Floyd**** 15 Napisano Mart 7, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Problem Sad nece da upali nego kad sipam gorivo direktno u cilindari radi dok to ne potrosi.Grlo karburatora bude vlazno,ali gore u cilindru ni malo.Kad stavim ruku na karb deluje mi da pravi vakum al ne znam koliko je to dobro.Jel ima neko ideju sta moze biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Mart 7, 2009 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan narode ja sam upravo zavrsio jednu ts 350 ali mi je ostala komleta jedna u delovima pa ako kome sta zakuka tu sam........ Mozda ako ti je ostao neki valjani semering za prednje viljuske? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokiorca 0 Napisano Mart 7, 2009 U prolazu, 22 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan imam kompletnu celu prednju viljusku i to luisovu.......Floyde idemo redom 1 proveri prvo da li imas dotok goriva do karburatora i da li dovoljno brzo dolazi do karba, mislim u dovoljnoj kolicini,ako nije ovo onda 2.Probaj da sipas spricom gorivo u karburator,povuces gas i onda da je upalis .tako ces da vidis da li ti vuce gorivo iz karba 3.ako nista od ovoga ne pomogne onda imas problem sa rupama u bloku motora(ne znam kako se tacno zovu mislim da su usisne)znam da je jedna levo a druga desno,a dve u sredini i ako su one zapusene nema nista od paljenja jedino direktno kao sto ti radis a to je sipanje u cilindar. 4.kako ti kazes vuce vakum kad stavis na karburator ruku....pitanje da li je to dovoljno da povuce dovoljnu kolicinu goriva i da je sabije sa smesom vazduha u kompresioni prostor tako da mozda ima i nekakve veze sa kompresijom..vise mirise na te rupe u bloku motora...nisam neki strucnjak kao sto ih ima ovde i sta bi mi bez njih uostalom,skidam kapu i pozdravljam ih,pricam iz mog iskustva pa ako ti sta pomogne bice mi drago,ako sam i sta pogresno naveo bice mi osobito drago da me neko ko bolje zna ovu materiju ispravi,tako bi i ja sto sta jos naucio.Tu smo da se pomazemo uostalom.. 5.Ah da setih se i ovoga proveri semering na radilici ako je on otisao onda ti vuce fals vazduh pa zato ne vuce gorivo,sipaj malo vise goriva u karburator ali pazljivo ne preterivati i ne vise od 1.5dl da ti se ne bi raspao motor,ako primetis da ti curi ispod motora onda je semering Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Mart 7, 2009 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Sta ti znaci to Luisova? Imas neku sliku da postavis ovde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 7, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Jos nesto malo je ostalo,sutra cemo je provozati nadam se,paljenje mi i dalje nije jasno,i koliko da odvrnem sraf za stelovanje smese? Kod Jawe se sraf za smesu steluje tako sto ga prvo zavrnes do kraja, a onda odvrnes za 1 krug i cetvrt do 1 krug i tri cetvrtine - tako kaze fabrika, mada moze biti odstupanja u zavisnosti od ukupnog stanja masine i karburatora. Problem Sad nece da upali nego kad sipam gorivo direktno u cilindari radi dok to ne potrosi.Grlo karburatora bude vlazno,ali gore u cilindru ni malo.Kad stavim ruku na karb deluje mi da pravi vakum al ne znam koliko je to dobro.Jel ima neko ideju sta moze biti? Hoce da se desi kod starijih motora koji su dugo stajali - da su se semerinzi na radilici stvrdnuli i ispucali od stajanja, pa upalis motor par puta, a nakon malo rada se raspadnu, pa kad hoces da ga upalis nema dovoljno vakuma da povuce gorivo iz karburatora. Probaj da mu stavis filter za vazduh i tako smanjis protok vazduha ( da bi lakse povukao gorivo ) . Ako ne ide - javi se da dodjem da to pogledam . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fuego 6 Napisano Mart 7, 2009 U prolazu, 7 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Banci jel ovo bio nek tvoj rezervoar od jawandze koliko se secam...? Pozdrav Floydu i ostaloj ekipi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokiorca 0 Napisano Mart 8, 2009 U prolazu, 22 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan to znaci da je bolja i kvalitetnija,jer luis je jedna od poznatih svtskih firmi moto opreme i nekih delova....probaj malo da trazis lorde na netu,cim budem stigao okacicu ti sliku,evo ti neki sajt za pocetak pa vidi,ima tu zanimljive luisove opreme.........http://www.getgeared.co.uk/Motorcycle_Parts/Bolt-Ons_Bodywork :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Mart 8, 2009 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Aaa, Louis.DE. Jasnije mi sad. Nisam primetio na njihovom sajtu komplete viljuski, pa sam se zato zbunio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 8, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Evo me konacno, Opet nisam stigao da slikam i radim moj motor,al drugar je imao vremena i kaze da je zavrsio sve sto je trebalo da se vari na ramu. Probao sam sve ovo,i uspricavao sam gorivo sa tankim crevom direktno u karter kroz usisnu granu i nista.Prvo cu dobro da proverim dihtung izmedju bloka i cilindra on mi je najvise sumljiv.Semening ispod struje je nov,a drugi nisam mogao da vidim bez otvaranja masine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 9, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan to znaci da je bolja i kvalitetnija,jer luis je jedna od poznatih svtskih firmi moto opreme i nekih delova....probaj malo da trazis lorde na netu,cim budem stigao okacicu ti sliku,evo ti neki sajt za pocetak pa vidi,ima tu zanimljive luisove opreme.........http://www.getgeared.co.uk/Motorcycle_Parts/Bolt-Ons_Bodywork :o Kolko sam ja upoznat Luis je trgovacka firma koja samo trguje sa opremom za motorcikle i motorcikliste . Bas stavi sliku te Luisove prednje viljuske koju je Luis " pravio za Jawu " da vidim kako to izgleda ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 10, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi sa tim slikama Luisove viljuske za Jawu ??? Mi i dalje cekamo ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Mart 10, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Floyde šta se dešava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokiorca 0 Napisano Mart 10, 2009 U prolazu, 22 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan izinjavam se svima danas sam malo bolje pogledao "famoznu" viljusku nalepnice su luisove na njoj samo, inace vuljuska je orginal jawina,nisam nikad zagledao tako dobro bio sam zaokupiran drugim motorom,a uskoro ce slike finisirane jawe ts 350,jos malo se bavimo strujom...za dan,dva ce i to biti gotovo,pokusavamo da vratimo sve na fabricko stanje posto se neko opasno lose zezao sa strujom,a i sa motorom generalno al to je reseno..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alen261 0 Napisano Mart 21, 2009 U prolazu, 12 postova Lokacija: Batajnica- BG- Prijavi odgovor kao problematičan Floyd *** ili ako neko drugi zna, da mi nacrta semu struje za CZ 175 posto sam poceo da sklapam motor pa mi treba sema,i koje se zice gde povezuju( na regler) . hvala u napred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GrmeciStapovi 0 Napisano Mart 21, 2009 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan E ovako Momci imam jedno pitanje. Posedujem Jawa-u 350 1965 godište (ex pandurke) 95 posto u originalnom stanju bila je vlašništvo biciklističkog kluba Novi Sad pa me znima njenja kataloška vrednost sliku cu okačiti kasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 21, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan @ Alen - evo seme : @ Grmeci Stapovi : postavi sliku, mada nema neku posebnu katalosku vrednost. Meni je nudjena pre par godina sa jos jednom masinom za delove za 200 evra . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alen261 0 Napisano Mart 23, 2009 U prolazu, 12 postova Lokacija: Batajnica- BG- Prijavi odgovor kao problematičan moze li pomoc,posto ne znam sta je pod brojem 3? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 23, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 3-je kontakt brava ako nemas tu bravu mislim da imam ja jedno 2-3 moram da pogledam Inace ovu masinu od totice smo rastavili totalno,pa cemo da zamenimo sve lezajeve. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alen261 0 Napisano Mart 24, 2009 U prolazu, 12 postova Lokacija: Batajnica- BG- Prijavi odgovor kao problematičan A jel moze to bez brave,samo na prekidac za paljenje? mislim meni sada treba samo najosnovnija sema pa ako mozes bukvalno u paintu da mi skiciras znaci, dinama,regler,bobina,svecica,i izmedju prekidac za paljenje i to je to! samo ono osnovno ,bez brave,migavaca,svetala i tako toga .....poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 24, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Jesu ti dinama i regler spojeni,odatle treba da idu 3 zice,jedna sa platina,i dve sa reglera? To nisam siguran kako se spaja,ne mogu sad da se setim,Bane nam je to dao povezano.A ostalo cu ti nacrtati nije problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 24, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Najjednostavnije da upalis motor ti je da spojis tri zice : + sa akumulatora, + sa reglera ( oznaka B na regleru , desni kontakt na regleru ) i + sa bobine ( na bobini imas dva kontakta 15 ti je + , a 1 ide na platine ) . Na regleru imas jos dva kontakta oznacena sa D i M . Oni se spajaju sa D i M na dinami . Motor mozes da upalis i samo sa akumulatorom za probu . Ako sve povezes ( akumulator, bobinu i dinamu ), upalis motor , malo dodas gasa i otkacis samo akumulator - ako motor nastavi da radi - znaci da ti je i dinama ispravna i da puni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 24, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Lepo objasnjeno,nema da ne bude jasno. Nego jel se sme kod tih mehanickih reglera skidati akumulator u radu,znam da kod obicnih altenatora na kolima to ne sme? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 25, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Kod Jawe 6 volti - smes skinuti akumulator, al moras izolovati plus klemu da ne padne na masu . Flojde, sta bi sa tvojom Jawom, kad ce slike ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Mart 25, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nista nisam pipnuo vec 2 nedelje,nisam imao vremena.Nadam se da cu ovaj vikend konacno nesto da radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmajcek 1 Napisano Mart 25, 2009 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Sremski Karlovci Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se pohvalim sto mi se otac ponovio. Napokon sam uspeo pod stare dane da ga nagovorim kako mu je potreban veci motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...