markony83 0 Napisano Septembar 14, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa skuterom marke peugeot vivacity. Nema dovod struje do svecice. Bobinu sam proveravao na drugom skuterui ispravna je. Stavljao sam cak i drugu bobinu na pezo i opet nije bilo struje. Sta se nalazi ispred bobine,da nije mozda CDI ili kako se vec zove? Da nije mozda on u pitanju i da li on salje struju do bobine a zatim na svecicu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Septembar 14, 2013 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo verovatno daje CDI u pitanju, pored toga probaj da zamenis i svecicu (ako vec nisi probao) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markony83 0 Napisano Septembar 14, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jesam stavio sam novu svecicu ali i dalje nije bilo struje. Pretpostavio sam da je CDI u pitanju ali nisam bio siguran da on salje struju ka bobini. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Septembar 14, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nije do CDI moguce da je crklo paljenje. Znaces uostalom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markony83 0 Napisano Septembar 14, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da ali sada moram prvo da stavim novi CDI (koji nemam) kako bih probao. Deo ce mi stici tek u toku sledece nedje pa cu onda malo vise znati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Septembar 14, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Javi u svakom slucaju. Ako su crkli namotaji imam ja magnet + namotaje za male pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markony83 0 Napisano Septembar 15, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Javicu sta je bilo. Hvala u svakom slucaju ali bi me postarina vise kostala nego deo koji imas. U nemackoj sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markony83 0 Napisano Septembar 16, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam josnjedno pitanje. Da li na roler koji postize maximalnu brzinu 25 km/h,dvotaktni mora da se stavi takav odgovarajuci CDI ili to nema pravila? Da li moze i neki drugi da se stavi naravno da ima odgovarajuci prikljucak i da je za roler do 50 kubika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Septembar 18, 2013 (promenjeno) Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je moguće staviti bilo koji CDI sa naizmeničnim napajanjem umesto bilo kog koji se napaja sa HV namotaja sa statora. računam da svaki "naizmenični" , može da se zameni sa svakim "naizmeničnim" , samo ubodeš žice kako treba i ima da radi. edit: a to što ti ne baca varnicu, proveri da nije negde spojena na masu žica za kil swich, oće to često da zeza, da ne menjaš džabe CDI jer možda nije on. proveri i bravu, ako ti "visokonaponski" namotaj ide preko brave. ako ti je "baterijski CDI, slično je. izguglaj šemu negde i samo će ti se kasti. nema lepšeg osećaja, nego kad sam nešto središ! Promenio Septembar 18, 2013 član Lug Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biza 829 Napisano Septembar 18, 2013 Svrati ponekad, 344 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan skuter nema kill switch Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Septembar 19, 2013 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan verovatno si u pravu. mislio sam na žicu, na šemama je obeležena kao "kil switch" ili "kill wire", obično je spojena sa ćopavom i sa bravom i gasi motor kad zaluta na masu. bar je uglavnom tako na šemama AC CDI-jeva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markony83 0 Napisano Septembar 19, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uhhh ljudi pa ja vec narucio CDI ali nije strasno. Malo sam se i ovde raspitao kod ljudi koji su imali slicne cak i iste probleme i svi su mi rekli da stavim novi CDI. Videcu u ponedeljak ili utorak kada stigne. Jedva sam nasao na internetu za dvotaktni motor,tempo 25 kmh. Ima ih ustvari dosta ali cene su od 30 evra pa na gore ( cene u nemackoj) dok za skutere koji idu 45-50 kmh ima gomila i dosta povoljnije cene cak i od sedam evra Javicu sta sam uradio kad mi stigne deo. Pozdrav svima i hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markony83 0 Napisano Septembar 23, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi moji CDI je bio u pitanju. Cim sam stavio nov upalio je odmah. Hvala vam puno na pomoci i na savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Septembar 23, 2013 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan skuter nema kill switch Neki kinezi imaju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...