Alexa89bg 0 Napisano Jun 28, 2013 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Aleksandar iz Beograda. Veliki sam zaljubljenik u automobile, pogotovo BMW, ali eto, igrom slučaja nabavio sam jedan skuter (sprint exactly) i povremeno ga vozam pa sam počeo da se zanimam i za motore. Pored tog sprinta sam baš skoro doneo stari dedin TOMOS APN 6 iz sela i počeo da ga sredjujem. Odradio sam generalnu, doterao kvačilo, korpu lamelu, radilicu, klipnjaču, klip, ma sve kompletno. Motor je iz 1984 i od tada nikad nije sredjen kako zaslužuje, pa eto, pošto sam emotivno vezan za njega, hoću sada da ga odradim kako valja. Ram polako rasturam, ostalo je još da skinem točkove i da šaljem na peskiranje i da se odlučim da li će ići na plastificiranje ili farbanje. I možda bih niklovao delove koji su počeli da rdjaju. Planiram takodje da stavim novu instalaciju i sve nove šrafove. Imao bih nekih pitanja oko toga, pa me zanima gde bih mogao da otvaram teme. Pomenuo sam takodje Sprint Exactly 50 iz 2008. Do skoro mi je stajao jer sam imao problem, a pošto se za motore aktivno zanimam tek koji mesec, nisam znao kako da ga rešim. Svaki drugi dan mi se gasio i više nije hteo da pali do čišćenja karburatora. Sve sam predihtovao i utegao ali i dalje se gasio. Skapirao sam da mi je rezervoar korodirao iznutra i da boji gorivo, pa tako obojeno gorivo zapušava karburator bez obzira na filtere. Čistio sam anti rostom, i svakojakim sredstvima, ostavljao po noć da se osuši i sutradan bi opet bilo zardjalo. Na kraju sam kupio novi rezervoar, filter, plovak i slavinu, montirao i za sad sve radi kako treba. Nadajmo se da će potrajati. Medjutim, pojavio se drugi problem. Prvi dan posle zamene rezervoara sam ga provozao (prazan aku koji sam takodje stavio nov pa sam palio na kurblu). Primetio sam u jednom trenutku da kada dam levi ili desni migavac uvek sijaju sva 4 iako nemam opciju za sva 4 na motoru. Na njemu imam neke aftermarket LED migavce. Ne znam kako bih to rešio i da li to ima veze sa praznim akumulatorom koji još uvek ne može ni da zavergla a vozan je tek nešto malo po kraju, ali bi to trebalo uraditi što pre. Pa ako imate neki savet, bio bih zahvalan. Btw, ni to nije tako loše kao što zvuči. Kad sam stao na semafor, pored mene se zaustavio auto i spušta se prozor. Unutra neka devojka, lepa kao lutka i kaže kako je lep skuter i da joj se svidja i da ima takav, ali ne zna kako da upali sva 4 migavca na svom, i reč po reč eto poznanstva Nekako ne znam da li da popravljam to hahahah BTW: Kapiram da sam vas udavio do sad, evo jedne slike za vas. Ovo želim da provozam i posedujem. Kad tad http://www.motorcycl...2006%20%201.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6199 Napisano Jun 28, 2013 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Izvadi kontrolnu sijalicu od migavaca i više nećeš imati "sva 4 migavca" Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa89bg 0 Napisano Jun 30, 2013 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Super, sutra ću odmah pokušati. Takodje sam primetio da mi ne radi pokazivač na tabli kad je dat migavac. Jel' ugradjuje neko biper ili tako nešto? I ubacio bih prekidač za sva 4, ali odvojeno od levih i desnih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa89bg 0 Napisano Jun 30, 2013 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izvadio sam sijalicu, izolovao kontakte i migavci rade kako treba. Hvala puno na informaciji. Još ostaje da se ubaci biper ili nešto, da znam ako migavac ostane uključen P.s. Kada sam skidao tablu, video sam da je kod prednje kočnice otkačen neki kabl i da verovatno fali jedan deo (onaj prekidač koji pritiskam ručicom da bi mi radilo štop svetlo) i naravno kad stisnem prednju kočnicu nemam štop svetlo. Znate li gde to mogu da kupim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa89bg 0 Napisano Jul 5, 2013 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da nisam ništa loše rekao, vidim da niko osim Arakisa ni dobar dan da kaže Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Jul 5, 2013 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolega. Retko ljudi zalaze u ovaj podforum, najbolje je da izlozis svoj problem u novoj temi u podforumu "Garaza". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa89bg 0 Napisano Jul 6, 2013 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije ni do problema, snadjem se ja već nekako Nego čisto reko da nisam nešto pogrešno uradio Btw, tomos restauracija fino napreduje, tražim zadnju viljušku dobru da kupim, i kad to nadjem odlazi na peskiranje, plastificiranje svih delova, niklovanje pojedinih i onda sklapanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Протомајстор 212 Napisano Jul 6, 2013 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Београд Motocikl: R 1200 GS Rallye Prijavi odgovor kao problematičan Добро јутро, добар дан и добро вече. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...