đunta 4319 Napisano Jul 8, 2013 Ne silazi, 6648 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da ti odgovorim oko koštanja. Za pivski alat, ha, menjo sam sebi semering na ulaznoj osovini menjača čisto preventivno, kao, smejurija. Imam ravan tuljak, opšti namenski za nabijanje. 2 dana neće semering da legne, nakuca se ravno bolcnom do samog kućišta al kad se šublerom izmeri dubina kriv. I na kraju sam uradio namenski nabijač za taj semering i iz jednog udarca lego idealno. Uopšte mi nije jasno u čemu je štos. Definitivno BMW iziskuje striktno pridržavanje same procedure i upotrebu namenskih pomagala. Prođe tu i tamo srpska fora al sam sve više da se manem Srbovanja, čekića i šrafcigera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2714 Napisano Jul 11, 2013 Drug član, 1233 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavio sam da je prednji semering radilice, zato sam i postavio pitanje ovde . Koliki je problem i trošak njegova zamena ? Tu se verovatno ne može koristiti alat od pivske konzerve ? Alat nije komplikovan, ali taj prednji semering radilice retko popusti jer je manji od zadnjegi trpi manji pritisak ulja.Dimenzije zadnjeg sem.65x85x7 cena 2700,00 a prednjeg 40x62x7 1160.00 u radulovicu. Obicno rikne oring gumica ispod nosaca cevi (creva) koja podmazuje prednji lezaj radilice, dole gde se pricvrscuje na blok, dimenzije 2x10 silikonski. cena 50,00 i zamena traje oko pola sata na hladnom motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1597 Napisano Jul 11, 2013 I N S T R U K T O R, 1217 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ! ! Za drugara je, ja na žalost ne vozim BMW ali mlad sam, ima vremena . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4319 Napisano Jul 12, 2013 Ne silazi, 6648 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ! ! Za drugara je, ja na žalost ne vozim BMW ali mlad sam, ima vremena . Što pre počni da te ne pita Starost gde ti je prošla Mladost. Viš kako Deka, rano počeo i osto mlad, zahvaljujući BMW-u. Ko što kaže Dane, prednji semering ne crkva a i zadnji retko osim ako se ne prepunjava uljem agregat što je pored njegovog izbijanja i razlog uvećanoj "potrošnj"i maziva, izbacuje ga kroz taj semering. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...