Biker Q 1642 Napisano Maj 10, 2013 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam 0,7 ovog ulja http://motoland.rs/moto-delovi/ulja-i-maziva/4t-cetvorotaktna-ulja-maziva/4t-ulje-za-motor-bardahl-xtc-c60-15w50/ e sad me zanimaju dve stvari, prva da li je ovo dobro resenje za ovaj motor a druga da li je tacno da staje 1,7l ulja da dokupim jos jedan L i resim problem? Uzecu ovo ali da pitam ponovo koliko staje u ovu 'makinu' jel zna neko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zo_lee 63 Napisano Maj 10, 2013 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: KULA Motocikl: Kinroad 250 Prijavi odgovor kao problematičan 1,8L Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Maj 10, 2013 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan pu, zafalice mi 100ml Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Maj 10, 2013 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Mineralno ulje, ma koliko bilo kvalitetno preko otprilike 7000 obrtaja se pretvara u penu i takav motor ostaje bez uljnog filma i mnogo brze stize do generalne, dok je sintetika nesto drugo. Toliko od mene, vi odlucite. Pozz Cek, cek, ovo vazi za sva mineralna ulja ili samo za ulja namenjena kolima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Maj 10, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Е, а је л' знате да на форуму постоји поприлично обимна тема о моторним уљима у којој учествује неколико људи који се поприлично више "путе" у ту тематику? Када излопатате тему и линкове који се у њој појављују, готово сва питања која може имате, сама отпадају. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Maj 10, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Mineralno ulje, ma koliko bilo kvalitetno preko otprilike 7000 obrtaja se pretvara u penu i takav motor ostaje bez uljnog filma i mnogo brze stize do generalne, dok je sintetika nesto drugo. Toliko od mene, vi odlucite. Pozz Cek, cek, ovo vazi za sva mineralna ulja ili samo za ulja namenjena kolima? Bez obzira cemu su namenjena mineralna ulja ma koliko kvalitetna bila (a ima ih) nisu namenjena motorima Visokih performansi. Razlika je u poreklu,pravljenju,aditivima i uopste hemijskom sastavu. Ovo sto govorim nisam izmislio, vec je to misljenje ljudi mnogo strucnijih od nas za ovu tematiku, a sto rece covek u prethodnom postuu, ima tema na forumu koji se bave bas ovom tematikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Maj 10, 2013 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan znam da ima i motula 5100 15-50 ,donesenog iz nemacke za 8,5 eura litar,kod coveka koji se reklamira na ovm sajtu ,pa potrazite,a motul i i ipon su dve razlicte klase ulja ,sto neznaci da je ipon los ,ali motul je top ili tu egde,zavisi kako za sta.U ovim pricama postoje dve logike-1.vozim staru krntiju,nemam para sipam jeftinije ulje jer motoru ni netreba bolje,2-imam staru krntiju ,nemam para,sipam najbolje jer cu mu produziti zivot.Obe teorije su uredu,ali covek vremenom i menja misljenje,ono sto mislite da ja sad ok za 5 godina mozda nece biti.Ja sam reimo za kola kad sam ih kupio stavljao gume sa brzinskim indexom v,a dovoljan mu je i t,sipao najbolja ulja a sad me nebi niko ziv natero na to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Maj 11, 2013 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan znam da ima i motula 5100 15-50 ,donesenog iz nemacke za 8,5 eura litar,kod coveka koji se reklamira na ovm sajtu ,pa potrazite,a motul i i ipon su dve razlicte klase ulja ,sto neznaci da je ipon los ,ali motul je top ili tu egde,zavisi kako za sta.U ovim pricama postoje dve logike-1.vozim staru krntiju,nemam para sipam jeftinije ulje jer motoru ni netreba bolje,2-imam staru krntiju ,nemam para,sipam najbolje jer cu mu produziti zivot.Obe teorije su uredu,ali covek vremenom i menja misljenje,ono sto mislite da ja sad ok za 5 godina mozda nece biti.Ja sam reimo za kola kad sam ih kupio stavljao gume sa brzinskim indexom v,a dovoljan mu je i t,sipao najbolja ulja a sad me nebi niko ziv natero na to. I ja tako razmisljam, trenutno imam motor i opremu u vrednosti manjoj od 1000 evra a da kupujem najskuplja ulja... S druge strane mozda se ovoj kineskoj tehnologiji moze malo produziti zivot kvalitetnim podmazivanjem i sad jbg... Znam za teme o uljima ali ovde pametujemo vezano bas za ovaj model, a naravno kako red nalaze i malo sire. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Maj 14, 2013 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan E da javim prvi utisak, ne znam koje ulje je bilo ali sa bardahl 15w50 menjac nema onaj trzaj pri ubacivanju u prvu, ne mogu da verujem da ulje ovoliko utice na to, nema ni onok ‘klap‘ da se cuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Maj 14, 2013 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan E ovako ljudi, prelomio sam i kupio motul 3000 4T 20w50 mineralno, na ovom linku su karakteristike, cim stignem da se bacim na neku duzu voznjicu javljam utiske http://www.motul.com/rs/en/products/691 ziveli! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
melcor 60 Napisano Maj 15, 2013 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: BGD - Zarkovo Motocikl: HD Sportster 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ako si uzimao motul , ovo ti je bilo najbolje za tvoj motor ali dobro. http://www.motul.com/rs/en/products/703?f[range]=21&f[viscosity]=32 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Maj 15, 2013 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nego jel neko imao problem sa kapicama/lulicama na svecicama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Maj 15, 2013 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako si uzimao motul , ovo ti je bilo najbolje za tvoj motor ali dobro. http://www.motul.com.../products/703?f[range]=21&f[viscosity]=32 E SAD SI NAŠ'O DA SE JAVIŠ!!!! XD Šalim se, razmisljao sam i o polusintetici, videcu sad kako ce se ovo ponasati, ako ne budem za dovoljan, lako cemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...