Biker Q 1657 Napisano Maj 15, 2013 Drug član, 1715 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako se meri uje kod meraca koji se zavijaju, odvijes, obrises pa samo vratis merac bez zavijanja i izmeris ili se 'gleda' nivo kada se zavije pa odvije merac? Kod motora koji imaju staklo sta je pravi nivo, jedna trecina stakla prazna kada je motor na tockovima ispravljen? Da li je najbolje uvek drzati ulje na max ili koji milimetar nize? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Maj 15, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od motora do motora. Obično piše u uputstvu o održavanju. Jedno je sigurno - motor treba da stoji uspravno. Ja lično uvek sipam do maksimuma . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Maj 15, 2013 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Merac ide bez zavijanja, a kad je staklo obicno je na pola. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Maj 15, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan ugrejano ulje se meri, ne hladno. shtapich se stavi bez zavijanja i shto reche kolega na pola prozorcheta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Maj 15, 2013 (promenjeno) Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi od motora, meni na primer posto imam staklo, skoro na samom vrhu maximum, i tu se gleda kad je motor uspravljen i na ravnoj povrsini, i kada je ulje zagrejano. Zaboravih da kazem da je uglavnom na svakom motoru obelezena minimalna i maximalna kolicina.... Promenio Maj 15, 2013 član Dzony93 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Maj 16, 2013 Drug član, 1715 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad konkretno imam kineza sa meracem ali generalno ova pitanja nikada sebi nisam razjasnio, u principu do sada sam praktikovao jednu trecinu na staklu praznu a i na kolima nikad u max. Ovo za merace koji se zavijaju tek nisam znao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bezec 15 Napisano Maj 16, 2013 U prolazu, 86 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Yamaha xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan Na staklo se gleda kad je motor ugasen ili dok radi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola535 133 Napisano Maj 16, 2013 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Smederevska Palanka - Beograd(Jerkovic) Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Kad je ugasen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Maj 16, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Na staklo se gleda kad je motor ugasen ili dok radi? kad ga ugasish sachekash par min da sidje ulje i onda pogledash. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 166 Napisano Maj 16, 2013 Svrati ponekad, 484 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Ulje se uvek kontrolise kad je motor vruc i stoji uspravno bez obzira na tip meraca. Najbolje je provesti motor par minuta sa malo vecom turazom, ugasiti, sacekati minut i proveriti. Ovo se posebno odnosi na motore koji imaju posebnu komoru i na njoj merac. Tenera, starija TDM, Pegazo. . . U koliko je neophodno meriti na hladnom motoru, onda moze biti malo preko maximuma, jer svaki motor kad radi deo ulja podigne u glavu i u ceo sistem. Imao sam slucaj da je Yamaha R1 palila ulje na velikom gasu,zbog niskog nivoa karter je ostajao bez ulja. Ne treba preterivati, ali od malo preko crte nista ne fali. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Maj 16, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan bogami neche biti, meni se nivo ulja digne kad je motor topao, kad je hladno ulje onda je blizu minimuma, kad je toplo oko polovine prozorcheta. a to preko crte ne valja isto ko ni ispod crte, ovde fali onde ima vishak koji che ispljunuti na airbox... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 166 Napisano Maj 17, 2013 Svrati ponekad, 484 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan bogami neche biti, meni se nivo ulja digne kad je motor topao, kad je hladno ulje onda je blizu minimuma, kad je toplo oko polovine prozorcheta. a to preko crte ne valja isto ko ni ispod crte, ovde fali onde ima vishak koji che ispljunuti na airbox... Malo ne logicno, ali neka je tako. Bljucnuce u airbox ako ima litar viska i ako je produvao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...