Jump to content

Moto Zajednica

R1100R: Ulje bazdi na benzin...

Recommended Posts

• I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova
  • Motocikl: R1200GS

Ok, kada sam menjao ulje pred sezonu ucinilo mi se da smrdi na benzin, pomislih mozda nije menjano dugo, pa je tako... Medjutim od pre par dana mi se lampica za rezervu ne gasi (iako je pun rezervoar) i cini mi se da se podigao nivo ulja. Jel ima neko ideju? Da napomenem da motor najnormalnije pali, ide kako treba, radi mirno u leru, ne pokazuje nikakve znake bolesti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

imam isti problem na apriliji atlantic, kod mene se to desava jer termostat ne dize dovoljno temp, pa daje informaciju racunaru da treba da u mesavini bude vise goriva , pa dolazi do prelivanja goriva, i vracanja istiog u karter, pa onda ima "vise"ulja koje smrdi na gorivo.......narucio sam termostat, cekam da stigne....

e sad nisam siguran da da je to isto tebi, ali vredi proveriti.....

Sada vidim da pise da je motor R1100R, to se slucajno desilo, verovatno sam stavio u pogresan podforum, inace je RS u pitanju, mada agregat je isti... Probacu da ispustim sutra malo ulja da bude skoro prazan prozor pa da mogu bolje da pratim situaciju...

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: BMW K100

Proveri da ti nije procurio, regulator pritiska goriva.Kad motor ne radi,gorivo, kroz vakum crevo, pored otvorenih ventila,ulazi u cilinder po u karter.

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: BMW K100

Ne secam se kako to izgleda kod tvog bmw-a.Ali regulator pritiska je u okviru, sine za distribuciju goriva.Jednim crevom ili mozda jednom cevkom, je povezan, sa usisom vazduha.U toj cevi se stvara vakum, i ona mora da bude suva.

To je samo jedna mogucnost, koja se meni desila, na bmw r1100 gs,pre vise godina.

• Drug član, 1695 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

nije to - posto ivanov nije "vodenjak"...0namigivanje.gif

u pravu si...kod ivana bi moglo biti recimo pokvaren senzor temperature vazduha ili senzor temperature motora....u oba slučajeva če biti mešavina "prebogata"....ali termostat za vodu sigurno nije....1oda.gif

• Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Druže, proveri brizgaljke.....jedna brizgaljka ti ne zatvara dobro (verovatno su na njoj naslage) i preko nje i preko ventila se benzin sliva u karter.....brizgaljka (ajnšpric) koja je montirana na telu usisa ima spreda osigurač koji izvadiš i lepo je izvučeš van (PAZI na O-ring da ga ne izgubiš!!!). brizgaljka MORA da drži zatvoreno čak i kad daš kontakt (neki softweri su bili podešeni da je pri davanju kontakta samo štrcnulo gorivo kroz brizgaljku radi lakšeg paljenja.....)

Inače regulator pritiska ti je mehanski i in samo izjednačava pritisak između brizgaljki i vrača višak goriva nazad u rezervoar....

Znaci izvadim ih napolje i drzim u ruci, dam kontakt i vidim da li cure. Ako cure onda ultrazvuk? Ako to ne upali onda menjanje?

Znaci izvadim ih napolje i drzim u ruci, dam kontakt i vidim da li cure. Ako cure onda ultrazvuk? Ako to ne upali onda menjanje?

ne, samo jih izvadiš napolje i posmatraj da li cure....bez kontakta....

Evo skinuo sam brizgaljke i naravno leva curi, tj. formira kapljicu u minuti. Tom progresijom treba otprilike 25 dana da stoji da bi spustio litru benzina u karter... nije naivno :), a racunica na nivou. Vidim da cu morati i ulje da menjam opet, a tek sto sam ga promenio. Smrdi na gorivo kada pomirisem cilindar gde se nalazi cep. Zali Boze ulja...

Sta mi je ciniti? Ultrazvuk? I sta treba da nosim na ciscenje, celu tu budzu, samo skinem drzac i kabl za struju i gorivo? Jel kabl za gorivo ima neki ventil koji drzi gorivo ili kada izvucem seger, mogu da ocekujem da ce me zapisati gorivom?

Evo skinuo sam brizgaljke i naravno leva curi, tj. formira kapljicu u minuti. Tom progresijom treba otprilike 25 dana da stoji da bi spustio litru benzina u karter... nije naivno :), a racunica na nivou. Vidim da cu morati i ulje da menjam opet, a tek sto sam ga promenio. Smrdi na gorivo kada pomirisem cilindar gde se nalazi cep. Zali Boze ulja...

Sta mi je ciniti? Ultrazvuk? I sta treba da nosim na ciscenje, celu tu budzu, samo skinem drzac i kabl za struju i gorivo? Jel kabl za gorivo ima neki ventil koji drzi gorivo ili kada izvucem seger, mogu da ocekujem da ce me zapisati gorivom?

ajmo ovako.....na čiščenje nosiš samo brizgaljku.....kabl za gorivo NEMA ventil, tako da preporučujem prvo skidanje rezervoara, pa tek onda skidanje brizgaljke....

i da počneš da voziš to čudo....naslage se skupile od prevelikog stajanja....1moto3.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja