miketa 330 Napisano Novembar 21, 2011 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje Primetio sam pre neko vece da mi se afrika bas tesko pomera kada je u leru,dusu sam ispustio dok sam je izgurao 15 metara po parkingu Danas sam po danu utvrdio da se zadnji tocak okrece normalno, al izgleda da je problem u prednjem tocku tj. kad pomeram prednji tocak cuje se kako diskovi cesu po celjustima da li neko ima ideju zasto je to tako inace, pinjom mi je opet zveknuo. po 2 put u 100km i potrebno je zameniti lezajeve krmana da li to ima neke veze sa tim pozdrav i hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2042 Napisano Novembar 21, 2011 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Treba ti servis kocionih klesta. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/23930-honda-africa-twin-650-zimski-servis/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Novembar 21, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje Primetio sam pre neko vece da mi se afrika bas tesko pomera kada je u leru,dusu sam ispustio dok sam je izgurao 15 metara po parkingu Danas sam po danu utvrdio da se zadnji tocak okrece normalno, al izgleda da je problem u prednjem tocku tj. kad pomeram prednji tocak cuje se kako diskovi cesu po celjustima da li neko ima ideju zasto je to tako inace, pinjom mi je opet zveknuo. po 2 put u 100km i potrebno je zameniti lezajeve krmana da li to ima neke veze sa tim pozdrav i hvala Odgovrio ti je Lalajko, skraceno treba ti servis kocionih klesta. Vremenom klipovi zaribaju i ne vracaju se nazad.. Pa samim tim ispada da "kocis" i ako si pustio rucicu.. Mozes i da ih razradis bez kompletnog rasturanja klesta. Zavisi koliko je upeklo.. Proveri i kakvo ti je kociono ulje.. Sto se tice pinjona, ne znam sta tacno ti je zveknulo kod pinjona?! Jel samo on ili ona plastika unutar pinjona? Ako je plastika, proveri onaj metalni prsten.. Desava se da on plitko zahvata tu plastiku i brzo je provrti i pojede je.. Tako da je vec spremna za zamenu. Ja sam bio kod sebe malo zakrivio taj metalni prsten, i time ga odaljio od tocka.. Da pridje vise pinonu. I proradilo je sve bez problema... Ne znam kako najbolje da objasnim ovo, ali ako bude problema nacrtacu I to nema veze sa lezajevima kormana... To je gore u vratu, ovo je sve dole kod tocka Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano Novembar 21, 2011 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje Primetio sam pre neko vece da mi se afrika bas tesko pomera kada je u leru,dusu sam ispustio dok sam je izgurao 15 metara po parkingu Danas sam po danu utvrdio da se zadnji tocak okrece normalno, al izgleda da je problem u prednjem tocku tj. kad pomeram prednji tocak cuje se kako diskovi cesu po celjustima da li neko ima ideju zasto je to tako inace, pinjom mi je opet zveknuo. po 2 put u 100km i potrebno je zameniti lezajeve krmana da li to ima neke veze sa tim pozdrav i hvala Ne znam da li je i na novijim Afrikama tako, na RD03 kao da je sajla brzinomera prekratka. Ovo se ne primecuje dok ne krenes da podizes motor na centralni stender. Prilikom podizanja se poteze leva strana kormana, tocak se okrene ulevo i kad se odvoji od zemlje, sajla je bas pretegnuta. Cim se tocak vrati u osu i legne na zemlju, sajla se opet olabavi, tako da je tesko uociti problem. Ja sam posle zamene sajle (bio je ocupan pinjon) podizao motor hvatajuci za precku na volanu, tako da tocak ostane u osi motora. Znaci podignes motor na centralni, zakrenes volan ulevo i proveris da li je sajla brzinomera nategnuta. Ako jeste, to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 330 Napisano Novembar 21, 2011 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan OK hvala drugari puno sto se plastike u pinjonu tice ona je ocuvana, al onaj metalni prsten sto je u tocku mi stalno pravi problem par puta smo ga namestali al se on ubrzo vrati na staro i vec je na samoj granici da se otkine taj metalni deo koji kaci pinjon sutra cu pokusati da ga oteram kod drugara i da ga dignemo da vidimo sta cemo sa celjustima posto imam samo copavu pozdrav i hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 330 Napisano Novembar 21, 2011 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan a, da da li kod nas moze negde da se kupi taj pinjon ili bar taj prsten nekako da se nabudzi ako neko ima ideju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6393 Napisano Novembar 21, 2011 Svakom po zasluzi, 12474 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pinjon možeš da kupiš u "Centru S" ili "Delti" od skoro i cena je negde oko 3000 dinara. Taj metalni prsten možeš da naručiš na istom mestu. Menjao sam i ja pinjon na TA a metalni prsten skinem, malo iskrivim one metalne "šiljke" što guraju plastični pinjon i stvar radi 5-6 KKm pa jovo nanovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 330 Napisano Novembar 21, 2011 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan pa kad smo zadnji put namestali ti siljci su se jedva drzali tj. samo sto nisu otpali jbg ici cu ovih dana do centra s pa cu videti jel to onaj na autokomandi il na novom beogradu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6393 Napisano Novembar 21, 2011 Svakom po zasluzi, 12474 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Triše Keclerovića na Autokomandi i Delta preko puta Delta sitija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Novembar 21, 2011 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan pa kad smo zadnji put namestali ti siljci su se jedva drzali tj. samo sto nisu otpali jbg ici cu ovih dana do centra s pa cu videti jel to onaj na autokomandi il na novom beogradu http://www.cmsnl.com/products/44800-mv1-013-gear_44800mv1003/ http://www.cmsnl.com/products/gear-spdmt_44806mv1003/ ako ti treba ovaj metalni deo, imam ja rezervni pa mozhemo da se dogovorimo oko cene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 153 Napisano Novembar 22, 2011 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko koliko staje u sistemu afrike rashladne tecnosti,ja sam kupio g12 od 1,5l 100% ali ne znam koliko jos da dolijem destilovane i dali je 1,5l g12 dovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2042 Napisano Novembar 22, 2011 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Staje oko 2 litra, tako da je dovoljno jedan litar 100%, ostalo dopuni destilovanom vodom. Tecnost inace, ispustas na prednjem zavrtnju pumpe za vodu. Nalivanje vrsis na cepu hladnjaka - sipaj onaj jedan litar 100% antifriza, upali motor i dolivaj polako dok tecnost ne dodje do vrha hladnjaka. Zatim pusti motor da radi 10 minuta u mestu, sa skinutim cepom. Povremeno proveri nivo i po potrebi dolivaj. Tako ce sav preostali vazduh u sistemu izaci napolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Novembar 22, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao taj prsten viska, i poklonio sam nekom decku sa foruma... Ako ne ga ne nadjes, mozes i da ga napravis. Nije neki bauk to napraviti.. Ne mora bukvalno isti da bude Probaj da navaris i ojacas taj mali metalni pipak. Ako sam dobro shvatio on se krivi nazad pa ne zahvata onu plasticicu?! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 363 Napisano Novembar 22, 2011 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Dragi moji bajkeri, danas sam kupio Afriku RD-07, morao sam da je provozam na -1, šta da kažem.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 22, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Staje oko 2 litra, tako da je dovoljno jedan litar 100%, ostalo dopuni destilovanom vodom. Tecnost inace, ispustas na prednjem zavrtnju pumpe za vodu. Nalivanje vrsis na cepu hladnjaka - sipaj onaj jedan litar 100% antifriza, upali motor i dolivaj polako dok tecnost ne dodje do vrha hladnjaka. Zatim pusti motor da radi 10 minuta u mestu, sa skinutim cepom. Povremeno proveri nivo i po potrebi dolivaj. Tako ce sav preostali vazduh u sistemu izaci napolje. molicu ovo na prvu stranu, ako se slažeš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 22, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Dragi moji bajkeri, danas sam kupio Afriku RD-07, morao sam da je provozam na -1, šta da kažem.... Cestitam, lep ti motor. Kako ide? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 330 Napisano Novembar 22, 2011 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao taj prsten viska, i poklonio sam nekom decku sa foruma... Ako ne ga ne nadjes, mozes i da ga napravis. Nije neki bauk to napraviti.. Ne mora bukvalno isti da bude Probaj da navaris i ojacas taj mali metalni pipak. Ako sam dobro shvatio on se krivi nazad pa ne zahvata onu plasticicu?! ok, pokusacu da ga nadjem i kupim ako je moguce, a ako ne uradim nista pokusacu da napravim taj prsten hvla drugari puno motor sam sad stavio na spavanje i ususkao u toplu garazu vidimo se na prolece a mozda i ranije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 330 Napisano Novembar 22, 2011 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan Dragi moji bajkeri, danas sam kupio Afriku RD-07, morao sam da je provozam na -1, šta da kažem.... ajde reeci bar kakvi su ti prvi utisci koliko kesa ako nije tajna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3447 Napisano Novembar 22, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dragi moji bajkeri, danas sam kupio Afriku RD-07, morao sam da je provozam na -1, šta da kažem.... ČESTITAMOOOOOooo!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 363 Napisano Novembar 23, 2011 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Nije tajna, 2600eur, kupljen od drugara sa kojim se vozim tako da je motor poznat u cijelosti, nema iznenađenja, nove gume, sve tečnosti.... utisci na -1.... hladno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefans 15 Napisano Novembar 26, 2011 U prolazu, 53 postova Lokacija: Zvornik RS Prijavi odgovor kao problematičan Afrikanci izletela mi prilika da nabavim afriku twin 2001 godište sa 25000km, NIJE carinjena pa me interesuje koliko košta takav motor kod nas u Srbiji? Hvala puno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1320 Napisano Novembar 26, 2011 UruK Hai, 2092 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se upisem u temu!!!! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Novembar 26, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: 1090R, XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se upisem u temu!!!! Dobro došao kolega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Novembar 26, 2011 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan Afrikanci izletela mi prilika da nabavim afriku twin 2001 godište sa 25000km, NIJE carinjena pa me interesuje koliko košta takav motor kod nas u Srbiji? Hvala puno. samo da ti odgovorim na brzka pa da ponovo prochitam shta pishe ovaj zextreme... elem, ovoga je retko bilo na oglasima kod nas... koshta onoliko koliko si spreman da dash... ovo se ne kupuje logikom i mishljenjem mase... probaj negde i ako si zaljubljen posle je sve jedno koliko koshta... evo ti cene preko: http://www.moto.it/moto-usate/honda/africa-twin-xrv-750/africa-twin-xrv-750--1996-02/index.html?d=1&o=2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Novembar 26, 2011 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se upisem u temu!!!! POBEDIO SI! daj slike... el ko matjakova? od onog lika shto je krenuo sa 4200€ bez trip mastera pa spushtao i spushtao i spushtaoooo ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...