Jump to content

Moto Zajednica

Stavljanje blokade na motor i voznja sa a2 kategorijom

Recommended Posts

• U prolazu, 49 postova

Gledao sam po raznim forumima, ali nigde nema konkretnog odgovora. Radi se o blokadi za motor i registrovanju na manju konjazu. S obzirom na novi zakon tek sa 24 godine moze da se polaze za motor cija je snaga veca od 35kw pa me zanima, a verujem i ostale sledece:

1. Da li kod nas moze to da se uradi i gde?

2. Gde se ta blokada stavlja, tj. koji su sve tipovi blokade?

3. Koliko je kompikovan proces i sta je sve potrebno(atest, potvrde itd.)?

4. Kako to utice na snagu motora, ubrzanje, potrosnju, max brzinu?

5. Koliko bi to sve kostalo i trajalo?

Mene konkretno zanima za motor od 600 kubika recimo cbr600, gsxr600, r6, zx6r stavljanje blokade na 25, 35 kw ili bilo sta sto bi dozvolilo da se legalno vozi motor sa a2 kategorijom.

Bilo bi korisno da odgovore samo ljudi koji su imali iskustva sa tim, koji rade to, kome je prijatelj radio, a ne oni koji samo pretpostavljaju..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Smanjenje snage motora se moze uraditi na vise nacina. Elektronskom blokadom(max broj obrtaja), Suzavanjem Grla karba, Manjom glavnom diznom. . .Problem je ko ce to da verifikuje i lupi pecat, za sad to kod nas ne postoji. Ako bi se radilo, to bi bilo na institutu za motorna vozila pri masinskom fakultetu. Mislim da se kod nas to nece raditi u doglednoj buducnosti na zalost. Pozz

• U prolazu, 49 postova

Smanjenje snage motora se moze uraditi na vise nacina. Elektronskom blokadom(max broj obrtaja), Suzavanjem Grla karba, Manjom glavnom diznom. . .Problem je ko ce to da verifikuje i lupi pecat, za sad to kod nas ne postoji. Ako bi se radilo, to bi bilo na institutu za motorna vozila pri masinskom fakultetu. Mislim da se kod nas to nece raditi u doglednoj buducnosti na zalost. Pozz

Na masinskom se ne radi zato sto oni to nece ili zato sto nemaju tu mogucnost?

Pretpostavljam da postoji neki nacin jer sam video par motora kupljenih kod nas koji imaju blokadu, ali su vlasnici neljubazni pa nece da kazu gde i kako moze da se sredi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja