Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 444 postova
  • Motocikl: afrika

Jedno pitanje

Primetio sam pre neko vece da mi se afrika bas tesko pomera kada je u leru,dusu sam ispustio dok sam je izgurao 15 metara po parkingu

Danas sam po danu utvrdio da se zadnji tocak okrece normalno, al izgleda da je problem u prednjem tocku tj. kad pomeram prednji tocak cuje se kako diskovi cesu po celjustima

da li neko ima ideju zasto je to tako

inace, pinjom mi je opet zveknuo. po 2 put u 100km i potrebno je zameniti lezajeve krmana

da li to ima neke veze sa tim

pozdrav i hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Jedno pitanje

Primetio sam pre neko vece da mi se afrika bas tesko pomera kada je u leru,dusu sam ispustio dok sam je izgurao 15 metara po parkingu

Danas sam po danu utvrdio da se zadnji tocak okrece normalno, al izgleda da je problem u prednjem tocku tj. kad pomeram prednji tocak cuje se kako diskovi cesu po celjustima

inace, pinjom mi je opet zveknuo. po 2 put u 100km i potrebno je zameniti lezajeve krmana

pozdrav i hvala

Odgovrio ti je Lalajko, skraceno treba ti servis kocionih klesta. Vremenom klipovi zaribaju i ne vracaju se nazad.. Pa samim tim ispada da "kocis" i ako si pustio rucicu..

Mozes i da ih razradis bez kompletnog rasturanja klesta. Zavisi koliko je upeklo.. Proveri i kakvo ti je kociono ulje.. ;)

Sto se tice pinjona, ne znam sta tacno ti je zveknulo kod pinjona?! Jel samo on ili ona plastika unutar pinjona?

Ako je plastika, proveri onaj metalni prsten.. Desava se da on plitko zahvata tu plastiku i brzo je provrti i pojede je.. Tako da je vec spremna za zamenu. Ja sam bio kod sebe malo zakrivio taj metalni prsten, i time ga odaljio od tocka.. Da pridje vise pinonu. I proradilo je sve bez problema... Ne znam kako najbolje da objasnim ovo, ali ako bude problema nacrtacu :D:moto3:

I to nema veze sa lezajevima kormana... To je gore u vratu, ovo je sve dole kod tocka ;) Pozdrav

• Svrati ponekad, 306 postova
  • Motocikl: KTM 525exc

Jedno pitanje

pozdrav i hvala

Ne znam da li je i na novijim Afrikama tako, na RD03 kao da je sajla brzinomera prekratka. Ovo se ne primecuje dok ne krenes da podizes motor na centralni stender. Prilikom podizanja se poteze leva strana kormana, tocak se okrene ulevo i kad se odvoji od zemlje, sajla je bas pretegnuta. Cim se tocak vrati u osu i legne na zemlju, sajla se opet olabavi, tako da je tesko uociti problem. Ja sam posle zamene sajle (bio je ocupan pinjon) podizao motor hvatajuci za precku na volanu, tako da tocak ostane u osi motora. Znaci podignes motor na centralni, zakrenes volan ulevo i proveris da li je sajla brzinomera nategnuta. Ako jeste, to je to.

OK hvala drugari puno

sto se plastike u pinjonu tice ona je ocuvana, al onaj metalni prsten sto je u tocku mi stalno pravi problem

par puta smo ga namestali al se on ubrzo vrati na staro i vec je na samoj granici da se otkine taj metalni deo koji kaci pinjon

sutra cu pokusati da ga oteram kod drugara i da ga dignemo da vidimo sta cemo sa celjustima posto imam samo copavu

pozdrav i hvala

• Svakom po zasluzi, 12474 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Pinjon možeš da kupiš u "Centru S" ili "Delti" od skoro i cena je negde oko 3000 dinara. Taj metalni prsten možeš da naručiš na istom mestu.

Menjao sam i ja pinjon na TA a metalni prsten skinem, malo iskrivim one metalne "šiljke" što guraju plastični pinjon i stvar radi 5-6 KKm pa jovo nanovo ;)

pa kad smo zadnji put namestali ti siljci su se jedva drzali tj. samo sto nisu otpali

jbg ici cu ovih dana do centra s pa cu videti

jel to onaj na autokomandi il na novom beogradu

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

pa kad smo zadnji put namestali ti siljci su se jedva drzali tj. samo sto nisu otpali

jbg ici cu ovih dana do centra s pa cu videti

jel to onaj na autokomandi il na novom beogradu

http://www.cmsnl.com/products/44800-mv1-013-gear_44800mv1003/

http://www.cmsnl.com/products/gear-spdmt_44806mv1003/

ako ti treba ovaj metalni deo, imam ja rezervni pa mozhemo da se dogovorimo oko cene...

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Opet Africa Twin

Zna li neko koliko staje u sistemu afrike rashladne tecnosti,ja sam kupio g12 od 1,5l 100% ali ne znam koliko jos da dolijem destilovane i dali je 1,5l g12 dovoljan

• Teoreticar ..., 12116 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Staje oko 2 litra, tako da je dovoljno jedan litar 100%, ostalo dopuni destilovanom vodom.

Tecnost inace, ispustas na prednjem zavrtnju pumpe za vodu. Nalivanje vrsis na cepu hladnjaka - sipaj onaj jedan litar 100% antifriza, upali motor i dolivaj polako dok tecnost ne dodje do vrha hladnjaka. Zatim pusti motor da radi 10 minuta u mestu, sa skinutim cepom. Povremeno proveri nivo i po potrebi dolivaj. Tako ce sav preostali vazduh u sistemu izaci napolje.

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Ja sam imao taj prsten viska, i poklonio sam nekom decku sa foruma... Ako ne ga ne nadjes, mozes i da ga napravis. Nije neki bauk to napraviti.. Ne mora bukvalno isti da bude ;)

Probaj da navaris i ojacas taj mali metalni pipak. Ako sam dobro shvatio on se krivi nazad pa ne zahvata onu plasticicu?!

• Podržavam 1

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Staje oko 2 litra, tako da je dovoljno jedan litar 100%, ostalo dopuni destilovanom vodom.

Tecnost inace, ispustas na prednjem zavrtnju pumpe za vodu. Nalivanje vrsis na cepu hladnjaka - sipaj onaj jedan litar 100% antifriza, upali motor i dolivaj polako dok tecnost ne dodje do vrha hladnjaka. Zatim pusti motor da radi 10 minuta u mestu, sa skinutim cepom. Povremeno proveri nivo i po potrebi dolivaj. Tako ce sav preostali vazduh u sistemu izaci napolje.

molicu ovo na prvu stranu, ako se slažeš ;)

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Dragi moji bajkeri, danas sam kupio Afriku RD-07, morao sam da je provozam na -1, šta da kažem....

Cestitam, lep ti motor. Kako ide?

Ja sam imao taj prsten viska, i poklonio sam nekom decku sa foruma... Ako ne ga ne nadjes, mozes i da ga napravis. Nije neki bauk to napraviti.. Ne mora bukvalno isti da bude ;)

Probaj da navaris i ojacas taj mali metalni pipak. Ako sam dobro shvatio on se krivi nazad pa ne zahvata onu plasticicu?!

ok, pokusacu da ga nadjem i kupim ako je moguce, a ako ne uradim nista pokusacu da napravim taj prsten

hvla drugari puno

motor sam sad stavio na spavanje i ususkao u toplu garazu

vidimo se na prolece a mozda i ranije

:moto3:

Dragi moji bajkeri, danas sam kupio Afriku RD-07, morao sam da je provozam na -1, šta da kažem....

ajde reeci bar kakvi su ti prvi utisci :aha:

koliko kesa ako nije tajna

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

ČESTITAMOOOOOooo!!! :takoje:

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200

Nije tajna, 2600eur, kupljen od drugara sa kojim se vozim tako da je motor poznat u cijelosti, nema iznenađenja, nove gume, sve tečnosti.... utisci na -1.... hladno

• Podržavam 2

• U prolazu, 53 postova

Afrikanci izletela mi prilika da nabavim afriku twin 2001 godište sa 25000km, NIJE carinjena pa me interesuje koliko košta takav motor kod nas u Srbiji?

Hvala puno.

Afrikanci izletela mi prilika da nabavim afriku twin 2001 godište sa 25000km, NIJE carinjena pa me interesuje koliko košta takav motor kod nas u Srbiji?

Hvala puno.

samo da ti odgovorim na brzka pa da ponovo prochitam shta pishe ovaj zextreme...

elem, ovoga je retko bilo na oglasima kod nas... koshta onoliko koliko si spreman da dash... ovo se ne kupuje logikom i mishljenjem mase... probaj negde i ako si zaljubljen posle je sve jedno koliko koshta...

evo ti cene preko: http://www.moto.it/moto-usate/honda/africa-twin-xrv-750/africa-twin-xrv-750--1996-02/index.html?d=1&o=2

Samo da se upisem u temu!!!!

:moto3:

:zvizduk:

POBEDIO SI! :D

daj slike... el ko matjakova? od onog lika shto je krenuo sa 4200€ bez trip mastera pa spushtao i spushtao i spushtaoooo ? :)

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja