Jump to content

Moto Zajednica

pojacana kociona crijeva

Recommended Posts

• , 1322 postova

Najjača komponenta vašeg motocikla nije pogonski agregat, već njegove kočnice. Suzukiju GSX-R 1000 s mjesta do četvrt milje treba 10.8 sekundi, a u cilj će ući sa 220 km/h. Kočnice mogu isti posao – u suprotnom smijeru – odraditi za samo 6.8 sekundi. Baš iz tog razloga su kočiona crijeva veoma važan element Vašeg motocikla.

Ovaj rezultat možete još popraviti sa kvalitetnim čeličnim kočionim crijevima kakva nudi tvrtka HEL Performance. Ova tvrtka bavi se proizvodnjom čeličnih kočionih crijeva te crijeva za vodene i uljne rashladne sisteme. U ponudi se nalazi preko 3800 „kitova“ čeličnih kočionih crijeva. Sve je prilagođeno upravo Vašem motociklu, pa samo trebate „zašarafiti“ kit na motocikl (i naravno, slijediti upute). Na web site-u ovog proizvođača (www.h-e-l.co.uk) možete naći na puno korisnih stvari kao test vremena vaše reakcije te korisnu rubriku „Brake Doctor“ u kojoj su opisani najčešći problemi s kočnicama i kako ih otkloniti, te osnovni principi funkcioniranja kočionog sustava.

Zanimljivost je da tvrtka HEL svoje „kitove“ izdaje sa titanskim priključcima i vijcima umjesto čeličnih, što nitko u svijetu (koliko je nama poznato) ne radi. Dokaz kvalitete je potvrđen od velikog broja trkaćih teamova koji koriste HEL-ove proizvode, kao što su naprimjer Keen Race Preparation (125GP Britansko prvenstvo), Hawk Kawasaki (BSB), Xerox Ducati (WSB) i Diablo 666 (WEC).

QF898_2105logoredonwhitejr0.jpg

preuzet tekst sa Motori.HR

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Naravno! Gume i kocnice su na prvom mjestu!

Zna li se cijena na "nasem trzistu"? Ja sam na svog starog GSa htio da stavim ojacana crijeva(ne znam cime su tacno ojacana) ali u servisu su mi rekli da je metar crijeva 50 eura!

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Pa potrazzi u Louis-u. Ja sam na Stroma stavio opletena vreva i za prednje kochnice me je iskoshtalo 109 e sa sve prikljuchcima,tj.zavrshetcima.

Shto se tiche efikasnosti,ne bih mogao reci da sam prezadovoljan,jer sam bolju kochnicu dobio tek stavljanjem CarbonLorein Sinter plochica,ali...deluju TAKO SIGURNO i DOBRO!

Pre svega smatram da  opletena creva vishe imaju smisla kod Race motora zbog cheshceg i jacheg kochenja te oslobadjanja veeelike kolichine toplote,a to kod "obichnih" uzrokuje shirenje i efekat "gumene kochnice".

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

U Louis-u nije bilo za KLE pa sam pravio opleteno crevo u " Boban-sajle ".

Odlično izgleda, a da li ima efekta videću na proleće.

Cena je bila 2.100,00din za dužinu 120cm.

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Pa potrazzi u Louis-u. Ja sam na Stroma stavio opletena vreva i za prednje kochnice me je iskoshtalo 109 e sa sve prikljuchcima,tj.zavrshetcima.

Shto se tiche efikasnosti,ne bih mogao reci da sam prezadovoljan,jer sam bolju kochnicu dobio tek stavljanjem CarbonLorein Sinter plochica,ali...deluju TAKO SIGURNO i DOBRO!

Pre svega smatram da  opletena creva vishe imaju smisla kod Race motora zbog cheshceg i jacheg kochenja te oslobadjanja veeelike kolichine toplote,a to kod "obichnih" uzrokuje shirenje i efekat "gumene kochnice".

Najveća prednost kod civilnih motora ( a pogotovu onih težih ) je kod čestih ( uzastopnih )  kočenja na dugoj nizbrdici

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Najveća prednost kod civilnih motora ( a pogotovu onih težih ) je kod čestih ( uzastopnih )  kočenja na dugoj nizbrdici

Moze li se znati zasto? Jer, ja sam misljenja da do ovoga popustanja dolazi iz drugih razloga.

Moze li se znati zasto? Jer, ja sam misljenja da do ovoga popustanja dolazi iz drugih razloga.

Jednostavno,zbog povećanja tempreture ( pregrijevanje ) .Na dugim nizbrdicama  motori  ( pogotovo opterećeni ) moraju češće kočiti,kočiona tečnost i sav sistem se grije više nego obično,klasična crijeva se usled toga šire,"propada" ručica ( pedala )  kočnice...

• Zainteresovan, 599 postova

Carbon Lorein plocice???  Znak pitanja je zato sto ne bih znao sta da kazem,tj  da li da ih preporucim nekome. Da su dobre--dobre su,cak sta vise odlicne. Medjutim (uvek ono "ali"),pritiskate rucicu kocnice i plocice pocinju da hvataju. Nista spektakularno,cak obicno,rekao bih. Daljim stiskanjem pocinju jace da hvataju, i kada ocekujete da jos jace uhvate desi se iznenadjenje. Plocice prosto zagrizu diskove i blokira tocak. Sta hocu reci: sve ono sto ste navikli sa "obicnim" plocicama desava se i sa Carbon Lorein, samo 40-50 % ranije.  Bas gadno dok se covek ne navikne.

• Drug član, 1854 postova

ja sam kod bobansajle uradio creva za zzr-a, cena je bila oko 5100 dinara za oba kočnice, ne znam tačnu dužinu. bolji je osećaj na ručici, imaš osećaj da je nekako direktnije povezan stisak i kočenje..

e sad ono što malo ljudi radi, tj obraća pažnju. u manualu za fzr stoji da se kočiona creva menjaju svake 4 godine. koliko ljudi to poštuje? malo, ili skoro niko.

inače sa carbonloraine pločicama nisam nešto prezadovoljan, mislim da ih neću više stavljati. probaću neke sdruge. nissin ili gulfer, videću.

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: 2020 GSXS 1000F . 99 TL1000R

Strasno pametna stvar!!

Ja sam u Balosavi uzeo teflonska sreva i iskombinovao sa 5.1 Iponovim uljem i Nissin sinter plocicama. Imam osecaj da sam pojacao kocnicu  barem 2-3 puta. ;)

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

IPAK MISLIM DA SU KOCNICE NA ENDURO I MOTORKROS MODELIMA NAMJERNO OSLABLJENE JER ZAMISLITE DA IMATE AGRECIVNU KOCNICU NA PIJESKU pa to je smrt neme vas kraj price. izvinjavam se na v slovima.

Mislim da ću da probam na ZZR-u tu opciju... Više je nego potrebno :'(

Nije dovoljno,nama teškašima  :D  bi bilo dobro a uhapsiti i dozirajuću ručicu ( pumpu )

• Vespa Servis Beograd, 617 postova
  • Motocikl: Vespa ET-4

U Ustanickoj na semaforu gde se skrece za SUP u Ljermontovoj ne ides desno vec levo imas zanatski centar i firmu Hidraulik, trazi Dragana on radi teflonska creva po meri tvojih starih i koristi tvoje zavrsetke i sve to izadje izmedju 30e-50e zavisi od duzine i kolicine pertrlanja.Ja sam to uradio i poprilicno  sam poboljsao kocenje sto su ineki sa foruma mogli da vide i probaju.

Samo iskljucivo trazi Dragana jer samo on to ume da radi kako treba...

Ko naravno nece domacu radinost, uvek moze da se poruci iz nekog od kataloga. Neka fabricka zapadna varijanta pa ko hoce neka izvoli mada je cena malo veca...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja