BojanXRV 20 Napisano Jul 27, 2009 U prolazu, 83 postova Lokacija: BG Motocikl: nekada Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Na filter od 8mm ubacis po parce creva 8mm, pa preko njega 10mm, stegnes selnom i to je to. Nisi valjda lud da dajes 2000 din za obican filter za gorivo da, da... tzv. reducir. To cu i da uradim, upravo sam kupio za 100din obican filter (navodno Bosch) slicnih dimenzija. Da li smeta to sto je precnik manji, jel stvara neki otpor kod protoka, ili tako nesto...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Janko.BG 5 Napisano Jul 27, 2009 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Afrika je ipak samo jedna !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6443 Napisano Jul 27, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Na filter od 8mm ubacis po parce creva 8mm, pa preko njega 10mm, stegnes selnom i to je to. Nisi valjda lud da dajes 2000 din za obican filter za gorivo da, da... tzv. reducir. To cu i da uradim, upravo sam kupio za 100din obican filter (navodno Bosch) slicnih dimenzija. Da li smeta to sto je precnik manji, jel stvara neki otpor kod protoka, ili tako nesto...? Mnogo veci otpor stvara sace unutar filtera, tako da ne brines, kad je dovoljan da snabde gorivom moj auto od 2000cc sa potrosnjom 13lit./100km bice dovoljan i za Afriku sa duplo manjom potrosnjom sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Jul 28, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ima li negde u Beogradu kompleta lanac i lancanici? U stvari, lanac sam nasao, hitni su mi lancanici. (radi se o pogonskom lancu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan KDM je prodavao komplet D.I.D. lanac sa Sunstar lancanicima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 217 Napisano Jul 29, 2009 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Da li moze na Ariku RD 04 da se montira zadnja guma 140/80R17TL 69H MT90ST Na Afikinom sajtu pise da je za RD 07 http://www.atic.org/accessory/onroad.php Po prospektu ide guma 130 a felna je 2,75 a kod RD 07 ide 140 a felna je 3,00 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Jul 30, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da moze! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jul 31, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Eto i mene među Afrikancima http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=39186.msg583764#msg583764 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6443 Napisano Avgust 3, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Juce mi na putu crkao lager zadnjeg tocka. Motor je poceo da leluja levo-desno i da puca i krcka iz zadnjeg tocka. Morao sam kombijem da prebacim motor do kuce. Pre toga nije davao nikakve znakove da ce da crkne ili ih ja nisam primetio. Sreca sto sam bio kod druga na 60tak km od kuce, mogu misliti kakva bi komplikacija bila da sam otisao na more (kao sto idem sledeceg vikenda).... Danas kupio za svaki slucaj sve lagere da promenim, prednji tocak 6203 - 2 kom, za zadnji idu 6203, 6204 i 6303 po jedan komad. SKF lageri, svih 5 komada 2080 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Avgust 3, 2009 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Uh, zeznuto to lelujanje, meni pre dve nedelje pukla zadnja guma u voznji na putu ka Drini (Vrhpolje) a bio sam sa zenom na motoru. Bez najave u krivini sa nekih 70-tak na sat je Africa pocela da plese i stvarno ne znam kako nismo pali. Zvao prijatelja ovaj doneo novu gumu, zamenjena na putu a mi ipak stigli do Drine citavi!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Avgust 5, 2009 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slucaju cestitke na novom Kontinentu. O tome cemo kad budem imao saobracajnu i kljuchewe kod sebe Znam Arakis da su endurache "twrdje" (imao sam neke krosaljke ranije) ali sam ochekiwao od Afrike ipak da je malo wishe "setowana" za duze staze .. Hwala u swakom sluchaju, samo pokushawam da ustanowim jel kod swih Afrika slichno ili je owde u pitanju neka "srpska budzewina" ... p.s. (pocecu da sumnjam da je Dane zaprawo wozio do Tokia ;D, video montaza je chudo) Mozda cu biti nekulturan ali bih te zamolio da pises Srpski da te ceo svet razume, otezano je citati ovakve postove iako mi je tema jako zanimljiva a i ruzis nam divan jezik... Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 5, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Uh, zeznuto to lelujanje, meni pre dve nedelje pukla zadnja guma u voznji na putu ka Drini (Vrhpolje) a bio sam sa zenom na motoru. Bez najave u krivini sa nekih 70-tak na sat je Africa pocela da plese i stvarno ne znam kako nismo pali. Zvao prijatelja ovaj doneo novu gumu, zamenjena na putu a mi ipak stigli do Drine citavi!!!!! Eto, primer kad čovek špara na centralnom štenderu i neće da plati 50 eur i kupi poslednji štender u Srbiji za te pare ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Avgust 5, 2009 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan E care kod tebe sam naj kasnije za nedelju dana da pokupim taj stender, naravno javljam se pre no sto krenem da ne pobegnes negde!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Avgust 6, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Gde se nalazi taj štender? Može ona narodna "ko prvi devojci, njemu ALIMENTACIJA"? ;D I meni treba štender ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 6, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Gde se nalazi taj štender? Može ona narodna "ko prvi devojci, njemu ALIMENTACIJA"? ;D I meni treba štender ;D Stender je prvljen po uzorku stendera od rd03. Moze da posluzi i za rd04, samo moras malo bolje da cimnes motor kad ga dizes, jer je nizi od rd03 za 2 cm. Ako se Kuratisti ne svidja, nek prosledi tebi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Avgust 6, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa RD03 i imam Kuratista, posleđuj ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Avgust 7, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da vas priupitam, nadam se da nije već bilo postavljano to pitanje... Imam dva sitna problema sa Afrikom. Ide super, tu nema greške, međutim NEUTRAL lampica se povremeno pali i onda kad ne bi trebalo. U vožnji ne baš, ali se često upali i svetli kada držim pritisnuto kvačilo?!? Volim da znam kada sam ga izbacio iz brzine, pa mi ovo onako poprilično smeta. No mož` verovati zelenoj lampici Nije da ne može čovek da se navikne, na APNcu nije bilo lampice, ali ipak.... Šta bi mogao biti uzrok i da li se kvar lako otklanja? Nadam se da ne treba rastavljati pola motora, jer u tom slučaju ima da ostane kako jeste ;D Drugi problem, ako je uopšte i problem, je da ne mogu da verglam ukoliko je u brzini, a stisnuto kvačilo. Ćopava podignuta. Možda je to na Afrikama i tako, ne znam. Na Shadowu sam mogao da verglam ukoliko pritisnem kvačilo, bez obzira da li je u brzini ili nije. Važno je bilo jedino da podignem ćopavu. Elem, kada (lažno) svetli neutral, a u brzini je sa stisnutim kvačilom onda MOGU verglati... Hvala na odgovorima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Avgust 7, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Za verglanje odpusti lagano malo kvacilo i verglace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanXRV 20 Napisano Avgust 7, 2009 U prolazu, 83 postova Lokacija: BG Motocikl: nekada Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan @jager koliko ja znam, indikator za neutral je jedan od kvarljivijih delova na Africi. I ja imam slican problem. Verujem da se lako skida, mali je, srafi se sa leve strane negde kod menjaca. U Hondi Centar S kosta oko 20eur. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Avgust 7, 2009 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Gde se nalazi taj štender? Može ona narodna "ko prvi devojci, njemu ALIMENTACIJA"? ;D I meni treba štender ;D Stender je prvljen po uzorku stendera od rd03. Moze da posluzi i za rd04, samo moras malo bolje da cimnes motor kad ga dizes, jer je nizi od rd03 za 2 cm. Ako se Kuratisti ne svidja, nek prosledi tebi. ; Pa RD03 i imam Kuratista, posleđuj ;D [/quoPa ako je stender pravljen za tvoj model prosledjujem ti ga, ja cu potraziti za RD 04!!!! Pa ako je stender pravljen za tvoj model prosledjujem ti ga, ja cu potraziti za RD 04!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 7, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ram na rd03 i rd04 je isti, samo je rd04 niza za 2 cm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 7, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan ...Drugi problem, ako je uopšte i problem, je da ne mogu da verglam ukoliko je u brzini, a stisnuto kvačilo. Ćopava podignuta. Možda je to na Afrikama i tako, ne znam. Na Shadowu sam mogao da verglam ukoliko pritisnem kvačilo, bez obzira da li je u brzini ili nije. Važno je bilo jedino da podignem ćopavu. Elem, kada (lažno) svetli neutral, a u brzini je sa stisnutim kvačilom onda MOGU verglati... Hvala na odgovorima! Sledeci put kad dodjes,provericemo prekidac na rucici kvacila,izgleda da ne spaja svoje izvode. A sada imam i ja jedno pitanjce Od koje godine se na afriku fabricki ugradjuje H4 far? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 217 Napisano Avgust 7, 2009 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan @jager koliko ja znam, indikator za neutral je jedan od kvarljivijih delova na Africi. I ja imam slican problem. Verujem da se lako skida, mali je, srafi se sa leve strane negde kod menjaca. U Hondi Centar S kosta oko 20eur. Ja sam ga promenuo pre par meseci i toliko sam ga platio a lako se menja. Skines deklu na 3 srafa kod poluge menjaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Avgust 7, 2009 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan Afrikanci, pitanje, da li da skidam prigusivac na auspuhu, sta mislite o tome, ko od servisera to radi i koliko eventualno kosta ? Hvaaaaaaaaala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Avgust 7, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan da li da skidam prigusivac na auspuhu, Ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...