zodini 1300 Napisano Octobar 14, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Pre par godina kada sam pazario motor u istom salonu pažnju mi je privukao zičani komunikator mala ali korisna spravica, koja je radila posao zadvoljavajuće. U startu sam njene loše slušalce zamenio sa sony-jevim sluskama od SE w810 walkman mobilnog i imao sam jeftin a koristan aparat. Ubrzo posle toga sam pazario novu kacigu koja je bila malo uža od stare i počela je bubica da me žulja kada bih vozio duže. Zbog toga sam (nekako u to vreme slomih jedne genius sluške za PC) iskoristio ove slušalice i ubacio njih u kacigu, izveo kontaktor spolja ali se javio jedan problem- komunikator je slabašan da napoji ove zvučnike. Pri većim brzinbama i malo jačem gasu jednostavno se ništa nije čulo tako da se javila ideja za pravljenje nečeg malo usavršenijeg u varijanti sam svoj majstor-SSM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Octobar 14, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Listajući net, naleteh na mini pojačala koja koriste prost IC elemente kakav je i integralac LM 386, nadjoh i prikladnu šemu i sppisak delova i odlučih se za grunfovanje Šema pojačala U glavi se razvila ideja da napravim dva ovakva, da bih iskoristio dva izlaza sa komunikatora koje bih povezao na pojačalo a dalje sa pojačala vodio ka slušalicama u kacigama, naravno postoji mogućnost regulisanja jačine zvuka za svaku kacigu posebno. Svi delovi skupljeni i spremni za ugradnju Cena delova je negde oko 800 din sve skupa + komunikator koji sam već imao, mada ni oni ne verujem da su više od 1000 din 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Octobar 14, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Od potrebnih elemenata pazarih lm 386, dva obrtna potenciometra na 10KOhma, dva Elca 1000microF i 10microF ženske šasijske konektore, muške konektore, prekidac, jedan stablizator napona 7809 i hladnjak za isti. Koristio sam 9v bateriju kao izvor napajanja do konačne izvedbe kada ce isti biti vezan za aku motora (sa opcijom 9v baterija zarad mobilnosti, jer se pojačalo može koristiti i za neki malo veći zvičnik 4W npr) Kako sam totalno van ove branše u nekom momentu dok sam sklapao na raster ploči komponente, nešto sam zeznuo pa pojačalo nije htelo da radi za svaki ulaz posebno, tako da sam sve odradio ispočetka i na kraju dobio ovo Elemente sam skinuo sa ploče pa ih ponovo prelemio, natenane i pojačalo je krenulo da radi 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Octobar 14, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Polovina projekta je gotova, sutra je ostalo da povežem centralu jedinicu starog komunikatora koja u sebi ima dva izlaza za slušalice (koje sada idu na pojačalo) i jedan ulaz za mp3 ili navigaciju koji će ostati slobodan zarad kačenja istih Kada sam rsturio mališu videh da i on koristi lm 386 integralac, proguglah malo i nadjoh na netu par šema za pravljenje i komunikatora ali to već prelazi moje znanja i veštine iz oblasti elektronike 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Octobar 14, 2013 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Octobar 14, 2013 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Octobar 15, 2013 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Reaper 16 Napisano Octobar 16, 2013 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...