Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa Ksenonima

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova

Ugradjivao sam skoro nekim drugarima Ksenon sijalice ma motore, na Yamahu R1 i XTX, na R1 na kontakt sve radi ekstra, kad se upali motor jedan far se ugasi totalno, par puta upali ugasi i ono proradi. Desavalo se da se u sred vozne odjednom ugase. Mijenjali sijalice, mijenjali balaste, ugardjivali Can Bus, postavljali dodatne releje i ponovo nista, nenece pa nece, Jel imao ko takvih problema, dajte neko rjesenje???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

gledaj na skuteru koji sam imao ugradio sam xenone. E sad cim das kontakt xenoni se samo upale al cim zaverglas i upalis motor oni se ugase. E sad ja sam samo pritiskao na kratko dugacko vratim kratko i sve je extra

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: Suzuki Freewind 650

Nije na motoru,ali i meni se to desavalo/desava na kolima.Plus,ako nisu Bear ili Philips,nego kineski,onda je to zagarantovano.

Jednostavno,upalim-ugasim nekoliko puta,sacekam min,i proradi.

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Punjenje akumulatora kakvo je? Reger da li je ok, u kakvom je stanju akumulator? Meni se desavalo sa ločim regelrom da xenon zatreperi i ugasi se, p kad isturiram motor upalim ih ponovo i on radi pa se opet ugasi

To što se dešava da se kad zavergla motor ugasi xenon liči mi na spab akumulaot pa da anlaser povuče dosta struje i xenon se ugasi , kada ga par puta upališ i ugasiš taman prodje dovoljno vremena da alternator dopuni malo akumulator i oni se upale

• suzuki rider, 365 postova

Ugradjivao sam skoro nekim drugarima Ksenon sijalice ma motore, na Yamahu R1 i XTX, na R1 na kontakt sve radi ekstra, kad se upali motor jedan far se ugasi totalno, par puta upali ugasi i ono proradi. Desavalo se da se u sred vozne odjednom ugase. Mijenjali sijalice, mijenjali balaste, ugardjivali Can Bus, postavljali dodatne releje i ponovo nista, nenece pa nece, Jel imao ko takvih problema, dajte neko rjesenje???

Uglavnom sijalica pravi takav problem... Ako si ugradio kinesku robu i ponovo stavljao iste kineske sijalice moguce da je to problem. Probaj sa nekom kvalitetnijom sijalicom.

• Drug član, 1713 postova

Ja mislim da ga 'povlacenje' struje ugasi, probaj da prvo upalis motor pa xenon. Zanimljivo, posto sam non stop po autobusima, da svako paljenje i gasenje autobusa na kratko pogasi sve neonke u busu a bus bar ima velike akumulatore.

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600

Ja sam imao takav problem na autu... crkla mi je jedna sijalica i kupio par sijalica da ih zamenim. Jednostavno, te sijalice nisu funkcionisale sa balastima koje sam imao. U sred vožnje samo se ugase, naizmenično jedna pa druga, bez pravila. sa starom sijalicom sve radi kako treba. Na kraju sam vrato staru sijalicu i sada vozim sa jednim ksenonom.

Moj zaključak na kraju... loše sijalice.

• U prolazu, 7 postova

Sto se sijalica i balasta tice povjereno su kvalitetni ugradio sam ih na dosta auta, cak te iste sijalice na Suzuki Bandit rade ekstra, postavljali smo istu marku ali H7 na Suzuki GSXR i na njega rade ekstra, na ove Yamahe nema sanse (mozda je rjesenje da i oni kupe Suzuki ;)). Masu sam vezivao na postojece dzekove, to nije sigurno jer sam se vec jednom imao muke sa tim, Stavljali smo cak nov i pun akumulator, upali kad prebacimo na dugo blokira, kad dodamo gas ono vrati na kratko. To sto vam se desavalo na autima se Resava sa Can Bus balastima i onda radi bez problema.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja