milanm76 4 Napisano Jun 24, 2018 (promenjeno) U prolazu, 48 postova Lokacija: kotor Motocikl: malaguti spidermax GT 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da nije kvacilo pri kraju..neka ti neko skine ili ti pokusaj nije tesko onaj poklopac gdje dodje kais i ostalo pa ako ti je korpa promjenila boju iz zlatne u tamno ljubicastu onda mijenjanje... Promenio Jun 24, 2018 član milanm76 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanm76 4 Napisano Jun 24, 2018 U prolazu, 48 postova Lokacija: kotor Motocikl: malaguti spidermax GT 500 Prijavi odgovor kao problematičan I sacekaj Satelisa da ti da misljenje jer brat je pokretna enciklopedija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11582 Napisano Jun 24, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Proklizava ti kvačilo, istrošene lamelice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Jun 24, 2018 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ako se taj zvuk cuje bez obzira dal je motor hladan ili vruc, moguce da su ferode na lamelama potrosene. Ako se zvuk javlja samo kad je vruc motor, ondak je nekad kvacilo bilo pregrejano, ferode promenile strukturu tj postale tvrde pa cim se kvacilo zagreje, pri dodavanju gasa dolazi do ruznog zvuka, nestaje cim se malo zavrti, pri kretanju se opet javlja i tako u krug. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chure 0 Napisano Jun 24, 2018 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kula Motocikl: Malaguti Spidermax Prijavi odgovor kao problematičan I mislio sam da je to u pitanju, al bolje da pitam malo iskusnije. Sacekacu odg. i od Satelisa. Krenucu u rasklapanje ovih dana pa cu videti u kakvom je stanju kvacilo. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 896 Napisano Jun 25, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Satelis je napisao: Ako se taj zvuk cuje bez obzira dal je motor hladan ili vruc, moguce da su ferode na lamelama potrosene. Ako se zvuk javlja samo kad je vruc motor, ondak je nekad kvacilo bilo pregrejano, ferode promenile strukturu tj postale tvrde pa cim se kvacilo zagreje, pri dodavanju gasa dolazi do ruznog zvuka, nestaje cim se malo zavrti, pri kretanju se opet javlja i tako u krug. Немој чекати више, добио си одговор од дотичног Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chure 0 Napisano Jun 25, 2018 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kula Motocikl: Malaguti Spidermax Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam rastavio skuter, nije tesko bilo. Ocistio sam i izduvao kompresorom, ferode su debljine iznad 3mm, postavljam sliku da vidite. Culo se kad je motor bio zagrejan. Sad sam provozao malo i nista se ne cuje. Moracu da ga malo vise ugrejem pa javljam dal se cuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Jun 25, 2018 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Lele sto je prasnjavo, izmedju ostalog kvacilo je ranije radjeno tj neko je prelepio nove ferode ali izgleda da nije obradio...... sve je tu zrelo za jedan detaljan remont. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanm76 4 Napisano Jun 25, 2018 U prolazu, 48 postova Lokacija: kotor Motocikl: malaguti spidermax GT 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mozes li mi poslati cijenu informativno za kvacilo i korpu jer je kod nas papreno...nemoras tacno orjentaciono me zanima...hvala puno u svakom slucaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chure 0 Napisano Jun 25, 2018 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kula Motocikl: Malaguti Spidermax Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odg. Ja sam to ocistio koliko sam znao i mogao, al spremam se onda za remont. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Jun 26, 2018 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Spremaj se kolega, bice tu posla veruj mi, fino je uplavljeno zvono.....samo polako i natenane sve po PS-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2060 Napisano Jun 26, 2018 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Novo kvacilo oko 9500, kais oko 9000, roler 4800, rolnice oko 2000, klizaci oko 500-600... Sijaju te ferode lepo, kao dobro ugladjene. Ako ih osmirglas kako treba na neko vreme ces odloziti skripu, ali ako su spaljene vratice se zvuk posle nekog vremena. Bilo meni na burgmanu, pa sam resio stavljanjem novog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Avgust 23, 2018 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Spider-ica velka ko autobus, malko curka, malko zvizdi, malko se drmusa far...... Procureli su prednji amortizeri, ulja ima svugde, kandze, plocice, diskovi, blatobran.....sve je masTno. Da bi se amortizeri skinuli, moraju se izvaditi iz oba trougla, pre toga skinuti obe koc. kandze, senzor brzine, blatobran, tocak (provi lezajeve), plastike napred, instrument tabla..... ili ti ovako mu to dodje mastnoca podosta je bese gornji trougao donji trougao i to je to....konacno napolje Amortizeri dobijaju kompletno sredjivanje, novo ulje i semerinzi cekaju. Levi far je upao unutra, popucale su zabice koje ga drze, tako da zajedno sa prednjim blatobranom ide na varenje novih i nov opanak ce legne na prednju felgu. dok se sve to krcka, valja odmastiti kocnice gledas disk, nista neobicno...uzmes da trljas i trljas li trljas ........imas sta videti kocnice odmascene, plocice zamenjene, guma takodje, amortizeri stigli zabice navarene, blatobran zakrpljen....patkovanje prednjeg kraja moze poceti Pirelli Angel Scooter montirana polako se vraca u normalno stanje zadnje usice pr. blatobrana su varene i to bi bilo to, prednji kraj (skoro) gotov, moze se preci pozadi Ujanje koje se javlja, sto kaze Srecko "kao mlazni avion" dolazi iz reduktora, ni malo prijatan zvuk tako da rasturanje moze poceti....... auspuh, traverzna (proveri lezaj) dole, dole dole ali na jedvite jade osovina zadnjeg tocka prolazi kroz lezaj koji se nalazi u traverzni osovina koja je toliko zapekla da kuckaj, prska, grej, kuckaj, prkaj i tako sve u krug amortizer skinuti zadnju kandzu takodje (promenjene plocice nesto kasnije) i tocak je dole diskac ovako izgleda ako nekom zatreba ispustiti ulje, smrdi leb te hebo na ihhhh kako smrdi odviti i poredjati po redosledu srafove jer nisu isti po duzini evo i zasto smrdi, desio se velki gecrk unutra ovo je "zapaljeno" ulje usled otkazivanja lezaja na srednjem zupcaniku a potom lanac povlaci jedno za drugim ili ti sve se mora zameniti u reduktoru opet odmascuje sve ne bi li mogao upotrebiti alat za vadjenje lezajeva iz slepih rupa sada to izgleda ovako svi lezajevi su zamenjeni Koyo lezajevima i semerinzima zupcanici su takodje pretrpeli ostecenje potrebni delovi pakovanje lagano pocinje, diht masa tanko u krug, zatvaranje pa na susenje dok se susi, valja pretresti CVT, 9K se preslo od poslednjeg otvaranja nista vanredno..... - variator, rolnice, klizaci, kais sve Ok - roler, kvacilo, zvono, lezajevi sve OK Sklopljen CVT, zamenjeno ulje u motoru kao i filter, sunuto ulje u reduktoru, nadrukaj zadnju kocnicu, pali makinu da provrti da se isprati desavanje pozadi, nadrukaj prednju kocnicu i rucica samo stade do kraja pritisnuta..... skini poklpac skini plastiku oko kormana skini ceo cilindar i rasklopi dosla je voda, napravila hrdju hrdja je zaglavila klip Sreca po klip da nema ostecenja, sve ocisceno, isprano, izdubano, sredjeno, spakovano, ulje zamenjeno i sad kocnica fercera ki doksa. moze se zameniti f. vazduha mora se prvo sediste skinuti jednom karate potezom f. vazduha je inace od Golfa dvice da znate, skroz na skroz su isti jedina je razlika u ceni, podosta jeftiniji od Malagutu tutufrutu Napumpane gume i to je to, moze proba a proba prosla.....odlican 5 inace Malaguta je dobila grejanje ruku Grejaci odlicno rade, greje celom povrsinom i brzo postize temperaturu, ima low i hi polozaj......dobra stvarcica za mele pare. tu je (na kormanu) USB uticnica i prekidac svetla za maglu (pozadi) montiran na plocu kofera da te bolje vidu a moz biti i romantika s neku il neke E da, zamenjene su onomad sajle za otvaranje sedista i kasete ispred kolena.....e to je tek sex, nemerem moc pisati vise, ajd zdravo i budte dobri. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 420 Napisano Avgust 24, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 593 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Dare Majstore .... Veliki posao ali isplatilo se ... ide odlično i pravo kao strela ... mogu po nekoliko stotina metara sa rukama na kolenima ...što nikada nije moglo do sada... Vidimo se na nekoj vožnji uskoro ...ili posle 5.000 km 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4929 Napisano Avgust 24, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Dare ti si ozbiljno bolestan... Treba da potrazis strucnu pomoc sto pre... Sve gore i gore ti je... Mlad si covek, gre'ota sto si "fijuknuo" tako jako... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidzakos 0 Napisano Avgust 27, 2018 U prolazu, 14 postova Lokacija: Nis Motocikl: Malaguti Spidermax 500 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari,gde mogu da nadjem zadnju gumu za Spidera ali u originalnoj dimenziji 150/70/16...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 192 Napisano Avgust 27, 2018 https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 180 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan Nidžo na lageru kod nekog ne verujem da ćeš naći... bar ne svežu! Tako da ti je moj savet da zoveš i poručiš: http://www.pilot-sport.com/ Ja sam kod njih poručio, 105€ cena, stiže za nedelju dana i dobićeš svežu (moja je bila dot samo koji mesec pre kupovine...). E da i jedino ti je pirelli sport demon opcija... Malo je skuplja al bar imaš original i preporuku i duže će ti trajati sigurno od bilo koje 140/70... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 420 Napisano Avgust 27, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 593 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan ...za upola manje para 140/70-16 zavrsava posao ...a neku razliku neces ni primetiti...osim vizuelnu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 192 Napisano Avgust 27, 2018 https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 180 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan Au meni ta vizuelna mnogo sreću kvari... šacovao sam čak i od automobila gumu da stavim na zadnji... 185/55/16 je jedan posto manja od ove fabričke al felna nam je uskaaaaaaa! Joj trena ne bi trenio da je šira! Nego Nidžo ako ti nije bitno za to vizuelno onda možeš i da turiš manju, što kaže Lucky nećeš ni osetiti razliku... Jedino nemoj na prednjoj da štediš onoj 120/80... imaš i nju upola cene al sa namenom za zadnji točak... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidzakos 0 Napisano Avgust 27, 2018 U prolazu, 14 postova Lokacija: Nis Motocikl: Malaguti Spidermax 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ma prednju ja uzimam u originalu,meni je do sad bila Dunlop 140/70 preso sam sa njom skoro 19.000km i doslo je vreme za zamenu. Znaci ipak postoji kod nas fabricka dimenzija samo Pireli... Neka je skuplja malo ali stavicu mu fabricku dimenziju... Kako se polazala Pirelli Demon...? Hvala na savetima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 192 Napisano Avgust 27, 2018 https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 180 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan Za sad sam sa demonom prešao malo više od 5000, kao nova je i dalje nema vidnih znakova potrošenosti niti drugih "mana" a a što se tiče same vožnje nisam imao problema ni na mokrom ni na "zebrama" odnosno uliva poverenje što mi je najbitnije jer svaki dan bijem bar 40km... Videćemo kad zahladi još malo kako stoje stvari, za sad nema mana sem cene al kad sabereš da je menjaš jednom u par godina i nije nešto da se opterećuješ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidzakos 0 Napisano Avgust 28, 2018 U prolazu, 14 postova Lokacija: Nis Motocikl: Malaguti Spidermax 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno na savetima. Zvao sam juce u Pilot 150/70/16 Pireli Demon je 13,300din. Ja sam za dve sezone potrosio Dunlop jer sam okrenuo 19.000km ali nikad vise Dunlop jer kad se potrosi po sredini napravi sa strane kao neke skrge i to toliko trese na volanu haos. U svakom slucaju hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Avgust 28, 2018 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Obaraj bolan, ceraj po krivinama pa nece biti skrga svaka guma to pravi kad se tako vozi. Pogotovo MCG....takve lopatice zna da napravi da bukvalno uji u voznji kao da je lezaj otisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidzakos 0 Napisano Avgust 28, 2018 U prolazu, 14 postova Lokacija: Nis Motocikl: Malaguti Spidermax 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nemamo mi te krivene za takvo obaranje Dare... Ma ti neznas i Dunlop sta radi kako zuji i kako baca volan kad se obara haos... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Avgust 28, 2018 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Lepo pricam ljudima da je Dunlop sranje guma, no neki se kunu u istu. To ti se desava jer je tvrdja guma...... ista situacija kod MCG gume ali bez nus pojava Mekanija je, brze se trosi ali bolje radi poso sto bi rekli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...