ima losu simulaciju voznje. Trazim nesto sto ima veze sa zakonima fizike. Inace, volim gta da igram i da radim stvari za koje bih dobio 5 dozivotnih da ih stvarno uradim. Super nacin za resavanje stresa1lol.gif

• Svrati ponekad, 312 postova

Ne postoji to sto trazis jer je vrlo zahtevno i skupo za izradu a cilja vrlo malo trziste.

Pocev od fizickog modela motocikla, atmosferskih prilika pa do modeliranja podloge, neravnina, prijanjanja....

Za sve to je potreban ogroman rad, znanje, testiranje, oprema.... a sve to kosta poprilicno.

Na kraju, kada se dodje do finalnog proizvoda i kada to treba da se naplati:

... ali nešto nisam mogao da nađem krek pa sam odustao.

Onda se pojave gomila kojima smeta sto se lako pada, sto ne moze da se skrene u raskrsnicu sa 220kmh, sto je drvo pored puta u pogresnoj nijansi zelene....

Malo je ljudi koji hoce da se potrude, kojima treba izazov. Pogledaj koje su igre popularne danas. Sve je svedeno na interaktivni film u kom se povremeno trazi od igraca da nekog upuca, skoci, klikne...

Cak i ako je tesko, tu je autosave pa ce iz 300og pokusaja uspeti.

Dobar, i medju igracima omrazen primer je iRacing. Omrazen samo zbog toga sto su ljudi nasli model da svoj trud naplate i zastite investiciju.

Zapitaj se da li bi bio spreman da placas ~100 USD godisnje za to sto trazis. Mozda ali koliko jos ljudi poznajes koji bi to uradili.

Ne postoji to sto trazis jer je vrlo zahtevno i skupo za izradu a cilja vrlo malo trziste.

Pocev od fizickog modela motocikla, atmosferskih prilika pa do modeliranja podloge, neravnina, prijanjanja....

Za sve to je potreban ogroman rad, znanje, testiranje, oprema.... a sve to kosta poprilicno.

Na kraju, kada se dodje do finalnog proizvoda i kada to treba da se naplati:

... ali nešto nisam mogao da nađem krek pa sam odustao.

Onda se pojave gomila kojima smeta sto se lako pada, sto ne moze da se skrene u raskrsnicu sa 220kmh, sto je drvo pored puta u pogresnoj nijansi zelene....

Malo je ljudi koji hoce da se potrude, kojima treba izazov. Pogledaj koje su igre popularne danas. Sve je svedeno na interaktivni film u kom se povremeno trazi od igraca da nekog upuca, skoci, klikne...

Cak i ako je tesko, tu je autosave pa ce iz 300og pokusaja uspeti.

Dobar, i medju igracima omrazen primer je iRacing. Omrazen samo zbog toga sto su ljudi nasli model da svoj trud naplate i zastite investiciju.

Zapitaj se da li bi bio spreman da placas ~100 USD godisnje za to sto trazis. Mozda ali koliko jos ljudi poznajes koji bi to uradili.

Slazem se sa svime sto si napisao. Samo zelim da napomenem da motoGP 13 ima vec uradjeno vecinu stvari koje si naveo: svaki motocikl je poseban u smislu ciklistike, kocenja, performansi motora itd. Svaka staza se ponasa malo drugacije. Treba uzeti sve nauceno iz motoGP igre, ubaciti i druge modele motora, cruisers, motarde itd i umesto staze izmodelirati neki svet kao sto ima GTA i eto gotove igre. Ne mora da ima online igranje, a moze, pa se moze ici na grupnu voznju.

Meni je zanimljivo kod motoGP 13 da je mnogo lakse voziti 250cc 4t nego 125cc 2t sto nisam probao licno, ali svuda sam citao da jeste tako a ima mi i smisla zbog drugacijeg ponasanja agregata. Takodje, ovi 2t motori imaju slabije kocnice. Sve u svemu, nisam igrao dugo, ali sa 250cc mi nije problem da budem 13ti od njih 20 a sa 2t 125 sam uvek zadnji..jedva namaknem da prestignem nekoga i onda zbog slabijih kocnica u sledecoj jacoj krivini ne usporim i ne uhvatim dobar ulaz u krivinu i opet sam zadnji. I kocenje motorom je drugacije. Za 600cc jos nisam spreman, cesto se desi da se precenim pa izletim a hiljadarke sam probao samo jednom i rekao nema sanse. Vozim ko da sam pijan, vise sam van staze nego u stazi. Ako vozim non stop sa 10% gasa, onda to nema smisla (na stazi). To je simulacija. Ono sto ima veze sa realnoscu.

Hvala svima na odgovorima, mislim da je sasvim jasno da nema ovakvih igara nazalost. Najbolja simulacija do sada je MotoGP 13. Staviti na pro, iskljuciti sva moguca pomagala i staviti na manualno menjanje brzina i brm brm0takoje.gif

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja