Jump to content

Moto Zajednica

R1100R: Zamena semeringa radilice, lamele i semeringa menjaca

Recommended Posts

• Ne silazi, 6648 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ne znam da ti odgovorim oko koštanja. Za pivski alat, ha, menjo sam sebi semering na ulaznoj osovini menjača čisto preventivno, kao, smejurija. Imam ravan tuljak, opšti namenski za nabijanje. 2 dana neće semering da legne, nakuca se ravno bolcnom do samog kućišta al kad se šublerom izmeri dubina kriv. I na kraju sam uradio namenski nabijač za taj semering i iz jednog udarca lego idealno. Uopšte mi nije jasno u čemu je štos. Definitivno BMW iziskuje striktno pridržavanje same procedure i upotrebu namenskih pomagala. Prođe tu i tamo srpska fora al sam sve više da se manem Srbovanja, čekića i šrafcigera.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1233 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Pretpostavio sam da je prednji semering radilice, zato sam i postavio pitanje ovde :).

Koliki je problem i trošak njegova zamena ?

Tu se verovatno ne može koristiti alat od pivske konzerve :) ?

Alat nije komplikovan, ali taj prednji semering radilice retko popusti jer je manji od zadnjegi trpi manji pritisak ulja.Dimenzije zadnjeg sem.65x85x7 cena 2700,00 a prednjeg 40x62x7 1160.00 u radulovicu. Obicno rikne oring gumica ispod nosaca cevi (creva) koja podmazuje prednji lezaj radilice, dole gde se pricvrscuje na blok, dimenzije 2x10 silikonski. cena 50,00 i zamena traje oko pola sata na hladnom motoru. :zdravo:

• Ne silazi, 6648 postova
  • Motocikl: đački pešački

Hvala ! :care: !

Za drugara je, ja na žalost ne vozim BMW ali mlad sam, ima vremena :) .

Što pre počni da te ne pita Starost gde ti je prošla Mladost. Viš kako Deka, rano počeo i osto mlad, zahvaljujući BMW-u. Ko što kaže Dane, prednji semering ne crkva a i zadnji retko osim ako se ne prepunjava uljem agregat što je pored njegovog izbijanja i razlog uvećanoj "potrošnj"i maziva, izbacuje ga kroz taj semering.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja