Jump to content

Moto Zajednica

U ler radi,kad mu dam gas ugasi odmah,molim za pomoc

Recommended Posts

• U prolazu, 45 postova

Drug vozi Kawasaki GPZ 500 ima problem sa agregatom.

U poslednje vreme nesto mu slobo startuje, a kada upali u ler gas radi i kada mu da gas odmah ugasi i ne moze ga upaliti,kupio nove svecice,filete,ulje promenio..

Molim za pomoc

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Провери тај сензор, а ако није он онда је недостатак горива. скоро сам причао са колегом коме се ER 5 гасио на правцу, небитно да ли хладан или врућ. Све је живо измењао, карбураторе чистио, штеловао али опет ништа. Онда му је пало напамет на скине славину за гориво и ту је нашао узрок. Нешто је из резервоара упало у мембрану вакуума и смањивало проток горива. Кад потроши гориво на правцу он се угаси, једноставно зар не? ;) Једноставније ти је да прво растуриш славину а ако то није узрок онда детаљно очисти карбураторе.

"Слабо стартује"? Шта ово конкретно значи? Дуго вергла?

Да ли се ово дешава кад је хладан или врућ?

"и кад му дам гас одмах се угаси" - типовао бих на карбураторе...

kupio nove svecice,filete,ulje promenio..

Шта су то филети на мотору? :lol:

Извини, не издржах... :P

Не бих се кладио да је сензор ћопаве. Кад је спуштена мотор би требао да ради (ради и мотор твог друга) а кад се убаци у брзину да се угаси што код твог друга није случај, али нека га ипак провери.

Promenio član Sr3ck0
  • Podržavam 1

• U prolazu, 45 postova

Провери тај сензор, а ако није он онда је недостатак горива. скоро сам причао са колегом коме се ER 5 гасио на правцу, небитно да ли хладан или врућ. Све је живо измењао, карбураторе чистио, штеловао али опет ништа. Онда му је пало напамет на скине славину за гориво и ту је нашао узрок. Нешто је из резервоара упало у мембрану вакуума и смањивало проток горива. Кад потроши гориво на правцу он се угаси, једноставно зар не? ;) Једноставније ти је да прво растуриш славину а ако то није узрок онда детаљно очисти карбураторе.

"Слабо стартује"? Шта ово конкретно значи? Дуго вергла?

Да ли се ово дешава кад је хладан или врућ?

"и кад му дам гас одмах се угаси" - типовао бих на карбураторе...

kupio nove svecice,filete,ulje promenio..

Шта су то филети на мотору? :lol:

Извини, не издржах... :P

Не бих се кладио да је сензор ћопаве. Кад је спуштена мотор би требао да ради (ради и мотор твог друга) а кад се убаци у брзину да се угаси што код твог друга није случај, али нека га ипак провери.

Karburatore je ocistio,jedino mu ostaje da proveri slavinu i rezervoar, jer sam ja imao problema slicnim njemu meni je bilo to sto sam imao dosta vode u rezervoaru,i karburatori su mi bili puni sa vodom,ispustio sam na loncici vodu ocistio rezervoar i sada je sve ok...danas cemo malo detaljnije da krenemo sa ispitivanjem..hvala Vam

A sto se tice slabog startovanja, ma samo vergla nekad se desi da upali i kada upali odmah po davanju gasa on se ugasi.Tako radi i kad je hladan i kada je vruc..A gde se nalazi taj senzor copave

:) smejemm se i ja kada sam procitao za Filete to su filteri pogresio sam sry..

Promenio član Yamaha fzr 600

Senzor copave ti je, jel ' te na copavoj... izgleda kao prekidac na vratima od kola za svetlo u kabini...

a gde se nalazi,el taj senzor spada u elektroniku ili nesto drugo..

Требало би да се налази одмах поред ћопаве зашрафљен на раму и изгледа као прекидач за стоне лампе. Кад се подигне ћопава она притисне прекидач и мотор се не угаси кад убациш у прву брзину.

Ja to nemam na mom gpz-u.

Али као што рече колега, није обавезно да га имаш на мотору.

• U prolazu, 45 postova

sada sam gledao ima senzor ali nije prikljucen na nijedu struju ,on kaze da mu je i tako ranije radio iako nisu bile zice prikljucane, sada da vidimo karburatore da ocistimo i videcemo posle..

• U prolazu, 45 postova

a ja ipak mislim da su karburatori..viska benzina od nekud....ili manjak...

I ja samm poceo da sumnjam u karburatori , sada cemo ih otvoriti..

rastavili karburatore, ocistili svecice ocistili rezervoar , slavinu ocistili u slavini bilo je necistoca i to kao sitni komadici gvozdja, valjda je to doslo od rezervoara, promenili smo membranu na plovak ,i sve to sastavili i upalio je bez ikakvih problema vozili se do sada i sve funkcionise super za sad..a uzrok ne znamo sta je bio :)

hvala vam puno na odvojenom vremenu

• U prolazu, 45 postova

Slavina ili karburator 99%. Nisam imao takav problem do sada tako da ne verujem da je nesto drugo.

sumnjao sam i ja u slavinu , ali u svakom slucaju izaslo je kako treba e sad do kad ce ta se tako vozi videcemo.. jos jednom hvala

rastavili karburatore, ocistili svecice ocistili rezervoar , slavinu ocistili u slavini bilo je necistoca i to kao sitni komadici gvozdja, valjda je to doslo od rezervoara, promenili smo membranu na plovak ,i sve to sastavili i upalio je bez ikakvih problema vozili se do sada i sve funkcionise super za sad..a uzrok ne znamo sta je bio :)

Као што си могао да се увериш, све сам ти лепо објаснио у посту бр. 5 (чини ми се)... :zvizduk: То што сте одрадили и резервоар је само додатни плус за сваки случај.

• U prolazu, 45 postova

Као што си могао да се увериш, све сам ти лепо објаснио у посту бр. 5 (чини ми се)... :zvizduk: То што сте одрадили и резервоар је само додатни плус за сваки случај.

naravno, ne bi mogli nista uraditi bez vase pomoci

• U prolazu, 45 postova

Opet ista prica, sinoc je ugasio i nisam moogao da ga upalim pola sata jedino sto sam primetio jeste da kada ga motor nakrivis malo vise na levoj strani hoce da upali, posimnjao sam na manjka gorivo sipali gorivo pola rezervoara ali o5 nije hteo da upali.

Pokusao sam da ubacim u prvu i da ga verglam i tako je nekako upalio i odneli smo ga kuci..ne bih znao sta moze vise da mu je problem.

• Ne silazi, 6516 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ako kazes da iz rezervoara izlazi hrdja...moze biti da je opet isti problem u pitanju. Da komadi opet smetaju corbi da prodje.

Znaci prva stvar je da se resi rezervoar.

Skidanje i ciscenje ocigledno nije dovoljno. To je star motor, koji je sigurno cesto i dugo stajao sa prilicno praznim rezervoarom, tako da je vremenom zardjao. To je boljka svih starijih sprava, pa i novijih kada se ne vodi racuna...ili kad se nema para za pun rezervoar. Postoje sada neke smole kojima moze da se produzi vek istog rezervoara i da se ova situacija bitno popravi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja