Jump to content

Moto Zajednica

Nemar vlasnika ili nesto drugo

Recommended Posts

• Zainteresovan, 641 postova
  • Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250

Pre neki dan me zove covek i pita moze li da dotera na popravku etz 251,kako kaze sve je ok samo malo trokira preko pola gasa i jos poneka sitnica ali to cemo kad dotera.Juce je stigao i imao sam sta da vidim,dobrih sat vremena sam ga ubedjivao da je najmanji problem sto trokira preko pola gasa.Evo slicice pa prosudite sami.Juce sam sredio zmigavce ,svetla, zamenio gumicu na glavnom kocionom(posto nije imao prednju uopste).Sad sam u potrazi za delovima pa ako ko sta ima na prodaju neka javlja.Evo i spiska za pocetak:kurbla,obrtomer,prekidac lera,nosac satova,zastitnik lanca komplet sa puzem,automat zmigavaca.Nadam se da cu uspeti da dovedem sve u red motor sigurno ali da li cu uspeti i vlasnika nisam bas siguran.

post-21628-0-73812400-1361129825_thumb.jpg

post-21628-0-05264600-1361129851_thumb.jpg

post-21628-0-28129200-1361129885_thumb.jpg

post-21628-0-83248000-1361129905_thumb.jpg

post-21628-0-20830100-1361129972_thumb.jpg

post-21628-0-81690700-1361130016_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Fali tu i bobina ( ova je od kola ), i kontakt brava, kontakt ključ , konzola sa osiguračima - ako može da se sredi, ako nemože i ona nova. Ima li sedište, deklu preko paljenja, deklu preko akumulatora ? A i poklopac rezervoara mu je u jadnom stanju . evo, sad vidim da nema ni zatezače zadnjeg točka - ko zna šta bi se tu još našlo . Tužno ! :'( :'(

Video sam sve to Lisice,zato sam i naveo sta mi treba delova za pocetak,sediste i deklu kod paljenja ima ali nema fuzstera ni nosaca istih,nema ni poklopac akumulatora.Ali zato ima isecenih zica u instalaciji a bilo je i zice i kanapa,za stap nisam siguran.I moje prvo pitanje vlasniku je bilo kako ti dodje sa ovime posto je na nekih dvadesetak km od mene,a covek rece da se malo namucio jer ,,trokira".:stabre:

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Video sam sve to Lisice,zato sam i naveo sta mi treba delova za pocetak,sediste i deklu kod paljenja ima ali nema fuzstera ni nosaca istih,nema ni poklopac akumulatora.Ali zato ima isecenih zica u instalaciji a bilo je i zice i kanapa,za stap nisam siguran.I moje prvo pitanje vlasniku je bilo kako ti dodje sa ovime posto je na nekih dvadesetak km od mene,a covek rece da se malo namucio jer ,,trokira".:stabre:

Ja " trokiram " od samog pogleda na ovaj motor. Šta hoće vlasnik, da ga sredi za sebe ili za prodaju ?

• MZ Rider, 4150 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

eh ljudi ovo zlato u poređenju kava 250ka ima ovde kod mene.. :D ko je nije vozio(osim mene) taj nije pao sa nje.. A bila je kao iz fabrike, sad je za staro gvozđe.. I sto je naj gore vlasnik traži 300e.. :D papire izgubio kad je jednom pijan pao.. :D

Taj motor i dan danas idee, ni svećicu mu nije promenio od kad je bio kod mene na zimovanju 2010.. :D

200-250e i ovo ima da bude motor kao caša! Ako je menjač dobar! :)

• Podržavam 1

Po njegovim recima hoce za sebe.Mislim da da nema racun da ga sredjuje za prodaju jer nece ovo izaci bas jeftino.Puno delova fali, a ja nikad nekrpim motor vec se trudim da odradim sve kako treba a ako mu padne na pamet da krpi morace da promeni majstora.U ovom slucaju moram se baciti i na jedan psiholoski razgovor sa vlasnikom,cisto da se uvrdi da li je motor za njega ili da predje na nesto drugo.Moram priznati da sam se svega nagledao(dolazili su i u sanducima,dzakovima i sl.) ali ovo je vrhunac nemara kako prema motoru tako i prema drugim ucesnicima u saobracaju.

• MZ Rider, 4150 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

to trokiranje moze biti do paljenja! Mozda dobija duplu varnicu(prsla radilica pa breg leti mnogo) ili do karburatora zaglavila gumica sauha pa guta gorivo.. :)

Trokiranje mi je najmanji problem.Radilica nema lufta u lezajevima,a u svakom slucaju menjam mu platine kondezator i bobinu.Predpaljenje je bilo nastelovano na 4.5mm prestelovao sam na 3mm.Sutra rasturam karb posto na njega najvise sumljam(svecica crna kao ugalj,bosna f 65 dugi navoj),da ga lepo ocistim i nastelujem nivo,pogledam sta je sa sauhom jer je sajla od sauha sjebana a nema ni polugu na kormanu.Pa cu tek posle toga upaliti da vidim sta se desava.Kad su ovakvi primerci u pitanju najbrze se i sa najmanje muke uradi kad redom sve poskidas i pregledas i namestis kako treba.

• Ne silazi, 6320 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

... da dotera na popravku etz 251,kako kaze sve je ok samo malo trokira preko pola gasa i jos poneka sitnica ali to cemo kad dotera.

Neuništiv motor, kao i Jawa. Možeš da mu radiš šta hoćeš, neće stati do poslednjeg momenta !

• -+-, 1006 postova
  • Motocikl: Yamaha ♥

Posto kazes da hoce za sebe da je sredi, a kostace to sredjivanje, to nam je svima jasno, dali je njemu to jasno i dali ima para? Ne mogu da verujem da je dozvolio i upropastio ovoliko motor i sad ga sredjuje...Reko da ne bude posle povuci potegni oko naplate...

Srecno u svakom slucaju...

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Mislio sam da od mog Suzuki-a nema gore...

Па пази - има.

Ал' се лакше и јефтиније оправе.

Apsolutno si u pravu! :takoje:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja