Jump to content

Moto Zajednica

gps na mobilnom telefonu

Recommended Posts

• Enduraš, 6408 postova
  • Motocikl: CRF300L

Interesuje me da li Garminov mobile XT pisan za Symbian S60 telefone moze da radi na Symbian UIQ3 telefonima ili postoji posebna aplikacija za njih. Gledao sam na garminovom sajtu, pominje se verzija samo za S60 verziju Symbiana, UIQ se ne pominje nigde.  Da li je neko probao ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• www.markone-pegaz.rs, 2428 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Interesuje me da li Garminov mobile XT pisan za Symbian S60 telefone moze da radi na Symbian UIQ3 telefonima ili postoji posebna aplikacija za njih. Gledao sam na garminovom sajtu, pominje se verzija samo za S60 verziju Symbiana, UIQ se ne pominje nigde.  Da li je neko probao ?

Garmin Mobile XT je pravljen za sve platforme po sistemu ubodi i vozi! Dakle radi na svemu što ima Simbian, Palm ili Win Mobile operativni sistem bez bilo kakvog budženja. Jedina intervencija korisnika je da odgovori na pitanje da li zaista želi da mu se instalira Garmin Mobile XT na telefon ili Palm uređaj!

posto sa tom tom postoji vese vrsta i sve su pisane za odredjenu platformu,verovatno je tako i sa garminom

Garmin je firma koja vodi računa da se korisnik ne preznoji oko instalacije. Dakle, ima verzije pisane za određenu platformu ali kao što gore napisah sve je to na istoj kartici i korisnik samo treba da je ubode u uređaj i koristi!

original.png

CEZoom00.gif

Lepo izgleda taj put za Pariz... kada budem išao tamo, proveriću da li je ok  ;D

Ajde bre stavi neke slike naših područja i prebaci meni na Srpski da te ceo svet razume!

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

koliko para toliko i muzike...ja sam zadovoljan onim sto sam dobio.

srpski nema,(mada mi bas nije neophodan)a ove fotke sam nasao na netu ,a sa naseg podrucja nemam

• Enduraš, 6408 postova

Moze i vise muzike za isto para :)

Instalirao sam Garmin MobileXT 4.10.60 i mapu SCG Route 1.41. Imam instariran i TomTom 6.020 sa mapom istocne evrope koja i nas obuhvata, pa da dam malo poredjenje programa i mapa.

Sto se tice koriscenja samih programa, TomTom mi je mnogo laksi za koriscenje, ima logicnije rasporedjen meni, po meni mnogo bolji program od MobileXT-a. Ali mapa SCG na njemu je jadna i bedna. Sa druge strane, MobileXT jeste komplikovaniji, ali je zato mapa mnooooogo detaljnija. Podrzava srpski jezik, sto nekom moze da bude bitno, ja ga nisam cak ni ubacio. Za trenutno stanje pokrivenosti mapama naseg podrucja, svakom bi preporucio MobileXT. Na menije se covek navikne, a detaljna mapa je tu. Program u principu ima samo jednu veliku manu: kad iskalkulise rutu, nigde nema da se vidi ukupna kilometraza i predvidjeno vreme putovanja. Ajd vreme manje vise, ali sto nema ukupne kilometraze to mi nije jasno ? E, da, Srbija je je odlicno pokrivena, Crna Gora dosta losije, glavnije saobracajnice i par vecih gradova.

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: 2020 GSXS 1000F . 99 TL1000R

Instalirao sam Garmin MobileXT 4.10.60 i mapu SCG Route 1.41. Imam instariran i TomTom 6.020 sa mapom istocne evrope koja i nas obuhvata, pa da dam malo poredjenje programa i mapa.

Sto se tice koriscenja samih programa, TomTom mi je mnogo laksi za koriscenje, ima logicnije rasporedjen meni, po meni mnogo bolji program od MobileXT-a. Ali mapa SCG na njemu je jadna i bedna. Sa druge strane, MobileXT jeste komplikovaniji, ali je zato mapa mnooooogo detaljnija. Podrzava srpski jezik, sto nekom moze da bude bitno, ja ga nisam cak ni ubacio. Za trenutno stanje pokrivenosti mapama naseg podrucja, svakom bi preporucio MobileXT. Na menije se covek navikne, a detaljna mapa je tu. Program u principu ima samo jednu veliku manu: kad iskalkulise rutu, nigde nema da se vidi ukupna kilometraza i predvidjeno vreme putovanja. Ajd vreme manje vise, ali sto nema ukupne kilometraze to mi nije jasno ? E, da, Srbija je je odlicno pokrivena, Crna Gora dosta losije, glavnije saobracajnice i par vecih gradova.

Jeli majstore,a sta ce ti GPS kad Grzu znas napamet????? ;D ;)

• Enduraš, 6408 postova

Pa znas ono, malo fenseraj cice se loze i te fore :D:D

Ja bre imam motor za putovanja, a ne za 15km i "bole me ledja" kao ti :P I ne off-uj vise po temi

Skini verziju SCG Route 1.5 za Garmin Mobile XT sa www.garmin.co.yu i instaliraj. Na sajtu ćeš naći koje su izmene...

Treba ti 25 karakterni kod koji imaš odštampan na papiru i koji si dobio uz karticu. Kompletno uputstvo takođe imaš na sajtu!

Ne sećam se kako (proveriću sutra u firmi) se ulazi u trip computer ekran na Mobile XT softveru ali bi trebalo da imaš podatke o predviđenom vremenu dolaska na cilj kao i ukupne kilometraže. Uz te podatke treba da imaš i prosečne brzine u kretanju i ukupnu prosečnu brzinu, ukupno vreme od poslednjeg reseta trip kompjutera, vreme u kretanju i vreme u stajanju i sl.

Kod "pravih" GPS uređaja sa touch screenom samo se dodirne deo sa trenutnom brzinom na ekranu i ulaziš u taj deo... pogledaću sutra u firmi pa ću se valjda setiti da napišem... podseti me postom ili PP-om ako zaboravim!

• Enduraš, 6408 postova

Trip kompjuter pokazuje sve to sto si naveo, pa i ukupnu kilometrazu, ali tek kad se odveze ta ruta, znaci predjeni put. Tacno je i kad se dodirne deo sa trenutnom brzinom da se ulazi u taj deo (imam telefon sa touch screen-om). Ali ja hocu kad pravim rutu da znam koliko ima km od pocetka do kraja destinacije. Ma prosto ne mogu da verujem, nemoguce je da su to tako glupo napravili, verovatno ja ne znam gde treba da gledam. Ajd pogledaj sutra na poslu pa mi kazi.

Trip kompjuter pokazuje sve to sto si naveo, pa i ukupnu kilometrazu, ali tek kad se odveze ta ruta, znaci predjeni put. Tacno je i kad se dodirne deo sa trenutnom brzinom da se ulazi u taj deo (imam telefon sa touch screen-om). Ali ja hocu kad pravim rutu da znam koliko ima km od pocetka do kraja destinacije. Ma prosto ne mogu da verujem, nemoguce je da su to tako glupo napravili, verovatno ja ne znam gde treba da gledam. Ajd pogledaj sutra na poslu pa mi kazi.

Zaboravio sam da pogledam ali sam sada odcunjao do garmin.com-a da vidim...

Trebalo bi da ti sve vreme stoji u donjem desnom uglu kada zadaš rutu! Kao na slici:

sc-01-lg.jpg

Molba adminima da prebace ovu temu u moto opremu jer su sve teme vezane za GPS već tamo.

Fala unapred :)

dali postoji srpski jezik za Garmin MobileXT 4.10.60 ?drugar ima ovu verziju ali ima samo engleski...intresuje koliko je mobile xt precizniji od tomtom koji ima beta kartu?

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

dali postoji srpski jezik za Garmin MobileXT 4.10.60 ?drugar ima ovu verziju ali ima samo engleski...intresuje koliko je mobile xt precizniji od tomtom koji ima beta kartu?

Postoji, ja ga imam i u meniju i glasovno (mada u meniju drzim engleski, navikao sam na to). Mislim da nista za mobilni nema precizniju mapu od ovoga, probao sam svasta.

a dali ima negde da se downloaduje srpski meni i glasovi na srpskom?trazio sam na garminovom sajtu ali nisam nasao....

a dali ima negde da se downloaduje srpski meni i glasovi na srpskom?trazio sam na garminovom sajtu ali nisam nasao....

Koliko znam, trebalo bi da imaš u podešavanjima samo da izabereš na kom jeziku hoćeš tekst i glas?! Za Mobile XT koji se prodaje u Srbiji ovo se podrazumeva...  ???

Ako nemaš, moraću da proverim sa momcima...

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

nema druze kod ovog drugara ima samo engleski

To vjerovatno zato sto ima krekovanu verziju ;)

• Enduraš, 6408 postova

Wice druze, koristi to sto imas i uzivaj. Tvoj Mobile XT nije kupljen u Srbiji, zato i nema srpski :) MOraces da se pomiris sa engleskim, ako ne pravac infoteam, oni imaju verziju sa srpskim :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja