salle_ 59 Napisano Decembar 11, 2007 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: CBR 954RR Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav.. ovako , hocu za vikend da farbam plastike na skuteru.. imam kompresor , pistolj i to.. sada me interesuje posto uvek kada sam kupovao farbu za motor dobijem neki herter i razredjivac valjda , koliko se cega dodaje na npr. 100gr farbe [mat crna].. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa to ti zavisi od vrste farbe koju ces da uznes,,od proizvodjaca farbe itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GHOST RIDER 0 Napisano Decembar 11, 2007 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan Farbach....javi se... pomagaj!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Decembar 11, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan kada kupis dvokomponentnu boju dobices uputstvo u prodavnici,ili pitaj u kom se odnosu mesaju, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Decembar 11, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan nebi se upustao u takvu avanturu!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salle_ 59 Napisano Decembar 11, 2007 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: CBR 954RR Prijavi odgovor kao problematičan kupujem crnu mat , i plavu akril.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kupujem crnu mat , i plavu akril.. to i dalje nema veze sa vrstom farbe,proizvodjacem, 8) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Decembar 11, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan to farbanje deluje jako jednostavno ali samo 'na prvi pogled'... gledao sam xy puta kako se to radi i ne znam da li si svestan da vrlo lako mozhesh da unakazish skuter? treba imati opaku ruku za te stvari plus da znash kako to kvalitetno da uradish da ti za mesec dana od raznih vibracija ne ispuca boja i ne razljushti se... o ostalim greshkama koje mozhesh da napravish pri tom poduhvatu ne bih da komentarishem jer ih ima na pretek... razmisli ti josh jednom o tome... pozdrav i srecno u svakom sluchaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salle_ 59 Napisano Decembar 11, 2007 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: CBR 954RR Prijavi odgovor kao problematičan mnogo puta sam prisustvovao farbanju plastika i toga... mislim imam pistolj , kompresor , i volje da probam da to uradim.. ne kazem da ce da ispadne dobro ali zelim da probam, i ako zaserem onda opet dok ne ispadne dobro .. motor ionako stoji preko zime.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan i ja u servisu farbam,,ali ne tako profi kao neki,,ali nije sve u spricanju,treba to i pripremiti za farbanje osmirglati,izgitovati itd itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Decembar 11, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan i ja u servisu farbam,,ali ne tako profi kao neki,,ali nije sve u spricanju,treba to i pripremiti za farbanje osmirglati,izgitovati itd itd znash i sam da je ta priprema najcheshce najbitniji deo farbanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salle_ 59 Napisano Decembar 11, 2007 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: CBR 954RR Prijavi odgovor kao problematičan naravno priprema ce biti detaljno odradjena.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1487 Napisano Decembar 11, 2007 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan mnogo puta sam prisustvovao farbanju plastika i toga... mislim imam pistolj , kompresor , i volje da probam da to uradim.. ne kazem da ce da ispadne dobro ali zelim da probam, i ako zaserem onda opet dok ne ispadne dobro .. motor ionako stoji preko zime.. To sine !!! Skuter je tvoj i niko se nece ljutiti ako lose ispadne ( skoro 100 % da ce tako biti ), ali kako ces nauciti da to radis ako ne isprobas. Nazalost na greskama se najbolje uci. Samo ti prikupi sto vise ovih teoretskih znanja o farbanju pa zapni. Vecinom cujem ono " on ima ruku ". pa mozda imas i ti, ali moras malo da vezbas, da probas i da vidis imas li i ti talenta za farbanje. I ja se palim na to farbanje, nekako mi lep osecaj kad se po odradjenom poslu vidi tvojih ruku delo, a delo lepo, a tebi milooo ! Cak sam razmisljao da odem kod nekog farbara volonterski da redim neko vreme, tek da naucim da za sebe ofarbam nesto, ali da bude bas dobro !!! Zato, samo napred, farbaj taj skuter, duga je zima, do proleca ces vec biti majstor (mnogo veci nego sto si sada, ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Decembar 11, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Podrzavam i ja! Ipak preporucujem da se malo izvezbas na necemu levom! Moze to biti parce lima, stari lavor, bilo sta! Ipak treba malo vezbe, da ti udje u ruku! Jos ako nadjes nekoga da te malo uputi, pokaze kako se steluje lepeza i slicno, na konju si!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa plus da znas kolko ruku za odrecenu bazu,,kolko se susi......pa kolko ruku laka naneti bla bla,,,,ma probaj pa ces videti,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salle_ 59 Napisano Decembar 11, 2007 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: CBR 954RR Prijavi odgovor kao problematičan ok , hvala na podrsci i savetima .. javim rezultate kakvi god bili.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GHOST RIDER 0 Napisano Decembar 12, 2007 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan i okaci slike.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Decembar 12, 2007 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan pazi to je samo farba,sta god da sjebes osmirglas i tuci ponovo.ja volim da eksperimentisem,farbao sam velik broj zvucnika,imam malo iskustva oko pripreme i farbanja.jbg mogu ti reci s ti treba strpljenja,volje,i para za materijal.pazi ja sam od 100g farbe dobijao nesto vise od 200-250g kad se razredi (autolak je upitanju).probaj,vezbaj,kad tad naucices,niko se nije naucen rodio,i niko nije bio farbar u stomaku,sve se nauci.udri samo i postavi slike posle ;D ;) ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 126 Napisano Decembar 12, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Mani se corava posla!! Ako bas ne mozes a da ne udovoljis svojoj zelji uzmi za pocetak neku ravnu povrsinu pa farbaj. Farbaj sve dok ne ispadne super. Posle uzmi nek predmet koji ima stranice pa ponovi celu igru. I za kraj,kada mislis da si uvezbao kupi plasticnu loptu na buvljaku i farbaj. Ako sve to prodjes bez da izlomis pistolj o beton , ti predji na skuter. SRECNO!! PS. bez sutiranja u kompresor kada pocne da pljucka kapi vode... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Decembar 12, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan I ja bih ti savetovao da probas. Ja sam pokusao na Quasaarevom NSU-u i na svom APN-u, i od tada sam farbao Tomose, Jawe, Bmw, Hondu CB400, Suzuki gsx750, svoja kola... Farbao sa nitro lakom, sa akrilom, sa metalikom... Nije to nista komplikovano, samo trazi u prodavnici koju kolicinu farbe i aditiva da izmesas, pa posle strpljivo i u vise ali tankih slojeva da na procuri. Hocemo slike ao se odlucis da farbas sam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salle_ 59 Napisano Decembar 12, 2007 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: CBR 954RR Prijavi odgovor kao problematičan naravno , ja sam to vec odlucio nego sam samo trazio neke savete.. u subotu cu da probam pa kako bude.. kacim slike kad zavrsim ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Decembar 12, 2007 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jesi kupio ono shto sam ti rekao... ja sam svoj deo odradio... a mogli bi i da se pozabavimo kacigom... samo me mrzi da sechem shablone... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salle_ 59 Napisano Decembar 13, 2007 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: CBR 954RR Prijavi odgovor kao problematičan sutra cu da kupim materijal... nego moram da kupim i crevo za kompresor posto se sj.. sutra cu da skinem farbu sa plastika i zavrsicu do subote.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Decembar 13, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Bitno je i kakav ti je kompresor i pistolj, da ti ne isprska plastiku kapljicama, pa da bude o beton, sto rece Doda ;DPazi strogo da ti se ne sliva, meni je uspelo tek iz 5-6-og pokusaja da odradim ljudski. Zavisi i kakav je kvalitet boje, smese, itd, itd... Nije to tako naivno kao sto izgleda, ako imas talenta, a nadam se da imas, uspeces, ako nemas "meku ruku za farbanje" samo ces se 100 puta iznervirati i opet ce biti ono "o beton"! Nadam se da ces uspeti i nakaci slike obavezno, pa da "ocenimo" majstora (mozda pocnemo kod tebe i mi da farbamo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salle_ 59 Napisano Decembar 19, 2007 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: CBR 954RR Prijavi odgovor kao problematičan evo da se javim kako je ispalo.. sve u svemu nije lose , imali smo malo problema sa pistoljem ali nije lose za prvi put... okacicu jos slika kada plastike budu na skuteru.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...