Jump to content

Moto Zajednica

Predlog za Minarelli AM6 engine cylinder kit

Recommended Posts

• YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250

Kao sto sam naslov kaze, naziv motora je Minarelli AM6 engine 50cc, razmisljam da stavim neki cilindar kit, nalazio sam od 80cc I 95cc. Zanima me sta preporucujete gde uzeti I kako proci sa sto manje ulaganja a sto boljih perfomansi. Motor ima vodeno I sam mesa mesavinu...

Pozdrav!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Nije dovoljno samo staviti cilindar. Trebalo bi da stavis sportski filter za vazduh, budzis karb i promenis auspuh za neki sportski. Kad povecas kubikazu, ulje pocni rucno da mesas jer moze da ti zariba masina zbog premalo ulja. Ide 2 dcl na 10 litara. Takodje, nije svejedno koje ulje, Bardahl KGR injection 2 stroke je najbolje za visokoturazne 2t masine.

Nisam mislio na neko preterano budzenje niti imam para za to. Ne znam samo da li moze da se stavi onda od 80cc I da se podesi karb I pumpa za ulje I tolko?

Vidim da si I ti stavio kit od 86cc sta si sve menjao?

Pozz

Sve gore sto je navedeno a zaboravio sam da kazem da moras i lamele promeniti jer ove fabricke nece dugo ako povecas kubikazu. I obavezno pakne stavi neke ozbiljnije jer nije dosta samo ici brze, treba i stati0takoje.gif

Sledece sto cu da menjam su lanac i lancanici, vec su odradili svoje a i lanac se brze tegli jer nije namenjen za tu snagu, moram staviti neki ozbiljniji. Sve u svemu, jednom kad krenes da budzis moras redom polako sve jer motor mora da radi kao celina.

Onda se vise isplati da uzmem nov od 125cc ako sve to mora da se menja. Ja sam mislio samo taj kit da mu stavi da ide brze uzbrdo I nista vise...

• Podržavam 1

Za dobijanje snage na ustrp kranje brzine mozes promeniti lancanike i staviti napred manji ili nazad veci za zub ili dva i tako ces dobiti vecu snagu na uzbrdicama. To je najjednostavnije i najjeftinije resenje.

Ja sam vec kupio TZR 50 sa ovim modifikacijama, odradio sam servis, menjao ulje u menjacu i kocnicama, stavio nove pakne i gume, sredio struju, zatezao lanac par puta i podmazivao. Sledece na redu mi je nov lanac i lancanici.

Uvek je bolje kupiti fabricki jaci motor nego budziti. Uzeo sam ovaj jer nisam jos polozio za A kategoriju pa mogu da ga vozim sa Am dok ne polozim. Planiram da resim sledece godine i A i B istovremeno. Ove godine sam imao previse izdataka na sto strana i nije mi se uklopilo.

Potreban mi je odgovor nekog ko se razume malo vise u motore. Razmisljam da stavim na pomenuti motor AM6 cilindar kit od 70cc. Bez ikakvih drugih zamena I dodataka.

Meni je potrebno samo bolje ubrzanje i jaca vuca uzbrdo, nebi prelazio vise od 60-70km/h. Zanima me ako uzmem taj kit od 70cc i ne vozim motor preko 70km/h, da li mogu da ga upropastim?

Znam da ostali delovi moraju da se menjaju kad se menja cilindar kit zbog brzih obrtaja i vece brzine, ali posto ja necu izvlaciti max iz motora, da li ce imati normalan radni vek?

pozdrav

Neces nista tako dobiti jer ce smesa iz karburatora i dalje biti fabricka za manju kubikazu. Moras staviti vecu diznu i mozda menjati filter za vazduh da bi smesa imala dosta vazduha.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

@MileM.

Covek ti je (ivan88) na najlepsi moguci nacin i prilicno strucno objasnio sta treba da uradis, da bi se dugo i bezbolno vozio.

Znaci koji god kit da ugradis MORA bar karburator i auspuh da se cacnu. Icice on bolje i bez toga, ali ce kratko da traje. Ne zna on (motor) da ti nemas vise para.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja