Lug 1378 Napisano Septembar 26, 2013 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan ima jedno rešenje koje bi sigurno uticalo na procentualno, drastično smanjenje situacija gde je došlo do povrede motociklista; rešenje je banalno, da nas je što više na ulicama. što nas je više vozači četvorotočkaša će to morati da primete, ako nas bude bilo jošviš, biće im još lakše da nas uočavaju. neće moći bez motorista, bićemo stalno pored njih. rešenje je baš jednostavno, samo bi malo koštalo državu. trenutno je problem nedostatak dobre volje. znači ukinuti sve takse oko registracije, ostaviti samo osiguranje + cenu koštanja obrasca saobraćajne i izradu tablica. i kao u normalnim evropskim zemljama, npr Italij, jedna tablica prati vozilo od prve registracije pa do otpada. baš prosto. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Septembar 27, 2013 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno se vozim gradom niz bulevar, guzva poprilicna taxista ispred mene sa mushterijama u kolima, zena i deca. Lik pichi poshto ima dve trake iz jedne u drugu non stop, vozi vele slalom stil bez da je i jednom dao j*beni migavac (to nije migavac nego pokazivac pravca), dodje do semafora, ja mu pridjem prozoru i kazhem bash onako mirnim i kulturnim tonom "druzhe jel je toliko teshko da dash migavac kada se prestrojavash" (a to je uradio 15 puta u 300 metara) a on meni ni 5 ni 6 "koji ce tebi k*rac moj migavac", na to sam dobacio pa vozish zenu i decu i otishao... Najveci problem je shto je u zemlji Srbiji sramota dati migavac jer onda nisi smeker i to nikako ne mogu da svarim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Octobar 2, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno se vozim gradom niz bulevar, guzva poprilicna taxista ispred mene sa mushterijama u kolima, zena i deca. Lik pichi poshto ima dve trake iz jedne u drugu non stop, vozi vele slalom stil bez da je i jednom dao j*beni migavac (to nije migavac nego pokazivac pravca), dodje do semafora, ja mu pridjem prozoru i kazhem bash onako mirnim i kulturnim tonom "druzhe jel je toliko teshko da dash migavac kada se prestrojavash" (a to je uradio 15 puta u 300 metara) a on meni ni 5 ni 6 "koji ce tebi k*rac moj migavac", na to sam dobacio pa vozish zenu i decu i otishao... Najveci problem je shto je u zemlji Srbiji sramota dati migavac jer onda nisi smeker i to nikako ne mogu da svarim... Pa to je zato sto si mu "lepo rekao". Ako se odlucis na takvu akciju ponovo, na*ebi mu se krvave majke i budi spreman da mu sateras zube u grkljan ili cuti, jer od vaspitavanja stoke, nema leba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
seba011 1615 Napisano Octobar 2, 2013 Zainteresovan, 157 postova Lokacija: Stanka Paunovica Veljka 56 Motocikl: Bmw r 1150 rt Prijavi odgovor kao problematičan Kolegi bajkeru zelim brz oporavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Octobar 12, 2013 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan I opet kao u svakoj temi, pojeo vuk magarca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Octobar 12, 2013 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Volim ovu demokratiju,kad iskomentarises urednikov post(Boki 64),tvoj post bude izbrisan.Boki.64,sa takvim se ljudima non stop srecem,i nije mi drago zbog toga.Ali rusis lepo misljenje,o dobrim ljudima medju urednicima ovog foruma,i nemoj molim te da siris reci mrznje putem foruma,i objasnjavati kako neko nekome treba da sabije zube u grkljan.Ako izbrises i ovaj moj odgovor,pokazaces kakav si covek.Umesto kukavickog brisanja,ti lepo svima nama objasni svoj gore pomenuti post. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Octobar 12, 2013 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan ma to je bio sarkazam , na kilometar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Octobar 12, 2013 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Citat nije postavljen u formi sarkazma,vec direktne poruke kolegi...Urednici moraju dati svim kolegama primer,i ne bi po mom skromnom misljenju ni u sali ni u sarkazmu trebali ovako da se izrazavaju,saljuci makar sarkasticno poruke mrznje.Svi mi znamo kakvih budala ima na putu,i koliko neduznih ljudi strada zbog istih.Ali ne mozemo pozivati da ih sve poubijamo.Samo to.Zato kazem svim kolegama,pazljivo vozite,obracajte paznju na sve nesmotrene,neobucene,kabadahije i primitivce,i samo mirno i stalozeno.Ne ulazite u direktne konflikte,jer ne znate na koga cete naleteti,zivot je kratak,i samo je jedan.Osim ako niste Cak Noris,Stiven Sigal,Dzeki Cen,Raambo,Svarceneger...i ostali sto ne moze niko ni da ih bije ,ni izbode ni upuca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Octobar 12, 2013 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan да тачно, нисам добро реко.., само мени нема ту тежину како буквално изгледа. више ми личи на зајебанцију. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Octobar 13, 2013 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Kad ti se dogodi da te neko isece , u svom tom , krenes da se , pomislis al bi ga ,a ne retko se desi i . Svaka cast ljudima koji mogu da , ja sam vise za varijantu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Octobar 13, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan ... Ne ulazite u direktne konflikte, jer ne znate na koga cete naleteti, zivot je kratak,i samo je jedan. Osim ako niste Cak Noris, Stiven Sigal, Dzeki Cen, Raambo, Svarceneger...i ostali sto ne moze niko ni da ih bije, ni izbode ni upuca. ... i u cemu je razlika izmedju nase dve poruke? Sve sto si napisao i ja potpisujem! Ok, mozda sam bio malo direktniji, ali sam i mislio i rekao isto. E, sad o stilu i nacinu mozemo da raspravljamo, ali uzmi u obzir da ja nisam ni pedagog, a ni vaspitac. Mogu da dam neki prakticni savet, ako se u nesto razumem ili neki komentar i to je to. Pa bre, takvo je vreme doslo da niko nikoga ne zarezuje ni zasta uopste, a mi cemo da se raspravljamo,... oko cega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Octobar 13, 2013 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Kad ti se dogodi da te neko isece , u svom tom , krenes da se , pomislis al bi ga ,a ne retko se desi i . Svaka cast ljudima koji mogu da , ja sam vise za varijantu Vidim ti si za varijantu nekog smajlija koji izbacuje raketice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Octobar 13, 2013 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan pa kad nema tenk ili nesto sl. Kako bi drugacije opisao raznosenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Octobar 13, 2013 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan ... Ne ulazite u direktne konflikte, jer ne znate na koga cete naleteti, zivot je kratak,i samo je jedan. Osim ako niste Cak Noris, Stiven Sigal, Dzeki Cen, Raambo, Svarceneger...i ostali sto ne moze niko ni da ih bije, ni izbode ni upuca. ... i u cemu je razlika izmedju nase dve poruke? Sve sto si napisao i ja potpisujem! Ok, mozda sam bio malo direktniji, ali sam i mislio i rekao isto. E, sad o stilu i nacinu mozemo da raspravljamo, ali uzmi u obzir da ja nisam ni pedagog, a ni vaspitac. Mogu da dam neki prakticni savet, ako se u nesto razumem ili neki komentar i to je to. Pa bre, takvo je vreme doslo da niko nikoga ne zarezuje ni zasta uopste, a mi cemo da se raspravljamo,... oko cega? Lako je mrzeti i tuci,tesko je razumeti,voleti,i oprostiti.Mozda je taj tip bio na vezi sa kevom jer mu je cale doziveo infarkt...Meni se to desilo,vozio sam ladu kroz bgd,kao da je ferari...Svako neka se ponasa kako misli da treba,I ja sam svakodnevno u kontaktu sa ljudima koji se bahato ponasaju.Sem u neposrednoj opasnosti,sa vec zapocetim napadom na moju bezbednost,i zdravlje,trudim se da totalno iskuliram,i sto pre zaboravim situaciju,jer ja te licnosti niti poznajem,niti zelim da ih upoznajem na ovakav ili onakav nacin.Ono sto smatram je da Boki kao urednik treba da siri energiju pomirenja,smirenja,i konkretnog resenja situacije,a ne energiju agresije,na ovaj ili onaj nacin.Ipak si ti urednik foruma.Volim kad se svaki posao profesionalno i krajnje eticki obavlja.Ovo je samo dobronamerna sugestija.Ja verujem da je nas Boki mnogo dobar lik,kao i svi ovde, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Octobar 13, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Lako je mrzeti i tuci, tesko je razumeti, voleti i oprostiti. Mozda je taj tip bio na vezi sa kevom jer mu je cale doziveo infarkt... Meni se to desilo,vozio sam ladu kroz bgd,kao da je ferari... Svako neka se ponasa kako misli da treba I ja sam svakodnevno u kontaktu sa ljudima koji se bahato ponasaju. Sem u neposrednoj opasnosti, sa vec zapocetim napadom na moju bezbednost i zdravlje, trudim se da totalno iskuliram i sto pre zaboravim situaciju, jer ja te licnosti niti poznajem, niti zelim da ih upoznajem na ovakav ili onakav nacin. Ono sto smatram je da Boki kao urednik treba da siri energiju pomirenja, smirenja i konkretnog resenja situacije ,a ne energiju agresije, na ovaj ili onaj nacin. Ipak si ti urednik foruma. Volim kad se svaki posao profesionalno i krajnje eticki obavlja. Ovo je samo dobronamerna sugestija. Ja verujem da je nas Boki mnogo dobar lik, kao i svi ovde, Znas, malo je problematicno da delis moralne lekcije ljudima koje ne poznajes, a sam izjavljujes da za neke stvari treba imati opravdanje. Pri tome mi nisi ni odgovorio, u cemu se to razlikuju tvoj i moj post? Vidi, strasno me mrzi da se raspravljam bespotrebno, a posto verujem da si i ti jedan ok lik, platices kafu ovih dana kad svratim kod tebe u "kafanu" da se upoznamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Octobar 14, 2013 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Nijedan razgovor i polemika nije bespotreban...Nemoj da nisi dosao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Octobar 14, 2013 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Docicu i ja na tu kafu Da se malo vratim na temu. Prvo pozeleo bih brz oporavak motorciklistima, bez obzira na profesiju. Iskreno mi je zao sto nam nisu clanovi ti policajci koji dele nasu sudbinu u saobracaju. Misljenja sam da bi imali iskrene i vredne savete ali i sigurno bi i oni drugacije gledali na nas kad vide da smo, generalno, ugrozeni u ovakvoj saobracajno-pravnoj papazjaniji. A mozda bi njihov doprinos u eventualnoj inicijativi da se neka slova zakona promene bili kljucni. Na nekoliko mesta smo pricali o tome ali od akcije nema jos nista. Mnogi zahtevi za promene su vrlo realni ali i primenjeni u EU, kojoj jelte evo vec nekoliko vlada streme a da nas, kao narod, niko nije ni pitao da li hocemo u taj, po meni, kolonijalisticki sistem. S druge strane, nisam bas siguran da je mesto za tu raspravu ali kad je vec urednik komentarisao na tu temu, ne vidim razlog zbog koga bi mi kao grupacija imali vise prava da uzimamo zakon u ruke i obracunavali se sa bahatim vozacima. Delim misljenje mnogih da je u ovoj zemlji jedno od resenja "govnjiva motka" ali sigurno nije jedino. Cak naprotiv, siguran sam da je sistem kod nas napravljen da resava posledice a ne uzrok pa bi svaka "edukacija na misice" imala jos gori efekat i uvela nas u jos gori krug problema. Ako treba da predlozim resenje onda je to vec pomenuta masovnost i bolja komunikacija. Radio veza i hitna i organizovana podrska mnogo vise znaci onom kome je potrebna, a i ostavlja upecatljiv utisak, nego pisanije na forumu. Dacu i primer: kad sam bio oboren proletos zvao sam kuma koji nije bajker da mi pomogne. Jedan kolega bajker (tek kasnije saznajem taj podatak) je prisao i pitao jel sve ok i kad je dobio moj relativno potvrdan odgovor, nastavio svojim putem. Nisam znao gde se nalazim, ovi iz hitne nisu hteli ni da me voze dok nisam insistirao, a tek posle tri snimanja saznajem da sam smrskao kost u stopalu. Poznanik iz neposredne menjacnice je preuzeo motor. Vozac automobila koji me oborio je stao ali je lako moglo da se desi da samo produzi. E sad da sam imao stanicu i pozvao bilo koga, siguran sam da bi na licu mesta bila em veca guzva, sto bi znacilo i veca ozbiljnost situacije i za policiju i za hitnu pomoc, em bi ja bio mirniji za motor nakon sto su me odvezli, a i da je vozac eventualno pobegao, sigurno bi ga nasli i zapisali tablicu. U tom momentu ni meni ni nikom nije bilo do kavge a i ne bi imala smisla jer sta mi znaci neko prebijen kad sam ja u problemu. To je moje vidjenje problema i predlog resenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Octobar 15, 2013 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Na bih ja isao na tu kafu, mozda te navodi na tanak led Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...