vickons 0 Napisano Maj 3, 2013 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo drugari. Imam jedno pitanje...Naime, popucali su mi srafovi na zadnjem tocku, sto spajaju lancanik i felnu.Pukle su glave od srafova, tako da su srafovi ostali unutar navoja...Da li imate neke savete mozda kako to da sredim ili cu morati u ovlasceni servis, da me oderu malo Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6708 Napisano Maj 3, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Izbuši tanjom burgijom (4mm) pa odšrafi uz pomoć kontra burgija zalomljeni šraf. Ako navoj na točku nije oštećen stavi nove iste veličine kao i fabrički, ako ne - ureži veći navoj, razbuši rupe na lančaniku na odgovarajuću dimenziju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Maj 3, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Потражи по продаавницама или код Кинеза сет "левих бургија", "извртача заломљених вијака" или какогод да се зову. Онда једноставно забуши тај заломљени вијак, забоди врх неке из сета ових левих бургија у тај отвор, примени мало притиска и крени као да одвијаш тај заломљен вијак, па ако крене - добро је. Ако не, дај да покуша неко ко може да искористи тај сет. Ако не - имаш варијанту бр. 2, коју је Нимин предложио. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6708 Napisano Maj 3, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan @Zorge Pa to sam i ja isto rekao, samo nisam imao sliku da to potkrepim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LukaX 5 Napisano Maj 3, 2013 U prolazu, 8 postova Lokacija: Čačak, Srbija Motocikl: Fz6s Prijavi odgovor kao problematičan Isti problem sa istim motorom sam vec imao prosle godine i izvadio sam nekako zalomljene i morao da razbušim za vece i bolje šrafove , 2 puta su mi pucali oni obicni 5.8 / 5.10 sta je vec stavljao majstor, na kraju sam stavio 10.8 neke crne i podloske obavezno ,slabo se razumem u te oznake al rekli su mi da to ne moze puci nikad i bilo je sve kako treba, ako ti treba jos nesto u vezi tog motora pitaj imao sam svakakvih situacija sa njim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Maj 3, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se nadovezem na prethodni odgovor. Obavezno kupi srafove tvrdoce 8,8 ili 10,8 iodmasti acetonom i namazi LOCKTITE-om, ako nemas moze da posluzi lak za nokte. Mozes da napravis od lima osigurace srafova, pogledaj kako je to na Tomos APN-u, veoma jednostavno. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Maj 3, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Потражи по продаавницама или код Кинеза сет "левих бургија", "извртача заломљених вијака" или какогод да се зову. Онда једноставно забуши тај заломљени вијак, забоди врх неке из сета ових левих бургија у тај отвор, примени мало притиска и крени као да одвијаш тај заломљен вијак, па ако крене - добро је. Ако не, дај да покуша неко ко може да искористи тај сет. Ако не - имаш варијанту бр. 2, коју је Нимин предложио. Leve ureznice su O.K ali ako se nema osecaja lomise i ona, jer je to alatni celik(jako krt) i tek je onda problem. Jednostavnije je da uzmes lim od 2-3 mm i ako je navoj M8 izbusis lim burgijom 9 mm i kod dobrog varioca zavaris za zalomljeni brezon, ohladis vodom jer toplo- hladno u aluminijumu ga otpusta i ako je dobro zapeko! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Maj 3, 2013 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Slicnu varijantu sa varenjem i ja koristim u ovakvim situacijama,samo sto umesto lima koristim matice koje zavarim kroz rupu za brezon ohladim vodom i sasvim lagano odvrnem kljucem.Iz iskustva mogu reci da ove leve burgije nisu ni za sta pucaju kao ledenice.Varenje ili zasecanje brezona tankom plocom sa brusilicom (ako ima mesta) pa odvrtanje udarnim srafcigerom,sve ostalo moze da uspe ali i ne svaki put a moze da se napravi dosta stete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vickons 0 Napisano Maj 18, 2013 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko mogu da kostaju ti srafovi, jer nisu obicni brezon srafovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...