Dr.Mracni 196 Napisano Mart 3, 2010 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan koliko moze preci afrika a da se ne mora nesto raditi oko masine (neke normalne okolnosti) je li 80,000km puno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Mart 3, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno zavisi od toga kako je vozena, znam jednu koja vec gura 170.000 bez problema. A i ove koje se prodaju kod nas sa predjenih 30-40.000 km verovatno imaju jos 1 ispred tih kilometraza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Mart 4, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan koliko moze preci afrika a da se ne mora nesto raditi oko masine (neke normalne okolnosti) je li 80,000km puno? To je za nju lako zagrevanje. Imao ona prica sa XRV foruma kako je covek vozio afriku do 200.000km sa redovnim odrzavanjem, a posle je prestao da joj menja ulje. Sada je ta afrika presla 300.000km, i jos radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Mart 4, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan To je urbana legenda, nije dokazana, a da ti kazem posteno nesto i ne verujem u nju - da bilo koja masina izdrzava 100.000 km bez promene ulja mi je tesko da poverujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Mart 4, 2010 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan To je urbana legenda, nije dokazana, a da ti kazem posteno nesto i ne verujem u nju - da bilo koja masina izdrzava 100.000 km bez promene ulja mi je tesko da poverujem. Bez problema. Nakon 200.000km i Africa srce ulje. Samo nadosipavas, ne mijenjas. Tu i tamo filtere promjenis i gas. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Mart 8, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Moram da vas pitam nešto u vezi guma, ne bih da se zeznem: Vozim RD03 i na nju po specifikaciji ide zadnja guma 130. U nekoj drugoj temi mi Lalajko reče da on sem 140-tke nije drugu ni stavljao! E sad, pitanje je, da li je zaista OK staviti širu gumu, koje su mane a koje prednosti? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 8, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Moram da vas pitam nešto u vezi guma, ne bih da se zeznem: Vozim RD03 i na nju po specifikaciji ide zadnja guma 130. U nekoj drugoj temi mi Lalajko reče da on sem 140-tke nije drugu ni stavljao! E sad, pitanje je, da li je zaista OK staviti širu gumu, koje su mane a koje prednosti? Hvala ja se sa tim nebi igro,,,siroka je ta guma za tu kantu,,ipak je to samo 50tak ks... :P :P :P ma stavi slobodno nece joj nista faliti, ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Mart 8, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam TKC 80, ima i 130 i 140. Pored širine, razlika je i u ceni. Da li mi se isplati uzimati širu, a skuplju gumu? Šta dobijam sa većom širinom? (sem povećane potrošnje) 130/80-17 8.690,- din 140/80-17 11.920,- din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Mart 8, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Dobijas samo izgled, nista vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Mart 8, 2010 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Sa sirom gumom ces morati da menjas stecene navike obaranja motora, verovatno na gore. TKC 80 ako budes stavio i pretezno se vozio sa gospodjom = asfalt pojesce se dok trepnes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Mart 9, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan To je urbana legenda, nije dokazana, a da ti kazem posteno nesto i ne verujem u nju - da bilo koja masina izdrzava 100.000 km bez promene ulja mi je tesko da poverujem. nije urbana legenda, vec sam negde postavio link vezan za tu temu, covek je svajcarac, ima u tekstu puno ime i prezime,ako hoces mogu ponovo da lociram i postavim link, mislim da je tekst objavljen u motorrad casopisu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Mart 9, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan But regardless of the HP you are travelling with, the Twin is an excellent Travelling bike. The , especially for the European market, built bike was seen on every continent. So it?s no wonder that a lot of bikes show 6 digit mileages. Best example is the swiss Dirk Egli. A long trip to work as well as 5 tours to Corsica and countless travels through Europe made him and his Twin a km-eater. At 130000 km he located a noise in the motor and thought the engine would die within the next days. A sheer false diagnosis. Today his Twin got 243000 km on her - and over 100000 of them without oilchange or any other service. Salt of seven winters keeps her together and the chain was changed when it was torn. Three chains have had it. "I want a bike to ride not to service", was his comment. a evo ti i link ako zelis da procitas ceo tekst http://www.atic.org/faq/10years.php Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Mart 9, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam TKC 80, ima i 130 i 140. Pored širine, razlika je i u ceni. Da li mi se isplati uzimati širu, a skuplju gumu? Šta dobijam sa većom širinom? (sem povećane potrošnje) nekada sam radio motore(tomose) nikada nisam prihvatao neke budzevine,radio sam samo standard. moje misljenje je da tamo neka grupa skolovanih ljudi koja je radila na razvoju toga motora nije uzaludno stavila bas tu dimenziju gume! mislim da je pored potrosnje u pitanju i srazmerno tezini motora i vece opterecenje na lanac,lancanike,zadnju viljusku,lezajeve......... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Mart 9, 2010 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan ... i sirinu felne koja nije adekvatna gumi 140, zbog koje se guma deformise na bokovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 483 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ako razmisljate da osvezite izgled vaseg ljubimca (odnosno ljubimice) bacite pogled na ove fotke - mozda iskoristite neku ideju : http://www.biker.ie/forum/showthread.php?t=108178 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Mart 12, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Ako razmisljate da osvezite izgled vaseg ljubimca (odnosno ljubimice) bacite pogled na ove fotke - mozda iskoristite neku ideju : http://www.biker.ie/forum/showthread.php?t=108178 dobra fora ;D ;D ;D ovakvo osvezavanje izgleda kosta vise hiljada eura, a ako te zanima poslacu ti linkove firmi koje su zasluzne za izgled ovih motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 483 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ako razmisljate da osvezite izgled vaseg ljubimca (odnosno ljubimice) bacite pogled na ove fotke - mozda iskoristite neku ideju : http://www.biker.ie/forum/showthread.php?t=108178 dobra fora ;D ;D ;D ovakvo osvezavanje izgleda kosta vise hiljada eura, a ako te zanima poslacu ti linkove firmi koje su zasluzne za izgled ovih motora Hvala, ne bi isao bas toliko daleko. Da imam dve Afrike, jednu bi maksimalno ogolio, nesto u ovom fazonu e al posto imam samo jednu ipak cu se drzati izvornog image-a (mada sam vec poceo da brljam sa farbuckanjem i skidanjem nalepnica ) Mislim da je ipak najbolja ... pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gringo 2 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd>kod Bigz-a Prijavi odgovor kao problematičan Obozavam kako izgledaju Honde obojene u Repsol shemu. Prvi put sad vidim Africu u toj kombinaciji! Moje misljenje - PRELEPA JE!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3332 Napisano Mart 12, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5466 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Kad malo bolje pogledas nije samo ofarbana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 483 Napisano Mart 13, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Jeste uocili ovaj komentar na Irskom sajtu u temi o Africi: " They are getting expensive now, and i have to say not many bikes are getting expensive these days. So thats a testament in itself to the Bike. " U slobodnom prevodu: " Oni su sve skuplji i skuplji sada, i moram da kazem da nema mnogo motora kojima cena raste ovih dana. To je sam po sebi jak dokaz o vrednosti motora " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Mart 13, 2010 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ako razmisljate da osvezite izgled vaseg ljubimca (odnosno ljubimice) bacite pogled na ove fotke - mozda iskoristite neku ideju : http://www.biker.ie/forum/showthread.php?t=108178 Auuuuu, ja sam naivno vjerovao da sam vidio sve na tu temu, ali nisam vidio ni pola! :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Mart 14, 2010 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan dobra fora ;D ;D ;D ovakvo osvezavanje izgleda kosta vise hiljada eura, a ako te zanima poslacu ti linkove firmi koje su zasluzne za izgled ovih motora druze, ajd' postavi linkove firmi koje rade ove intervencije na afrikama. nekoliko modela me je ostavilo bez daha. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 151 Napisano Mart 14, 2010 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ja svoju afriku vec duze vreme obradjujem u foto-shopu u repsol varijanti,slika koju sam ovde nasao u tom fazonu je veoma slicna mojoj samo ja vozim rd04 koja ima nesto robusnije oklope ali vec je zavsena 80%. ;D Pre neki dan kada sam aktivirao ortaka da mi nadje lanac i lancanike za Afriku i naisao sam na rebus....lik koji mu je nudio set ga je pitao dali motor ima ispod ili iznad 100 ks??????????? ??? Sad bih molio da SVE AFRIKANCE da mi pomognu da resim ovaj rebus????? Postoji li serijska Afrika koja ima preko 100ks ??? Hvala unapred...cim ofarbam Afriku postavljam slike da date ocenu...pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Mart 14, 2010 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja svoju afriku vec duze vreme obradjujem u foto-shopu u repsol varijanti,slika koju sam ovde nasao u tom fazonu je veoma slicna mojoj samo ja vozim rd04 koja ima nesto robusnije oklope ali vec je zavsena 80%. ;D Pre neki dan kada sam aktivirao ortaka da mi nadje lanac i lancanike za Afriku i naisao sam na rebus....lik koji mu je nudio set ga je pitao dali motor ima ispod ili iznad 100 ks??????????? ??? Sad bih molio da SVE AFRIKANCE da mi pomognu da resim ovaj rebus????? Postoji li serijska Afrika koja ima preko 100ks ??? Hvala unapred...cim ofarbam Afriku postavljam slike da date ocenu...pozzz Prodavac vjerovatno nema pojma koliko Africa ima konja. Lanac se ne kupuje samo po broju karika i po koraku/sirini. Nije svaki lanac isto cvrst, pa ako je preko 100ks ide jedan (skuplji) lanac a ispod 100ks ide drugi (jeftiniji) lanac. Ne postoji Africa sa serijskih 100ks. Cak ni firme koje ih nabrijavaju (podizu i zapreminu na 850ccm) ne deklariraju toliku snagu. Cekam slike Africe u Repsol bojama, i ja dugo mjerkam Transalpa kakav bi bio u Repsolu. Evo jos jedne galerije, ima lijepih slika: http://stormforce8.smugmug.com/gallery/3187728#175523125_7nYyK Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Mart 14, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan dobra fora ;D ;D ;D ovakvo osvezavanje izgleda kosta vise hiljada eura, a ako te zanima poslacu ti linkove firmi koje su zasluzne za izgled ovih motora druze, ajd' postavi linkove firmi koje rade ove intervencije na afrikama. nekoliko modela me je ostavilo bez daha. pozdrav sa malim zakasnjenjem, nisam bio tu evo linkova http://www.boano.com/special.asp?mod=no http://www.africanqueens.de/html/katalog.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...