Jump to content

Moto Zajednica

vodeno hladjenje keeway viva 125

Recommended Posts

  • U prolazu, 4 postova

Desio mi se peh sa doticnim skuterom , naime u toku voznje nisam primetio da mi je u nekom trenutku pocela curiti tecnost za hladjenje iz sistema. Primetih tek kad sam posle voznje od oko 15-20km stao da popijem kafu kod drugara , u prvom momentu sam posmislio da je kociono ulje ali ubrzo sam ustanovio da je tecnost za hladjenje . Ne znam ni koja je a ni koju treba sipati , ni zasto je uopšte i kako ispustio postojeću ni u kojoj količini , ono što jesam utvrdio je da je prelivni sud (onaj plastični) potpuno prazan , nema pokazivač temperature motora osim dve lampice zelena i crvena i u nijednom momentu se crvena nije upalila pa predpostavljam da se nije pregrejao (bar se nadam ) . Eh sad mene interesuje zbog cega je doslo uopšte do toga a da pritom nisam bio zabagovan u gradskoj guzvi (vožnja na otvorenom 70kmh) i to bez nekog odvrtanja gasa do max , izbegavam to , jos sam zelen ;-) a i skuter je mator (2004g). I koju tecnost (antifriz ) koristiti za takav skuter ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 4 postova

Vako , rasturio sam ceo skuter :-) i ustanovio da su sva creva ok , otvorio i vodenu pumpu i ona je ok , proverio sve selne isto , ostalo je da proverim protocnost hladnjaka ( posto nemam kako drugcije pasce metoda bastenskog creva ;-) ) i zamena termoprekidaca tj termostata , neki dvopolni sa m21 naovejem . Na njemu stoji oznaka h88 , e sad koliko sam ja bunario po netu to bi trebalo da bude da se otvara na 88stepeni ili ja gresim . Nesto mi je to mala radna temperatura za skuter . Eh da i vent na hladnjaku kao da kaci nesto kad se montira , da li taj zvuk moze da proizvede lezaj na ventu ? da li mi se isplati da otvaram vent kineski da menjam lezaj ili da kupim ceo nov vent .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 4 postova

Ipak se ispostavilo da je samo termostat , ne otvara i nabije pritisak , jer kad se on izbaci iz sistema sve ok termodavač pali vent , to sto se čulo da vent kači se ispostavilo da ima lufta u samoj osovinici motorića venta , trazim drugi vent posto je taj ležaj pertlovan a i izgleda da je budzen ( na njemu natpis surdulica - jugoslavija ) ))) usput srećom otkrio da jedna šelna nije pritegnuta pa kad skut radi tu ponekad propiški gorivo ( srećom na vreme ustanovljeno ) - kolateralna šteta dve plastike (nosači srafova ) slomljeno , ali sad bar znam da ga rastavim i sastavim ;-) danas pala probna voznja nigde ne curi ništa , sad još proveriti koliko još tečnosti za hladjenje treba dosuti u sistem .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja