Jump to content

Moto Zajednica

SV650 - igranka je počela

Recommended Posts

• U prolazu, 27 postova

Prvo da ti kazem, svaka ti cast, uklopio si sve tako da nemam reci, a drugo dao si mi dobru ideju za te plocice, isti slucaj, kad stoji na stenderu ekstra, kad ga spustim popizdim kako je nizak zadnji krraj, moram to pod hitno da napravim i da vidim kako ce da izgleda, a reci mi da li se oseca neka promena u stabilnosti kada se podigne rep za 3-4 cm. Jos jedanput svaka ti cast motor ti je prelep. ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 788 postova

Prvo da ti kazem, svaka ti cast, uklopio si sve tako da nemam reci, a drugo dao si mi dobru ideju za te plocice, isti slucaj, kad stoji na stenderu ekstra, kad ga spustim popizdim kako je nizak zadnji krraj, moram to pod hitno da napravim i da vidim kako ce da izgleda, a reci mi da li se oseca neka promena u stabilnosti kada se podigne rep za 3-4 cm. Jos jedanput svaka ti cast motor ti je prelep. ;)

Hvala Peco, sto se tice stabilnosti motora ja nikakvu razliku nisam primetio, jedino sto mozda malo brze reaguje pri skretanju, mada i to je pod znakom pitanja. Imam na kompu nacrt za plocice sa sve dimenzijama pa ako ti nesto znaci mogu ti poslati. Fabricki razmak izmedju srafova na plocici je 105mm, ja sam ga smanjio na novoj na 97mm (koliko sam uspeo da procitam po stranim forumima, za sv-a ne preporucuju krace jer dolazi do znatnog remecenja geometrije motocikla...).

• U prolazu, 27 postova

pa ako ti nije problem pusti mi p.p., a hteo sam da te pitam da li su te ploce odradjene od lima koji je u kvalitetu, ili obicnog debljine 6mm

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: power of dreams

Bravo majstore super ti je masina! Nisam hteo nista ranije da komentarisem dok se nije zavrsilo. Svaka ti cast!!!!!! RESPECT !!!!!!!!!!!!!!!

Hvala jos jednom svima!  :)

Peco, drugar kod koga sam pravio plocice mi je rekao da je materijal u kvalitetu, da je malo tvrdji, kruci, ili sta vec, ali verujem koje god parce da nadjes debljine 6mm da ce ti zavrsiti posao, u svakom slucaju raspitaj se kod nekog metalostrugara.

Skicu sam ti poslao preko pp.

Lepo vreme je odavno tu pa nikako da sjasim sa bajka i uradim nesto do kraja...

Posto sam sv-a kupio sa jednom falinkom, imao je malo udubljenje na levoj strani rezervoara (prethodni vlasnik je pri maloj brzini ili u mestu pao sa motora koji se izgleda svom tezinom docekao na rezervoar) resih da se pozabavim sa tim problemom. U startu sam odbacio bilo kakvo farbanje, motor je u fabrickom stanju pa je greota da zbog sitnice farbam ceo rezervoar, druga solucija je uspricavanje, boja je metalik tako da bi se prelaz poznavo kako tako pa je i to otpalo...

i128025_02062008005.jpg

Jedino sta mi je bilo u glavi je da napravim nekakve ukrasne "stitnike" koji bi dosli sa strane na rezervoar, na mesto udubljenja (pre par godina video sam to na jednom dukatiju negde na netu, bili su odliveni od karbona, izgledalo je mocno), pa se bacih u razmisljanje sta i kako.

Bilo je potrebno napraviti kalup koji bi bio identican rezervoaru i po kojem bio kasnije mogao da napravim model cija bi unutrasnja strana bila identicna rezervoaru kako bi sto bolje legao na predvidjeno mesto. Na rezervoaru sam olovkom obcrtao oblik, po liniji izlepio traku i naneo gips kako bi mi taj otisak trake kasnije posluzio kao "vodic" za oblik stitnika.

U kalupe od gipsa sam odlio poliester koji mi je kasnije posluzio kao finalni kalup za konacan model od poliestera... Dobio bih isti efekat da sam odmah na rezervoar odlio poliester (imao bi odmah gotov model bez zezanja), ali sam se bojao da ne nagrize boju, pa je put bio malo komplikovaniji ali isplativ... 

Na slikama se vidi gotov model u spricgitu:

i128026_02062008.jpg

i128027_02062008007.jpg

i128028_02062008008.jpg

i128029_02062008003.jpg

I na sledece dve posle farbanja (u ovoj boji su dekle, nalepnice na rezervoaru i ona mala plastika na vrhu repa):

SA7wY_20080604004mg5.jpg

[/url]

SxWB0_20080604005vl3.jpg

Uspomoc dvolepive trake i silikona sam ih zalepio za rezervoar, sve u svemu izgleda ok, udubljenje se vise ne vidi, ja sam zadovoljan.

U medjuvremenu sam od caletovog drugara dobio ralicu od yamahe fz750 iz ne znam koje godine, oblik je ok, potrebne su male prerade i mislim da ce izgledati pristojno.

UcWoF_copyof2008060601956sl9.jpg

Frame slideri su iseceni pre neki dan, jos uvek su kod tipa koji treba da se smiluje i da izbusi dve rupe :( ,srafovi se prave novi, duzi, u kvalitetu, trebalo bi danas da odem po njih...

ULCNs_09062008fy3.jpg

Kako na kraju treba da izgledaju:

fjcU5_framesliderpartsml2.jpg

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Izgleda fenomenalno!

Samo nastavi,vidi se da je dosta truda ulozeno u svaki detalj...

• Svrati ponekad, 170 postova

Nucleus postoji jedna mala rupica u celoj prici.Ralicu nigde nisi spomenuo, a pojavljuje se na poslednjoj slici???

p.s. ne zaboravi na tegice na rucicama volana  ;)

Prvo hvala vam svima na komplimentima, znaci mi to. ;)

Nucleus postoji jedna mala rupica u celoj prici.Ralicu nigde nisi spomenuo, a pojavljuje se na poslednjoj slici???

p.s. ne zaboravi na tegice na rucicama volana  ;)

Spomenuo sam je, naravno, pasus iznad fotke sa ralicom:

"U medjuvremenu sam od caletovog drugara dobio ralicu od yamahe fz750 iz ne znam koje godine, oblik je ok, potrebne su male prerade i mislim da ce izgledati pristojno."

Mozda ti nije otvorio stranicu kako treba, nemam pojma... Ajde molim te pogledaj ponovo pa mi javi, kod mene se vidi..

Tegice cu verovatno poruciti iz louisa, ili cu vec nesto smisliti, ulenjio sam se do bola...

@laki: Imam jos brdo planova, ideja... Razmisljam da napravim masku koja ce imati izrez za far, jos uvek nemam ideju za oblik... Dvoumim se da li da stavim vizir....

@zeljko_srb: krivo mi je sto nisam slikao sve korak po korak, bas u detalje, bilo bi sve mnogo jasnije, potrudicu se da kod narednih zahvata budem malo "slikovitiji".

p.s. Danas su mi stigli frame slideri, ostalo je jos da pocinkujem srafove i da sve to smontiram.

Frame slideri su gotovi, postavljeni na motor...

dCKKO_23062008003az5.jpg

3pVyq_20080701047cr1.jpg

qQTbs_20080701048ov4.jpg

MT9Vx_20080701050bb4.jpg

1wL7b_20080701053zv9.jpg

MywGC_20080701055lz1.jpg

nw7DH_20080701057oo5.jpg

MjhXX_20080701060ci8.jpg

Q9bsO_20080701061qp2.jpg

U sustini ne izgleda lose, jedini problem je sto desni slajder ne retko dokachim kolenom pri sedanju na motor, pa malo smara.

Ako nekoga zanima, plastika - komad od pola metra (200din) + dva srafa (300din), sve zajedno 500 din.

Ja sam to nabavio kod jednog privatnika ovde u Indjiji, proizvode te plasticne shipke raznih precnika, potrazi na netu, garantujem da se neko bavi time u tvom komsiluku.  :)

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Ovo obecava, svaka cast i samo napred. ;)

Mogao bi malo da opises kako si odradio ovo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja