Jump to content

Moto Zajednica

Da li je ovo stalni filter za ulje?

Recommended Posts

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: BMW F650

Promenio ulje i filter na BMWu F650 pre neki dan a iz njega izvukao jedan koji lici na stalni, metalni, "Reusable" filter.

Nema oznake proizvodjaca, stoji neka oznaka C7AA1 koju ne mogu da nadjem guglovanjem.

Prethodni vlasnik ne zna, nije licno odrzavao.

Jel video neko nekad ovako nesto, da znam da li da ga stavljam sledeci put ili bacim:

post-27347-0-35552700-1385106971_thumb.jpg

post-27347-0-44318200-1385106978_thumb.jpg

post-27347-0-97331500-1385106986_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 12 postova

Nisam uspeo da prepoznam sta je unutra.

Gledao sam slike nekih stalnih, nisam video ni jedan sa ovakvom mrezicom, a opet i ovim jednokratnim koje sam video za njega lepo stoji karton spolja...

• U prolazu, 12 postova

Ma naravno, stavio sam drugi ovaj put, a i sledeci cu ako eksplicitno ne nadjem ovaj model. Ja u zivotu nisam uzivo video stalni filter, verovatno nije ni ovaj, ali mi je bio cudan.

• Zainteresovan, 805 postova
  • Motocikl: ktm

Ja na svom motoru imam slican. Samo su rupice sitnije i to dosta... Perem ga contact cleaner-om. Osusim i vratim. Mozda je bolji jer cirkulise ulje itd... Dobra stvar

• Vinyl rider, 821 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Svrha filtera nije da "bolje cirkuliše" fluid nego da ga pročisti od eventualnih brljotina.

Stalni filter ne postoji u ovakvom obliku , Recimo primer , svima nam poznata BUBA ima taj (ustvari nema filter) centrifugalni prečistač ulja , ili separator tečnog fluida od čvrstih materija. Nalazi se na dnu kartera i čisti se krpom pa posle sa nekim odmašćivačem.

Btw , ulje i filteri su tako mizerno jeftini u odnosu na druge stvari koje trošimo da je to sramota, a o izboru istih tek nećemo. Pečene ševe i od tice mleka.

Ako nisi siguran za taj tvoj onda je naj pametnije da ga baciš i kupiš drugi.:moto3:

• Podržavam 1

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Svrha filtera nije da "bolje cirkuliše" fluid nego da ga pročisti od eventualnih brljotina.

Stalni filter ne postoji u ovakvom obliku , Recimo primer , svima nam poznata BUBA ima taj (ustvari nema filter) centrifugalni prečistač ulja , ili separator tečnog fluida od čvrstih materija. Nalazi se na dnu kartera i čisti se krpom pa posle sa nekim odmašćivačem.

Btw , ulje i filteri su tako mizerno jeftini u odnosu na druge stvari koje trošimo da je to sramota, a o izboru istih tek nećemo. Pečene ševe i od tice mleka.

Ako nisi siguran za taj tvoj onda je naj pametnije da ga baciš i kupiš drugi.:moto3:

Kolega dzabe pricas,tj. trosis tastaturu vidis da je covek ekspert i kaze kako je to dobra stvar....a to obrazlozi jer misli da MOZDA ulje bolje cirkulise.....a to sto lezajevi radilice malo smirglaju slabije preciscenjim uljem nije mnogo bitno...

• U prolazu, 12 postova

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja