Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki Savage 650 slavina ili karburator

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post

Ppozdrav, ovo mi je prvi post ovde i tek sam se registrovao, ali se nadam da cu ipak dobiti odgovor od poznavaoca. Popravljam motor jednoj zeni kojoj se ugasio motor prosle sezone i od onda nije uspela da ga upali. Akumulator je ispraznila pa sam ga napunio i izvadio sam svecicu. Kada sam zaverglao ispljuvao je maglu i nakvasio rupu pa sam zakljucio da je presisao, jer je akuulator bio slab i da je verglao ali nije imao dovoljno za dobru varnicu i da je gorivo samo ulazilo i nije sagorevalo.

Sve sam ocistio, verglao na prazno (stavio WD na osovinu u el.magnet dekompresora jer je bio zaglavio i nije ni radio) sve vratio i upalio iz prve i sve je radilo ok.

Uvece sam jos jednom upalio iz prve. Sutradan uvece je ponovo bio mrtav. Zakljucak mi je da se vremenom napuni gorivom.

Trenutno imam dva moguca scenarija:

1 - Predpostavljam da je losa membrana na ventilu ispod rezervoara, tj ili da jako polako pusta kroz vakum crevo (jer se tek sutradan natopio, uvece je normalno bio upalio)

2 - ili da ventil pusta na glavno crevo ali u tom slucaju da ne valja ni plovak u karburatoru.

I ne znam koliko je bitno, ali sa vremena na vreme hoce da detonira kada se pusti gas ili kada ga ugasim... (mozda jer gorivo curi kroz vakum crevo ventila direktno u cilindar?)

Da li je neko imao slican problem i sta je veca mogucnost da se desava od ove dve opcije? ili nesto trece?

I drugo pitanje je, ako je problem u ventilu da li je preporucljivo da zamenim ovaj sa membranom za onaj obicni sto rukom zatvaras i otvaras. Sa kojeg motora pase obicni ventil na ovaj model motora?

Malo sam smorio ali mislim da je svaka recenica bila potrebna da se bolje razume problem.

Pozdrav i unapred hvala na pomoci!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Slavina definitivno ne valja. Ja ti savetujem da stavis elektro ventil za benzin od auto-plinskih uredjaja i cim skines kontakt on zatvara protok, a za slucaj njegovog kvara na sebi ima i mehanicko otvaranje i zatvaranje. Postojecu slavinu ostavis zbog rezerve, a vakum crevce zastopujes, sa membrane koja pusta gorivo skini gumicu na vrhu klipa i to je to. Veoma jednostavno i pouzdano resenje. Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja