malizmaj 0 Napisano April 22, 2013 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Desio mi se peh sa doticnim skuterom , naime u toku voznje nisam primetio da mi je u nekom trenutku pocela curiti tecnost za hladjenje iz sistema. Primetih tek kad sam posle voznje od oko 15-20km stao da popijem kafu kod drugara , u prvom momentu sam posmislio da je kociono ulje ali ubrzo sam ustanovio da je tecnost za hladjenje . Ne znam ni koja je a ni koju treba sipati , ni zasto je uopšte i kako ispustio postojeću ni u kojoj količini , ono što jesam utvrdio je da je prelivni sud (onaj plastični) potpuno prazan , nema pokazivač temperature motora osim dve lampice zelena i crvena i u nijednom momentu se crvena nije upalila pa predpostavljam da se nije pregrejao (bar se nadam ) . Eh sad mene interesuje zbog cega je doslo uopšte do toga a da pritom nisam bio zabagovan u gradskoj guzvi (vožnja na otvorenom 70kmh) i to bez nekog odvrtanja gasa do max , izbegavam to , jos sam zelen ;-) a i skuter je mator (2004g). I koju tecnost (antifriz ) koristiti za takav skuter ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malizmaj 0 Napisano April 25, 2013 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vako , rasturio sam ceo skuter :-) i ustanovio da su sva creva ok , otvorio i vodenu pumpu i ona je ok , proverio sve selne isto , ostalo je da proverim protocnost hladnjaka ( posto nemam kako drugcije pasce metoda bastenskog creva ;-) ) i zamena termoprekidaca tj termostata , neki dvopolni sa m21 naovejem . Na njemu stoji oznaka h88 , e sad koliko sam ja bunario po netu to bi trebalo da bude da se otvara na 88stepeni ili ja gresim . Nesto mi je to mala radna temperatura za skuter . Eh da i vent na hladnjaku kao da kaci nesto kad se montira , da li taj zvuk moze da proizvede lezaj na ventu ? da li mi se isplati da otvaram vent kineski da menjam lezaj ili da kupim ceo nov vent . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malizmaj 0 Napisano April 25, 2013 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto sam zaboravio da pitam , svi kazu da treba sipati G12 friz ? Preporucujete li neki drugi ili neku posebnu marku , ili ona varijanta koji nadjem na pumpi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malizmaj 0 Napisano April 26, 2013 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ipak se ispostavilo da je samo termostat , ne otvara i nabije pritisak , jer kad se on izbaci iz sistema sve ok termodavač pali vent , to sto se čulo da vent kači se ispostavilo da ima lufta u samoj osovinici motorića venta , trazim drugi vent posto je taj ležaj pertlovan a i izgleda da je budzen ( na njemu natpis surdulica - jugoslavija ) ))) usput srećom otkrio da jedna šelna nije pritegnuta pa kad skut radi tu ponekad propiški gorivo ( srećom na vreme ustanovljeno ) - kolateralna šteta dve plastike (nosači srafova ) slomljeno , ali sad bar znam da ga rastavim i sastavim ;-) danas pala probna voznja nigde ne curi ništa , sad još proveriti koliko još tečnosti za hladjenje treba dosuti u sistem . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...