CyberDJ 5 Napisano Novembar 22, 2013 U prolazu, 12 postova Lokacija: Niš Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Promenio ulje i filter na BMWu F650 pre neki dan a iz njega izvukao jedan koji lici na stalni, metalni, "Reusable" filter. Nema oznake proizvodjaca, stoji neka oznaka C7AA1 koju ne mogu da nadjem guglovanjem. Prethodni vlasnik ne zna, nije licno odrzavao. Jel video neko nekad ovako nesto, da znam da li da ga stavljam sledeci put ili bacim: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Novembar 22, 2013 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ispod te spoljne mrezice isto metalna mrezica, onda je stalni, ako je karton ili platno nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CyberDJ 5 Napisano Novembar 22, 2013 U prolazu, 12 postova Lokacija: Niš Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam uspeo da prepoznam sta je unutra. Gledao sam slike nekih stalnih, nisam video ni jedan sa ovakvom mrezicom, a opet i ovim jednokratnim koje sam video za njega lepo stoji karton spolja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Novembar 22, 2013 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan ako ne mozes da prepoznas sta je, najsigurnije ti je da menjas filter kad i ulje, oni su bar jeftini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CyberDJ 5 Napisano Novembar 22, 2013 U prolazu, 12 postova Lokacija: Niš Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Ma naravno, stavio sam drugi ovaj put, a i sledeci cu ako eksplicitno ne nadjem ovaj model. Ja u zivotu nisam uzivo video stalni filter, verovatno nije ni ovaj, ali mi je bio cudan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Novembar 22, 2013 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Ja na svom motoru imam slican. Samo su rupice sitnije i to dosta... Perem ga contact cleaner-om. Osusim i vratim. Mozda je bolji jer cirkulise ulje itd... Dobra stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1298 Napisano Novembar 24, 2013 Vinyl rider, 821 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Svrha filtera nije da "bolje cirkuliše" fluid nego da ga pročisti od eventualnih brljotina. Stalni filter ne postoji u ovakvom obliku , Recimo primer , svima nam poznata BUBA ima taj (ustvari nema filter) centrifugalni prečistač ulja , ili separator tečnog fluida od čvrstih materija. Nalazi se na dnu kartera i čisti se krpom pa posle sa nekim odmašćivačem. Btw , ulje i filteri su tako mizerno jeftini u odnosu na druge stvari koje trošimo da je to sramota, a o izboru istih tek nećemo. Pečene ševe i od tice mleka. Ako nisi siguran za taj tvoj onda je naj pametnije da ga baciš i kupiš drugi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Novembar 24, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Svrha filtera nije da "bolje cirkuliše" fluid nego da ga pročisti od eventualnih brljotina. Stalni filter ne postoji u ovakvom obliku , Recimo primer , svima nam poznata BUBA ima taj (ustvari nema filter) centrifugalni prečistač ulja , ili separator tečnog fluida od čvrstih materija. Nalazi se na dnu kartera i čisti se krpom pa posle sa nekim odmašćivačem. Btw , ulje i filteri su tako mizerno jeftini u odnosu na druge stvari koje trošimo da je to sramota, a o izboru istih tek nećemo. Pečene ševe i od tice mleka. Ako nisi siguran za taj tvoj onda je naj pametnije da ga baciš i kupiš drugi. Kolega dzabe pricas,tj. trosis tastaturu vidis da je covek ekspert i kaze kako je to dobra stvar....a to obrazlozi jer misli da MOZDA ulje bolje cirkulise.....a to sto lezajevi radilice malo smirglaju slabije preciscenjim uljem nije mnogo bitno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CyberDJ 5 Napisano Novembar 27, 2013 U prolazu, 12 postova Lokacija: Niš Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam nasao koji je, i ako je taj, nije stalni: http://www.bikeandauto.co.uk/genuine-motorcycle-filtrex-oil-filter-for-bmw-650-f650-all-models-93-07--oif027-4337-p.asp a recimo jedan od stalnih izgleda ovako: sa sajta: http://www.scottsonline.com/Product_Info.php?PartType=3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...