atomski mrav 6 Napisano April 14, 2009 U prolazu, 57 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: AFRICA TWIN RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj tako .Prije nego sam kupio Afriku ja sam vozio Dominatora 250,pa kad sam malo stasao Dominatora 650.Tako nemoj da ocajavas. 8) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7925 Napisano April 15, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto svi kazu, da je afrika "ogroman" motor, pre no sto i uopste sednu na njega? Da li on ima tu neku energiju koju ispoljava ili sta.. Meni je afrika taman chak bi je i malo podigao kad bi je kupio pa bi mi bila taman Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vanya His Girl 37 Napisano April 15, 2009 Rockstar, 29 postova Lokacija: Aus Motocikl: Qingqi 125, Dominator 250, Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Iz zenskog ugla...Africa je jedan od najfenomenalnijhi motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7925 Napisano April 15, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan my next byke is Afrika Twin ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vanya His Girl 37 Napisano April 15, 2009 Rockstar, 29 postova Lokacija: Aus Motocikl: Qingqi 125, Dominator 250, Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pravi izbor,Gile...Afrika je jednostavno ZVER od motora....trust me Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boss 33 Napisano April 15, 2009 U prolazu, 75 postova Motocikl: Pan european 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Afrika je Afrika-Honda je Honda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 475 Napisano April 15, 2009 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Iz zenskog ugla...Africa je jedan od najfenomenalnijhi motora Ne mogu da verujem da na ovu konstatacuju nema burne reakcije medju Afrikancima omladincima. Pa valda je devojcica zasluzila poziv na voznju i jedno picence. Hajte deco trgnite se A mozda su svi Afrikanci matorci ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano April 15, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Ja nesto nevido da klinci voze Afriku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano April 15, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan A možda devojčica voli starije"omladince"? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6427 Napisano April 15, 2009 Enduraš, 6392 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan A mozda i nije devojcica ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atomski mrav 6 Napisano April 15, 2009 U prolazu, 57 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: AFRICA TWIN RD07 Prijavi odgovor kao problematičan :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 475 Napisano April 16, 2009 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Iz zenskog ugla...Africa je jedan od najfenomenalnijhi motora Posto nema omladinaca, u ime matoraca da ti se zahvalim na ovim recima. Lepsi kompliment za nase motore nismo mogli da dobijemo. Imas pice od mene, a predpostavljam i ostalih Afrikanaca. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano April 16, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Malo oko tehnike dizanja na centralni stalak. Prvo, otkrio sam toplu vodu, Afrika 650 IMA drzac koji sluzi bas u tu namenu - nosac levog fuzastera suvozaca ujedno sluzi kao rucka za povlacenje na centralni nosac. Znaci NE za nosac kofera vec za ovaj drzac. Kako se najlakse radi: isustiti centralni do podloge, nagaziti njegov kraj nogom, uhvatiti rucku za dizanje. E sad tehnika: nagaziti na nosac tako da motor krene lagano u vis, pa ga pustiti, pa kad dodje u najnizu tacku opet ga opteretiti nogom - sad vec ode vise u vis, ponoviti ovo jos jednom i voila! Motor ce se mal' te ne samo ovom tehnikom zaljuljivanja podici na stender, jos ako se prilikom treceg "gazenja" malo povuce desnom rukom u vis, dete bi moglo da ga podigne. Uslov je da dete ima >120kg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano April 16, 2009 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Iz zenskog ugla...Africa je jedan od najfenomenalnijhi motora Pretpostavljam da si se vozala lepo na doticnom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 850 Napisano April 17, 2009 Zainteresovan, 560 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jel primate i mene u sektu? Treba mi owner/user/service manual za rd04 - ne znam ima li ikakve razlike Link? Ili mozda ako ima neko original, da fotokopiram? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano April 17, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Jel primate i mene u sektu? Treba mi owner/user/service manual za rd04 - ne znam ima li ikakve razlike Link? Ili mozda ako ima neko original, da fotokopiram? Aaaaaaaa bravo Hacky, tatatatiraaaaaaaa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 393 Napisano April 17, 2009 Drug član, 1460 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Trebao bi mi centralni stender za RD07. Ako ima neko neka se javi ili da mi preporucite gde ima, okvirno cena.Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanXRV 20 Napisano April 17, 2009 U prolazu, 83 postova Lokacija: BG Motocikl: nekada Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Jel primate i mene u sektu? Treba mi owner/user/service manual za rd04 - ne znam ima li ikakve razlike Link? Ili mozda ako ima neko original, da fotokopiram? imam 2 pdf filea na nemackom 23 MB i na engleskom 53.7 MB ovaj prvi je kompletan i detaljan za RD04, a drugi je i za Transalp link ne znam, prijatelj mi je skinuo sa neta da posaljem na mail verovatno ne moze da prodje, moze eventualno preko Skype Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano April 17, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Trebao bi mi centralni stender za RD07. Ako ima neko neka se javi ili da mi preporucite gde ima, okvirno cena.Hvala Imao je Kepo neke pravljenje centralne stendere par komada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano April 17, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ali za rd 03 i 04 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlade 1 Napisano April 17, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Prijavi odgovor kao problematičan Malo oko tehnike dizanja na centralni stalak. Prvo, otkrio sam toplu vodu, Afrika 650 IMA drzac koji sluzi bas u tu namenu - nosac levog fuzastera suvozaca ujedno sluzi kao rucka za povlacenje na centralni nosac. Znaci NE za nosac kofera vec za ovaj drzac. Kako se najlakse radi: isustiti centralni do podloge, nagaziti njegov kraj nogom, uhvatiti rucku za dizanje. E sad tehnika: nagaziti na nosac tako da motor krene lagano u vis, pa ga pustiti, pa kad dodje u najnizu tacku opet ga opteretiti nogom - sad vec ode vise u vis, ponoviti ovo jos jednom i voila! Motor ce se mal' te ne samo ovom tehnikom zaljuljivanja podici na stender, jos ako se prilikom treceg "gazenja" malo povuce desnom rukom u vis, dete bi moglo da ga podigne. Uslov je da dete ima >120kg. Prijatelju, desna ruka na drzacu kofera, leva na levoj rucki guvernala, koji se nalazi zakrivljena maksimalno u levo, desna noga na centralnom stenderu. Sinhronizovan potisak noge na stender i povlacenje guvernala ka sebi i motor je podignut. Smatram da ti je ovaj sistem vrlo jednostavni i prakticniji. Samo da se malo uvezbas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano April 17, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju, desna ruka na drzacu kofera, leva na levoj rucki guvernala, koji se nalazi zakrivljena maksimalno u levo, desna noga na centralnom stenderu. Sinhronizovan potisak noge na stender i povlacenje guvernala ka sebi i motor je podignut. Smatram da ti je ovaj sistem vrlo jednostavni i prakticniji. Samo da se malo uvezbas. Probao sam ovo i daleko, daleko je teze od nacina koji sam ja naveo. Pogledaj samo razmak izmedju guvernala i nosaca kofera! Ruke su skoro potpuno rasirene, a desna je u polozaju gde nemas punu snagu za povlacenje u vis, jer stoji u nepovoljnom polozaju. Sta mislis, zasto je nosac levog fuzastera suvozaca napravljen BAS onako kako izgleda?? Upravo za to da se drzeci se za njega motor podigne u vis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano April 17, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad sam isao na www.xrv.org.uk i pronasao ovaj tekst: I find the centre stand V eazy to use but I'm 6'02" and 15stone! & over 50yrs with a bad back! 1. leave side stand down and stand that side of the bike ( its for your safety if all goes wrong) 2.left hand on left bar, right hand on lift lever ( or pannier rail if thats what you have got.) 3. left foot central and bike balance so it leans very slightly into you. 4.right foot ( booted) on end of centre stand held down on floor. LEAVE YOUR FOOT IN PLACE (pushing down as you lift) 5. lift up and back in one movement. If you have panniers fitted your right knee will lean into the pannier face and assist you here. 6. stand back and book appointment with GP for the Hernia! No its not brute force its leverage and balance But if you are 5'02" use the side stand. & buy a £20 paddock stand. :idea: Dakle, tacno ono sto ja radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 850 Napisano April 21, 2009 Zainteresovan, 560 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari treba mi pomoc oko vizira Definitivno moram da menjam ovaj fabricki, sve mi baca pod bradu Ima li neko iskustva sa Ivanovim vizirima na Africi? Da li pravi dovoljno visoke? Video sam na thelordovom TA ali mi deluje nesto mnogo nisko a on kaze da je to najvise sto ima. Druga stvar je sto cujem nekakvo kloparanje u 3. brzini izmedju 2500 i 3000 obrtaja. Ima li neko ideju sta to moze da bude ??? Inace motor ide odlicno, lepo menja brzine sve ok, samo se cuje taj zvuk... Bas sam se prepao, jer sam citao Duh-ovu temu i mislim da je on imao neke slicne simptome pa je prosao ko bos po trnju... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano April 21, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan ja imam pozitivno iskustvo sa tim vizirom, imam transalp-a kao THELORD-oc, koji je potpuno drugačiji. Odeš lepo kod njega i biraš šta hoćeš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...