Wolf83 0 Napisano Avgust 4, 2013 U prolazu, 27 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Honda CB750 Sevenfifty Nighthawk Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima koliko vas ima Naime od nedavno sam ponosni vlasnik Honde CB 750 iz 1995,posto je motor pravljen za americane tj sat je u MPH ime modela je Nighthawk . Interesuje me da li neko poseduje ovaj motoric,te ako da , da mi preporuci koje ulje da sipam u masinu (uljara) sinteticko ili polu sinteticko te da li mogu uzeti Castrol (mogu ga lako nabaviti iz louisa) ili motul? I koje ulje da sipam u viljuske. Uskoro sezona prestaje te da lagano nabavljam stvari za veliki servis koji ce biti sledeci : Ulje u motoru Ulje u viljuskama Ulje za kocnice Novi filter vazuda Lanac,lancanici, Novi diskovi x2 napred i 1x nazad Nove pakne za kocnice Nove gume Farbanje kompletno Nove rucice za kvacilo i gas (narucene) Pa ako neko ima neki savet za gore navedene predmete bio bih vise nego zahvalan(u obliku npr hmm lupam pecenja ,piva,dzek ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 4, 2013 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak se posluzi ovim podatcima. http://www.louis.de/_108d8a8b22d4916ecd77143e38c44ea6ca/index.php?topic=bikedb&article_context=bikedb&anzeige=0&CONTENT=technik&typ_id=RC42 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf83 0 Napisano Avgust 4, 2013 U prolazu, 27 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Honda CB750 Sevenfifty Nighthawk Prijavi odgovor kao problematičan Hvala to sam vec gledao Koje bih ulje mogao uzeti posto se u to ne razumijem ,oduzet sam od mehanike a ne bih da zajebem . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 4, 2013 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Polusintetiku 10W40 i naravno Castrol,a moze i Motul. Ako nema 10W40 moze i 15W50 od istih proizvodjaca. P.S. Ja sam nekad dok sam imao CBR 1000 F sipao polusintetiku Motul 5100 - 10W40 i bio zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf83 0 Napisano Avgust 5, 2013 U prolazu, 27 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Honda CB750 Sevenfifty Nighthawk Prijavi odgovor kao problematičan hvala ,posto nisam bio siguran koje da uzmem , kolega mi cesto ide u njemacku pa planiram vecinu dijelova tamo uzeti. a preporuka za viljusku,mislim znam da gustina ide ulogu u ponasanju u voznji,tj da li su viljuske mekse ili kruce pa ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf83 0 Napisano Avgust 5, 2013 U prolazu, 27 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Honda CB750 Sevenfifty Nighthawk Prijavi odgovor kao problematičan Polusintetiku 10W40 i naravno Castrol,a moze i Motul. Ako nema 10W40 moze i 15W50 od istih proizvodjaca. P.S. Ja sam nekad dok sam imao CBR 1000 F sipao polusintetiku Motul 5100 - 10W40 i bio zadovoljan. znaci ovo definitivno http://www.louis.de/_3030d1cf346f890ae18d5afe479ead127a/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10038381 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobbra 1429 Napisano Avgust 7, 2013 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam isti motor i svi majstori sa kojima sam pricao su mi rekli polusintetika 10/40 tako da ne bih menjao gradaciju.Koliko ti je presao motor i ko ce ti raditi servis. Pozdrav Boban plavi najthok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf83 0 Napisano Avgust 8, 2013 U prolazu, 27 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Honda CB750 Sevenfifty Nighthawk Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam isti motor i svi majstori sa kojima sam pricao su mi rekli polusintetika 10/40 tako da ne bih menjao gradaciju.Koliko ti je presao motor i ko ce ti raditi servis. Pozdrav Boban plavi najthok. Presao je oko 45000,a servis ili Jure u BL,ili momak u Srbcu(voljan je cak da skine masinu sa rama i da je ocisti detaljno,jer ja nemam uslove da rastavljam motor). Doduse sve to pada u vodu ako je ne prodam do kraja sezone,posto sam se nameracio na hondu cbr1000f iz 1997. A motor kao takav tj moj motor je ekstra,ja sam prezadovoljan kako se ponasa u voznji i ostalo ,sem ovog servisa naravno Btw i kod mene je plavi night,ali ako ostane ide u neku varijantu candy crne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laka125 0 Napisano Avgust 12, 2013 U prolazu, 12 postova Motocikl: Honda NSR 125 F Prijavi odgovor kao problematičan Gledaj neko polu-sintetik 10w40 ili 10w50 za taj motor, nema potrebe da se preopterecavas markom nebitno Motul,Castrol,Repsol pa cak ti moze i Optima HC Power posluziti ako je samo malo cesce mijenjas .. disk plocice odes u neki moto-shop i narucijis serijske za taj motor (barem ja mislim da su i kod evropske i americke verzije iste plocice) ulje u kocnice DOT4 sipaj a farbati nemas potrebe ako je motor u fabrickom stanju i ako je ocuvan to te samo baca u trosak i otezava ti prodaju poslije jel kad neko vidi ofarban motor ne zna da li je bio samo malo sazuljan ili je bio skroz havarisan pa ti je moja preporuka da se drzis fabrickog stanja .. jer prije ce kupac uzeti fabricki motor sa 2-3 ogrebotine nego ekstra ofarban motor, a sto se tice tih guma to je najjednostavnije vidis koja ti je feluga 16,17 ili 18 i nadjes gumu za te feluge. Pozdrav i nadam se da ces se snaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf83 0 Napisano Avgust 12, 2013 U prolazu, 27 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Honda CB750 Sevenfifty Nighthawk Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drug Sada sam mu spustio cenu na 3500 KM,pa ako neko bude hteo kupiti neka se javi. Jer sam usparao 1000 Km za novi motor (honda cbr 1000 f iz 1997),a ako ga do kraja sezone ne prodam zadrzavam ga i pocinje ulaganje u njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf83 0 Napisano Septembar 2, 2013 U prolazu, 27 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Honda CB750 Sevenfifty Nighthawk Prijavi odgovor kao problematičan btw da li mi neko moze reci da li trebam menjati amortizere ili ih dopuniti,neko mi rece da su ove posude sa plinom pa eto.... http://www.pik.ba/artikal/7673396/honda-cb750-nighthawk/ slika broj 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...