Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000
:) Iskreno, lupio sam ;) Nisam to nikada radio, pa sam mislio da to valjda tako može... A što "kakvu bušilicu", ima neki sofisticiraniji metod? ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 726 postova

Čini mi se da svima fali upravo ta  jedinica ispred.....da li to rade zbog poreza ili neke druge budalaštine, nemam poima! Smešno i obracati pažnju iz mnogih drugih razloga ali za čudo svi se hvataju te gluposti  u kupoprodaji....

Kako trojke dobro izgledaju u tamnm koloritu ili čak i jednobojne ali tamne. Nekako su manje sportske a više elegantne i ozbiljne, prave motorčine...

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Ova moja je uvezena iz 'Talije pre par godina i tip koji ju je kupio mi preneo vlasništvo tako da smo prazgovarali....Kaže da su tamo slične cene RD3 i RD4, osim poslednjih nekoliko god. četvorke. Cene su sada od 2-2500e. Dobre idu iz ruke u ruke osim ako nisu preskupe kao ova od 33000 ili ova druga od 35000e! One i sve ostale prosečne idu na oglas. Jesu tamo oko 2200-2300e u proseku ali su održavane i kad je uzmeš kažu ti, treba da izvršiš zamenu toga i toga i tačka...sve ostalo je redovno servisirano. E sada, naši odu, kupe i deru je ovde 3-4 godine sa min. ulaganjem i prodaju je po min. cenama pa se čudimo kako su dosta jeftinije nego preko a iste starosti...Km mi samo nije jasna jer ispade u proseku da su išle par hiljada godišnje a Italija je sunčanija i toplija za vožnju od Srbije!? Recimo 50000km za 20 godina!!

Tvoju Africu sam ja nasao, kupio i uvezao iz Italije mome kumu  ;)

Stvar je u tome da je u italiji moguce prijaviti motor koji ima vise od  20 godina kao old timer. Sta to znaci, pa znaci da te godisnja registracija za Africu ako se ne varam kosta oko 100 eura tj mnogo mnogo manje nego kada motor ima manje od 20 godina. Svima je poznato da je RD03 najkvalitetnija serija Africe koja je proizvedena tako da ako uspes da je nadjes u dobrom stanju i da te registracija kosta skoro nista onda to moras  da platis  ;)

• Enduraš, 6548 postova
  • Motocikl: 450MT

:) Iskreno, lupio sam ;) Nisam to nikada radio, pa sam mislio da to valjda tako može... A što "kakvu bušilicu", ima neki sofisticiraniji metod? ;D

Normalno, pokazivali su mi ljudi kako se to radi za minut (plus vreme potrebno da se skine sat), busilicom bi trebao da vrtis nedelju dana :) Zato sam vise puta na forumu napisao da kod kupovine motora uopste ne obracate paznju na predjenu kilometrazu, makar ja ne obracam uopste.

Može li mala pomoć od sekte...Naime ima u ponudi gelni akumulator od 9Ah, polovni za 1500d. Tip mi je dao meru ali ja ne mogu proveriti paše li amperaža i gabariti. Sestrić mi za vikend nije tu a ja ni pod razno ne mogu, znate i zašto. Zna li neko da li ove mere mogu na RD03!!

sirina 15cm

visina 10,5cm

debljina 8,5cm

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Druze i u mojoj AFRICI je akumulator od 14 ampera pa se slazem sa Lalajkom da je to preslabo za tvoj motor. Ne znam ni ja dimenzije napamet al cu da premerim pa ti saljem na pp!!!

Nisam dovoljno bogat da bih...

Kupim migavce za KLE, još pre...kad jedan puko i lepljen a na fotki se nije videlo!

Kupim pristupačno zimske rukavice za sestrića...male mu!

Kupim prelepu torbicu za nogu...ne stoji mršavima!

Kupim protektore...nisu za motor već rolere!

Nisu uvek krivi prodavci...zato sam se ovog puta dobro raspitao. 1500d. nije previše za gelni akumulator ali ako saberete sve cene artikla iz popisa, hmm!

Hvala još jednom svima!!

• Svrati ponekad, 159 postova

Afrikanci, jeste li procitali ovaj putopis : http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=504942

Afganistan. 4 Afrike, ekstra prica, jos bolje fotografije

Nesto razmisljam, mogli bi mozda na jednom mestu da izvucemo najinteresantnije putopise u kojima su vozene Afrike

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Afrikanci, jeste li procitali ovaj putopis : http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=504942

Nesto razmisljam, mogli bi mozda na jednom mestu da izvucemo najinteresantnije putopise u kojima su vozene Afrike

Ovo oduzima dah. Ova 4 poljaka su genijalna. Kako je fascinantna ljepota ove planete i koliko se jos puteva moze preci i slika slikati... Zadovoljan sam sto vozim afriku. Inspirise...

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Nemoj, morace da menjaju BJB  u  AT forum   ;D

• Enduraš, 6548 postova
  • Motocikl: 450MT

Procitao u dahu ceo putopis, jedan od najboljih koji sam citao.

• Svrati ponekad, 159 postova

Citiracu ovde Sabmorov komentar sa 20-te stranice o motorima koje su koristili na ovom putu :

This 3 AT are 46 years old. These bike are simply, can drive on low octane petrol. Are easy to maintaine and have really bulletproof engines. Reliability is strongest advantage of AT. There is a lot of bikes which are more powerfull, have better suspension, low consumption etc. But if you want to go to this corner of the world ( I mean offroads of Central Asia) AT will remain the best choice.

U slobodnom prevodu, ukoliko neko ne razume engleski :

" Ove 3 AT su 46 godina stare. Ovi motori su jednostavni, mogu se voziti na niskooktanskom gorivu. Jednostavni su za odrzavanje i imaju zaista neunistive agregate. Pouzdanost je najjaca prednost AT. Postoji mnogo motorakoji imaju dosta snaznije agregate, imaju bolje ogibljenje, manju potrosnju isl.  Ali ako hocete da idete u ovu zabit na planeti (mislim na bespuce centralne Azije) AT ostaje najbolji izbor"

Vise puta sam cuo (izmedju ostalog i na ovom forumu) pitanja - zbog cega li su ti motori na takvoj ceni?

Mislim da je dovoljno samo pogledati sta su presli ovi hrabri Poljaci, kakvo bespuce, prelasci preko reka, da bi se bez i jedne reci dobio odgovor na gornje pitanje

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Eeeeeee ovo je da popizdis!!!!

Juce gledam Saletov putopis, i hocu Varadero da sa zenom putujem po svetu.

Danas citam ovaj putopis i hocu da ostavim Africu i da se razvedem!

Hocu sad i hocu sve!!  ;D

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: dr 650 se - tenere T7

Eeeeeee ovo je da popizdis!!!!

Juce gledam Saletov putopis, i hocu Varadero da sa zenom putujem po svetu.

Danas citam ovaj putopis i hocu da ostavim Africu i da se razvedem!

Hocu sad i hocu sve!!  ;D

cuvaj zenu i africu , Bog da te vidi  ;D

• Svrati ponekad, 327 postova

Ljudi, treba da odradim nalepnice pa ako je neko raspolozen da premeri dimenziju natpisa "Africa Twin" na svom motoru bio bih mu zahvalan. Model rd07A, znaci color shema od '96 do '01 ako se ne varam. Moze i samo visina prvog slova ako je lakse...

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Ljudi, treba da odradim nalepnice pa ako je neko raspolozen da premeri dimenziju natpisa "Africa Twin" na svom motoru bio bih mu zahvalan. Model rd07A, znaci color shema od '96 do '01 ako se ne varam. Moze i samo visina prvog slova ako je lakse...

Baci pogled na ovo:

http://www.decal-orations.com/decal/113616-africa-twin-.html

i pogledaj ceo ovaj thread:

http://www.xrv.org.uk/forums/africa-twin/15865-africa-twin-xrv750-decals-2.html#post187064

Ovaj zadnji post je napisao slovenac, ima u vektoru i verovatno je raspolozen da ti posalje fajl ;)

edit: I sada sam nasao ovo:

http://www.xrv.org.uk/forums/africa-twin/31569-africa-twin-stickers-logos.html#post319401, sibni mu mail pa zakaci na forum.

Citiracu ovde Sabmorov komentar sa 20-te stranice o motorima koje su koristili na ovom putu :

This 3 AT are 46 years old. These bike are simply, can drive on low octane petrol. Are easy to maintaine and have really bulletproof engines. Reliability is strongest advantage of AT. There is a lot of bikes which are more powerfull, have better suspension, low consumption etc. But if you want to go to this corner of the world ( I mean offroads of Central Asia) AT will remain the best choice.

U slobodnom prevodu, ukoliko neko ne razume engleski :

" Ove 3 AT su 46 godina stare. Ovi motori su jednostavni, mogu se voziti na niskooktanskom gorivu. Jednostavni su za odrzavanje i imaju zaista neunistive agregate. Pouzdanost je najjaca prednost AT. Postoji mnogo motorakoji imaju dosta snaznije agregate, imaju bolje ogibljenje, manju potrosnju isl.  Ali ako hocete da idete u ovu zabit na planeti (mislim na bespuce centralne Azije) AT ostaje najbolji izbor"

Vise puta sam cuo (izmedju ostalog i na ovom forumu) pitanja - zbog cega li su ti motori na takvoj ceni?

Mislim da je dovoljno samo pogledati sta su presli ovi hrabri Poljaci, kakvo bespuce, prelasci preko reka, da bi se bez i jedne reci dobio odgovor na gornje pitanje

Nisam najbolje razumeo odakle se stvorise oni BMW na prikolici  ???

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja