Jump to content

Moto Zajednica

MZ Elektrika

Recommended Posts

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

@ Djordjo, je si li ti u Ugrinovcima izmedju Ljiga i Rudnika ?  Ja bi trebao ovih dana da odem do Cacka, pa mogu naici da ti pogledam motor ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 20 postova

Hehe, pa nisam. Moji Ugrinovci su bliže tebi, kod Zemuna. :-)  Trenutno mi je motor kod majstora i treba da ga doteram ovih dana. Pa kad bi išao za Čačak?

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Pa Guca je od 05. do 09. avgusta, pa bi iso neki dan ranije .

Super bi to bilo, al necu da te cimam bezveze sad, jer sam slab sa kintom... jer dosta sam platio ovu opravku sad, necu imati da ti platim... :(

Ne znam sta bi trebao da platis ?  Ja reko " mogo bi da svratim da ti popgledam motor ", a pod tim sam mislio da ga stvarno pogledam, i definisem sta je tu sta i od kog modela . Tako bi i tebi bilo jasnije sta ti treba ( oko struje, delova i slicno ) .  Cak i ako bi ti nesto uradio - onako na brzinu - jer i ne bi imao vremena za nesto komplikovano - to bi bilo na drugarskoj bazi .  Eventualno bi te kostalo neke kafe i neceg hladnog osvezavajuceg.

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Toliko sam zapostavio struju na motoru da mi je put do Temerina sve veći problem.

Automat migavca radi na dobru volju, vlažnost vazduha, osunčanost motora, možda i na horoskop ko zna...

Da li su satovi mogli da pocrkaju zbog njega, ne vidim da na nekom drugom mestu pravi spoj?

Šta je savet, koji automat da kupim?

• Zainteresovan, 800 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Hladan motor toplija svjecica(lakse se pamti),sto bi rekli:

MZ ima vazdusno hladjenje(vise se grije),pa mu je potrebna svjecica manje toplotne vrijednosti(recimo Bosna F 50,F 60,F 75...)

Evo ako nekom treba i nekih servisnih podataka za neke modele.

Pozdrav :)

Ja imam MZ 250.1984 godište.U saobraćajnoj mi piše Snaga motora: 12 kw,zapremina 243 cm,masa praznog vozila u kg : 170

Ništa mi nije jasno???

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Ja imam MZ 250.1984 godište.U saobraćajnoj mi piše Snaga motora: 12 kw,zapremina 243 cm,masa praznog vozila u kg : 170

Ništa mi nije jasno???

Ni meni nije jasno, sta tebi nije jasno  :D :D

Bez sale, sta je nejasno u ovome?

Nejasna mu je Tezina motora,  tezi je za nekih 30 kg.

Sta kod tebe pise u saobracajnoj?

Kod mene pise 150 kg...

• Zainteresovan, 800 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Nejasna mu je Tezina motora,  tezi je za nekih 30 kg.

Sta kod tebe pise u saobracajnoj?

Kod mene pise 150 kg...

Kod mene piše 170 (a Boga mi i ima ga) i Kw su u manualu jedno a u saobraćajnoj drugo.To mi stvara zbun ??? ??? ???

Tehnicke karakteristike 250.pdf

Ljudi upravo mi je eksplodirala bobina na mz-u,radila je minut na akumulatoru od 12 V  i roknula. Jel ima neko bobinu od 6V  ja imam od 12V vise komada

??? ???A sta ce ti akumulator od 12v na ES-a ?

Ljudi pomagajte neznam vise sta da gledam ni da cackam vec 3. kondenzator mi crkava  u roku od dva dana. Sta bi mogao da bude uzrok. ???

Deder opisi malo simptome pre crkavanja, sta se desava, kako radi motor...?

• Svrati ponekad, 371 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 251

Narode zbog čega mi se dešava da mi struja zataji sa smanjenjem brzine - npr. kad skrecem ili stojim na semaforu zmigavac se gasi???

A danas sam otkrio i uzrok nepaljenja - od tri osigurača srednji se smakne!! Slikaću sutra kako izgleda njihovo ležište pa da mi kažete je l originalno ili jok.

• Svrati ponekad, 371 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 251

Struja ti zemljače,zataji kad smanjiš brzinu jer ti ne valja akumulator,moguće da se i ne puni kako treba...recimo nije dobar ispravljački most,može da bude i neispravan regler a može da nije dobar ni alternator.....popravljajući MZ-e zadnjih dvadeset godina sve sam već video....što se smiču osigurači ili gube kontakt nije nikakvo ni čudo za motor star dvadeset godina....i to se rešava tako što se ''malo'' prepravi ta njegova nesrećna instalacija (kažem nesrećna jer je bez potrebe toliko zakomplikovana)....To se sve isproverava i isprepravlja za par sati (ko zna da to uradi)...Ne treba to da slikaš i postavljaš sliku jer origiginalno ležište sa osiguračima i ne valja...Ako ne možeš to sam da rešiš navrati do mene,imam i delova pa to možemo dovesti u red...

Provereno u praksi kod gore navedenog autora - konstatacija: posvećenost i znanje za medalju! Štamparija neka šljaka! ;D

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Nije problem , ali je nezgodno. Elem o cem se radi. Dva puta do sada mi "zalepe" platine, i samo u slucaju kada naglo startujem ono  pun gas I - II i samo nesto kvrcne i posle motor nece vise od 70km/h i to u IV. ZASTO lepe platine!!

Normalno posle smirglica i sve je OK.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja