PeterPan 357 Napisano Januar 26, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Postoji Jawa od 175 kubika sa jednim cilindrom i dva auspuha. Sa oznakom typ 356. Imao sam jednu, 1960. godine proizvedenu. Proizvedene su i Jawe od 125 kubika sa jednim cilindrom i dva auspuha, sa oznakom typ 355. Moja je bila od 175 ccm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Januar 26, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za Totice ne znam, ali ako si mislio na poklopac koji je na donjoj slici oznacena sa br. 12, to su imale i Jawe od 350 ccm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 27, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan E pa Jawarosi (prosli i sadasnji) svaka vam cast ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Januar 27, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jasan je meni naziv Totice i nemam nista protiv njih. ;D Taj lim, odnosno suknjica se jednako nalazi i na starijim Jawama 350/354 i 350/360, 250/353 i 250/559. Nije mi jasno zasto su 175-ice dobile naziv Totice, a po izgledu slicne 125-ce, 250-ke i 350-ke ne nose taj naziv. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 27, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, svi ste u pravu, prosetao sam se uzduz i popreko po Vojvodini, i za sve gore navedene modele sam cuo naziv " Totica ". Doduse bilo je i takvih koji su govorili " samo je ova , ili samo je ona Totica ", al sve to i nije toliko bitno. Ja sam u off topic-u i postavio temu o razlicitim nazivima za iste delove motora - " volan, upravljac, guvernal, guvernala " " bocna nogara, policajka, copica " i. t. d . vidi:http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=28796.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 27, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Jasan je meni naziv Totice i nemam nista protiv njih. ;D Evo i meni je jasan naziv "totice" ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Januar 27, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan E, lood si ;D ;D ;D Davaj link za ostale slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 28, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ovo je slika skinuta sa nekog foruma "bobber-asa" gde su postavljene slike devojaka, pa naleteo i na ovu pa kao DD (dobar drug) da podelim sa Vama Jawarosima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Januar 28, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Jbg U svakom slucaju, hvala, kolega, hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Januar 29, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Pozz ljudi Ja i drugar cemo ovih dana da pertlamo obruc od totice na dobos od ts-a.Jel odgovaraju zbice od totice bez skracivanja mozda ako neko zna?Radi se na jawi dosta,napreduje odlicno.Slikam sve al postavicu sve zajedno. Treba mi neki zadnji blatobran koji bi mogao da prepravim za moj motor,ako neko ima nek javi na pm. E da ovo sam vec pitao al niko nije odgovorio,koja je najsira zadnja guma koja moze na 16-icu od totice? Evo da odgovorim sam nesto Zbice od totice ne odgovaraju,one od ts-a moraju da se skracuju i da se narezuju navoji Jel ima neko 2 zbice od 18-ice tocka i 4-5 onih matica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Februar 10, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Kako izgleda Napustena fabrika Jawe u INDIJI (?) . http://www.team-bhp.com/forum/motorbikes/26263-jawa-yezdi-still-being-produced-4.html#post584980 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Februar 10, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan aaaaaaaaaaaaa ne mogu da verujem :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Februar 10, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se nadam da je neko tamo uhapšen zbog ovoga! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 10, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi voleo da se i tamo vrsi neka privatizacija ( kao kod nas ) , pa da odem i kupim tu fabriku za 3 evra ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peacemaker 0 Napisano Februar 10, 2009 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Harley Davidson Prijavi odgovor kao problematičan Tamo je protutnjao Ghost Rider!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Februar 11, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno tuga jedna... Dal' ovako izgleda i neka MZ-ova ugasena fabrika?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Februar 11, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Nije nemoguce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Februar 11, 2009 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Стање је такво, на жалост, остајемо немоћни пред овим фотографијама. Колеге, идемо даље! Потрудимо се да неке Јаwорке опорсвимо, а оне, које су у животу остану активне Поздрав! П.С. Надам се да ће Вас следеће фотографије орасположити: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 11, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ovakve slike kao sto je ova fabrika Jawe u Indiji su sasvim realna stvar. Evo zasto : Pre izvesnog vremena sam kupio Yamahu RD 350 - vazduhom hladjenu, pa sam po netu potrazio podatke o njoj. I gle iznenadjenja, vidim da ih ima mnogo u Indiji. Procackam jos malo, i saznam da se taj motorcikl proizvodi u Indiji pod imenom Rajdoot 350 B - http://en.wikipedia.org/wiki/Rajdoot_350 . Dakle sta se desava? Yamaha je prestala sa proizvodnjom ovog modela, a Indijci su kupili liniju za proizvodnju istog ( mozda je i sama Yamaha otvorila svoju fabriku u indiji ), i posto je ovaj motorcikl iako mozda zastareo - jos uvek boljih performansi u odnosu na Jawu. Cene proizvodnje u indiji su nize, a trziste veliko, i to je to ! http://delhi.olx.in/rajdoot-350-cc-bike-iid-9115840 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Februar 11, 2009 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Шта више, и агрегати су им слични... Него, иста прича је и са Британским ''Royal Enfield'' моторциклом... комплетна производна линија, тј. фабрика је премештена у Индију. Само... Royal Enfield се још увек производи у Индији... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Februar 12, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Isto kao i Jawa, pod imenom Yezdi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Februar 14, 2009 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Дошао сам до неких фотографија... желео бих да их поделим са вама. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Februar 14, 2009 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Ево и једне љубитељке Jawе... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Februar 15, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan evo malo slika na temu JAWA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Februar 16, 2009 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Варијанте са хлађењем помоћу течности... : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...