mitri 1847 Napisano Januar 23, 2008 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Easy, ti si ozbiljan. Hajde iznesi konkretan predlog: od tada do tada. Plan je da se obidje to, to i to,... Pa ce mozda tada da ljudi pokusaju da uklope u svoje planove. Ja ozbiljan ??? ... ;D Pa mislim da bi bilo OK da se za pocetak ova tura prodje bez vremenskog ogranicenja , dakle opustena varijanta od 3-4 dana u cilju prikupljanja informacija o kilometrazi , stanju puteva itd ... O terminu je jos rano govoriti , ali prvi termin kad bih ja mogao da izdvojim vise od 2 slobodna dana bi bio 1.- 4. maj (tada je i skup u S.Mitrovici , pa bi i to moglo da se uvrsti u ovu turu) ... A plan je jednostavan - obici krug oko Srbije voznjom uz njene granice ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Januar 23, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Da sam u Srbiji ja bih se za ovo prijavio odma'. Obožavam "dugometražne" vožnje, pogotovu ako je u pitanju izazov (challenge - kako ovo bolje da prevedem?). Vozio sam par Iron Butt vožnji, pa ako Easy Rider odluči da organizuje nešto tako, mogu da pomognem oko pravila ili savetima tipa kako izdržati 20 sati u sedlu. ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Januar 25, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Za turisticku varijantu (voznja u okviru ogranicenja :-) ), prema nekoj skici koju sam ja napravio ima 1 950 km. Skoro kao i moj putovanje u Hrvatsku (koje je jos neizvesno ). Kaze cika u racunaru, skoro 31 sat voznje. Ali je sve ovo bilo na brzinu. samo da vidim parametre. Mesta kroz koja sam postavio rutu su samo na brzinu izabrana bez nekog konkretnog razloga. Pozdrav. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Januar 25, 2008 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vise za turisticku varijantu 2-3-4 dana, sa puno obilaska nase prelepe Srbije, druzenje i naravno kamp & rostilj + pasulj varijanta. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Januar 25, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan I meni su problem radni dani. Licno meni, najvise bi odgovaralo da to bude vikend plus jos neki radni dan. Postoji jos jedna stvar. To je skoro 2 000 km po nasim (lokalnim) putevima. Moze se preci za 4 dana. Ali bez obilazaka i duzih zadrzavanja. Treba napraviti spisak pririteta koje treba posetiti ili videti. Tada ce to sigurno biti 5-6 dana. Pozdrav Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AArnold 84 Napisano Januar 25, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo. Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Da i treba razmatrati odakle bi se krenulo ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1948 Napisano Januar 25, 2008 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, drago mi je sto razmisljate o takvoj voznji. Za oko mesec dana cemo objaviti kalendar BJB aktivnosti za 2008. godinu i u tom kalendaru ce pisati i BJB Voznja 2008 koja ce trajati 4 dana negde tokom Maja meseca. Paralelno sa tim cemo organizovati i BJB vikend voznje i okupljanja, na slicnom principu kao sto je to bilo na Fruskoj Gori prosle godine. Lalajko nam to vec uveliko sprema, tako da ne sumnjam da ce to biti fenomenalno Plan je da takvu cetvorodnevnu voznju BJB organizuje tradicionalno i da na tu voznju najpre pozovemo nase drugare iz bivsih republika SFRJ, a naravno i iz ostalih zemalja. Ono sto zelim da naglasim je da to nije reli i da nije konkurencija MAS-ovom reliju. Prosto zelimo da napravimo jednom godisnje turisticku voznju u kojoj bismo uzivali sa drugarima sa foruma. Ta voznja ne mora da ima uvek istu rutu, mozemo je menjati vremenom. Takodje, cilj nam je da se finansijski lepo orgazujemo i da sto vise bude pokriveno parama od reklamiranja, dalje od specijalnih sponzora te voznje i mozda cak i parama neke turisticke organizacije na nivou Beograda ili cak drzave, sto da ne. E sad. Posto takav poduhvat trazi organizaciju od 7-8 meseci unapred, ove godine cemo organizovati nekakvu 'probnu' varijantu gde cemo videti na kakve probleme bismo naleteli tokom zvanicne voznje. Znaci, na probnoj voznji nece biti policijske podrske, spavanje ce biti sator varijanta (uglavnom) i ne bi trebalo da nas bude nesto preterano puno. Planirali smo da tu bude urednicki BJB tim i naravno jos poneko ko zeli da se prikljuci jer ce voznja biti garantovano sjajna... Jos uvek dogovaramo rutu kojom cemo ici i definisemo plan i okvirno datum, tako da vas molim za strpljenje. Za mesec dana cemo vam predstaviti BJB plan i program za 2008 godinu, al mogu vam odmah reci da ce tu biti puno voznje, druzenja, vezbanja na parkingu i definitivno humanitarnog posla koji cemo sa zadovoljstvom obaviti Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Januar 25, 2008 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan @ Pablo : I meni je takodje drago sto je u planu BJB Voznja 2008 i podrzavam tu ideju , medjutim ne vidim kakve to veze ima sa ovom temom , jer ni ovo nije reli i nije konkurencija ni MAS Rally-u ni BJB Voznji ... Dakle da pojasnim jos jednom : Ovo je samo predlog da se ustanove minimalna pravila i ruta za voznju po uzoru na americku "USA For Corners Tour" ... U pitanju je izazov iliti "challenge" , prevaljivanje velike kilometraze u odredjenom vremenskom roku . Znaci nije bas turisticka voznja , ali nije ni trka , vec kao sto je Motoholic objasnio - neka vrsta takmicenja u izdrzljivosti , cilj nije sto brze stici nego sto duze voziti ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1948 Napisano Januar 26, 2008 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Jasno mi je to, samo sam sapnuo delic plana da bih odgovorio na iskazanu zelju ljudi za turistickom voznjom od 3-4 dana. Nastavite slobodno sa temom o challenge-u, samo se bojim da je to suvise rizicno za ucesnike, ali i ne mora da znaci. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Januar 31, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Pošto vidim da kolega Easy Rider i ja razmišljamo na istoj frekvenciji, hteo bih da ukratko objasnim šta je u stvari long distance challenge, za one članove kojima se na prvi pogled ova ideja ne svidja. Situacija: upoznaješ atletičara koji trči maraton. Dodješ kod čoveka i kažeš mu, "Koja glupost, trčiš 42 km. Mnogo je bolje da lepo šetaš, razgledaš prirodu, raspališ roštilj... A ne tu trčiš ko lud. I zašto 42 km, mnogo je to. Ako ćeš već da se trkaš, trči na 100 metara. Ili rasporediš tih 42 km na nekoliko dana, a ne ovako suludo za samo nekoliko sati". Šta će maratonac da ti odgovori na to? Verovatno će pokušati da objasni šta je u stvari maraton; da je to takmičenje u izdržljivosti, da nije isto što i šetnja po parku (kao i da nije isto što i brzinska trka), da se ogromna većina maratonaca NE takmiči protiv ostalih trkača već protiv samog sebe – da sebi daje izazov da istrči 42 km za tol'ko i tol'ko vremena - kao i da nema ništa protiv lagane šetnje, razgledanja prirode i roštilja, i da naravno i to voli da upražnjava, al' da je maraton nešto sasvim drugo. Ovo o čemu Easy Rider priča je u suštini moto maraton. Dakle nije razgledanje okoliša, druženje sa ostalim bajerima i uživanje u laganoj vožnji, već izazov izdržljivosti. Cilj je preći toliko i toliko km za toliko i toliko sati, obići te i te tačke, i imati dokaz/dokumentaciju o tome. Naravno da ovo nije nešto što se radi svakodnevno, i naravno da nije za svakoga. Što se samog moto maratona tiče, da razjasnim par stvari... Prvo i najvažnije – ovo nije takmičenje u brzini. Onaj ko preteruje s' brzinom najverovatnije neće UOPŠTE stići na cilj. Prebrza vožnja u stvari USPORAVA moto maratonca - (a) češće zaustavljanje od strane murje, (b) češće stajanje na pumpama zbog povećane potrošnje goriva, © brže umaranje zbog povećanog vetra, vibracija i mentalnog stresa koji proizilazi iz dugotrajne vožnje pri visokim brzinama, i (d) veća mogućnost udesa. Da bi neko uspešno završio moto maraton najvažnije je da pravilno rasporedi VREME – da vozi konstantnom brzinom, da se zaustavlja redovno ali ne često, da vodi računa o umoru, da mu je motor spreman da se ne bi kvario, da vodi računa o navigaciji da se ne gubi bespotrebno, i da pravilno jede (nepravilna ishrana smanjuje energiju i povećava umor). Druga stvar – ovo nije trka protiv drugih učesnika već izazov samom sebi. Svako ko završi turu u odredjenom vremenu pobedio je – nebitno je i ne gleda se ko je stigao prvi. Samim tim, svi koji učestvuju slobodni su (a i dužni!) da jedni drugima pomognu po potrebi, vode računa jedan o drugom i trude se da svi bezbedno stignu na cilj. Što više učesnika uspešno završi challenge, to je i sam challenge uspešniji. Tolko za sada... Ima tu još detalja naravno, pa ako ova tema privuče još interesenata, biće mi drago da podelim neka lična iskustva kao i savete drugih long distance ridera. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Februar 1, 2008 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne "trcim" maraton, vise volim opustene voznje sa puno druzenja . Ostalim ucesnicima puno srece u maratonu. P.S. Maratonci trce pocasni krug ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Februar 1, 2008 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ne "trcim" maraton, vise volim opustene voznje sa puno druzenja . Ostalim ucesnicima puno srece u maratonu. P.S. Maratonci trce pocasni krug ;D Naravno opustene voznje,samo ti kupi komplet kisnog odela i ne brini nista Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Februar 1, 2008 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne "trcim" maraton, vise volim opustene voznje sa puno druzenja . Ostalim ucesnicima puno srece u maratonu. P.S. Maratonci trce pocasni krug ;D Naravno opustene voznje,samo ti kupi komplet kisnog odela i ne brini nista Kupljeno, ma da mi nekako lepse da vozim po suvom, kisa mi nekako... mokra ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZUMBUL 0 Napisano Februar 1, 2008 U prolazu, 35 postova Lokacija: Beograd / London Prijavi odgovor kao problematičan Pablo svaka cast za organizaciju ture, naj bitnija je bezbednost ucesnika. Mislim da ce biti veliki broj bajkera i da pez podrske pandura ce biti jako zajebano... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Februar 4, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Ohohooo. Koga mi to vidimo ovde. Vladamire otkud ti? Posto niko ne pise=nema zainteresovanih. Ili se plase ;D. Easy, ti si ozbiljan. Hajde iznesi konkretan predlog: od tada do tada. Plan je da se obidje to, to i to,... Pa ce mozda tada da ljudi pokusaju da uklope u svoje planove. Ja sam za pocetak leta imao u planu putovanje hrvatskim primorjem, do Rijeke (eventualno Umaga), pa nazad. Ali je sve to na staklenim nogama. Postoje realne sanse da i ja budem za interesovan za Serbia Few Corners Tour. Pozdrav Sta mozda zainteresovan? Ti si obavezan clan ekipe! Easyrider je idejni vodja, ti si zaduzen za moral i informisanje a moja malenkost za predhodnicu, izvidnicu i subverzivna dejstva ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
buca 46 Napisano Februar 4, 2008 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Pancevo - Bliski Istok Motocikl: Yamaha XVS 650 classic Prijavi odgovor kao problematičan Nije previse kasno da se pocne sa malo detaljnijim planiranjem.Konkretno govorim o opustenoj varijanti u trajanju od 5 dana. Nisam pristalica organizovanja i voznje u velikoj grupi ili koloni a samim tim ni milicijske pratnje. Ne bih bas voleo da mi milicija diktira gde cu postaviti sator na primer sto je sasvim moguce kada su plavi prisutni. Iznecu, za sada samo pojedine ideje kako bi sve to moglo da izgleda. Polazna tacka bi mogla da bude negde u centralnoj Srbiji(po dogovoru). Centralna srbija kao pozicija gde bi svi ucesnici mogli da stignu u toku pre podneva.Ukoliko neko ne moze ili ne zeli da krene iz polazne tacke moze se pridruziti voznji gde god pozeli jer ce se precizno utvrditi ruta i osnovna satnica.Mislim da je neophodna razmena brojeva mob. telefona medju ucesnicima i zbog lakseg pridruzivanja i drugih informacija. Vreme pocetak voznje bi bilo oko podne da bi se do oko 17-18 casova na izabranoj lokaciji formirao kamp. Klopa i pice bi bili individualna stvar svakog ucesnika sto ne ometa ni jednu inicijativu za veliki rostilj, pasulj, prasence ...... Jutarnji polazak bi bio oko 9 casova s tim sto predlazem zaustavljanje za kafu i eventualni kraci dorucak u prvom mestu na koje se naidje Svako zaustavljanje treba koristiti za dogovor oko sledeceg obroka i eventualnu nabavku namirnica. Rucak bi trebalo da bude oko 14-15 casova takodje po slobodnoj volji svakog ucesnika pojedinacno ili u vecim ili manjim grupama Voznja za taj dan bi se opet zavrsavala oko 17-18 casova pa formiranje kampa , pa druzenje, vecera, mozda jos neka voznja u blizu okolinu...sve po zelji i afinitetima. Jedini sto je sigurno to je sutrasnji polazak oko 9 sati. Po mom misljenju ovako bi nekako trebalo da izgleda osnovni plan za ovu voznju s tim sto bi se mesta za kamp odredila sto je moguce preciznije.A ako tako i ne bude opet postoje mobilni pa ce oni koji zaostanu ili se ne snadju lako naci grupu koja je vec stigla na mesto kampovanja Mislim da ce se ma kako se dogovarali prirodno formirati manje grupe po raznim kriterijumima(brzine motora,ranija poznanstva,slicni afiniteti i ....) koje ce se tako i kretati pa je sasvim dovoljno napraviti samo osnovni plan sa sto manje obavezujucih detalja. Mozda ovo bas i nije najbolje ali posmatram sa mog stanovista. Vozim motor da bi mogao kako i kada i sta hocu...! Previse planiranja i obavezuje na pridrzavanje plana ali i gusi slobodu. U ovakvom rasporedu i dinamici ima mesta i za razne obilaske zanimljivih mesta..mozda kupanje ako je vreme za to...svracanje na kafu i pice ako se pozeli.. Napisah ovo sa najboljom namerom kao predlog ili pocetak stvaranja okvirnog plana koji bi uvazio sve dobre i izvodljive inicijative svih zainteresovanih clanova foruma.Motivisan sa samo nekoliko osnovnih stvari, sloboda u voznji,zelja za druzenjem,obilazak Srbije... U celoj ideju najvaznije je uklopiti ili naci pravu meru izmedju zelja i mogucnosti ostvarenja ovakve voznje kao i prave mere prilagodjavanja grupi u kojoj zelis da budes i da joj pripadas. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano April 3, 2008 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Dodje i zimi kraj , pa je vreme za konkretnije planiranje ove ture ... - RUTA : Krusevac – Vranje – Bosilegrad – Pirot – Zajecar – Kladovo – Ram (skelom preko Dunava) – Vrsac – Kikinda – Subotica – Sombor – Backa Palanka – Sremska Mitrovica (moto skup) – Loznica – Bajina Basta – Priboj – Novi Pazar – Krusevac - VREME : 4 dana - TERMIN : jos nije utvrdjen ; ( za sada je u igri 1.- 4. maj , ali to jos nije sigurno , mozda i kasnije ... ) - UKUPNA KILOMETRAZA : cca 2000 km - DNEVNA KILOMETRAZA : cca 500 km - TEMPO : umerena turisticka voznja - SPAVANJE : hotelski smestaj - TROSKOVI : cca 250 EUR - UCESNICI : za sada izvesni - Easy Rider i njegov crni Kawasaki ... ; ako ima zainteresovanih za ucestvovanje u celokupnoj turi ili pojedinim etapama neka se jave ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daco 11 Napisano April 4, 2008 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: bijeljina i prasnjavi drumovi Prijavi odgovor kao problematičan Da sam u Srbiji ja bih se za ovo prijavio odma'. Obožavam "dugometražne" vožnje, pogotovu ako je u pitanju izazov (challenge - kako ovo bolje da prevedem?). Vozio sam par Iron Butt vožnji, pa ako Easy Rider odluči da organizuje nešto tako, mogu da pomognem oko pravila ili savetima tipa kako izdržati 20 sati u sedlu. ;D pa dodji malo u srbiju da vozimo duge ture istina da nemamo nista osim motora zena jela i pica Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4782 Napisano April 4, 2008 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Mozda cu da se pridruzim delu voznje koji prolazi kroz Kraljevo. ako se ne varam. Mogu da organizujem predah u klupskoj brvnari na par km od Kraljeva. Keep in touch! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 5, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Da sam u Srbiji ja bih se za ovo prijavio odma'. Obožavam "dugometražne" vožnje, pogotovu ako je u pitanju izazov (challenge - kako ovo bolje da prevedem?). Vozio sam par Iron Butt vožnji, pa ako Easy Rider odluči da organizuje nešto tako, mogu da pomognem oko pravila ili savetima tipa kako izdržati 20 sati u sedlu. ;D pa dodji malo u srbiju da vozimo duge ture istina da nemamo nista osim motora zena jela i pica Samo motori, žene, jelo i piće? E pa onda neću da dolazim. Šalim se, biće i to valjda jednog dana... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yubilly 43 Napisano April 5, 2008 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: Honda CB600F Hornet PC36 Prijavi odgovor kao problematičan Da sam u Srbiji ja bih se za ovo prijavio odma'. Obožavam "dugometražne" vožnje, pogotovu ako je u pitanju izazov (challenge - kako ovo bolje da prevedem?). Vozio sam par Iron Butt vožnji, pa ako Easy Rider odluči da organizuje nešto tako, mogu da pomognem oko pravila ili savetima tipa kako izdržati 20 sati u sedlu. ;D pa dodji malo u srbiju da vozimo duge ture istina da nemamo nista osim motora zena jela i pica Samo motori, žene, jelo i piće? E pa onda neću da dolazim. Šalim se, biće i to valjda jednog dana... Ma da sam na tvom mestu ja ne bih dosao ni kao ujka Gorcilo ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...