Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

@ zverinjak

A gde može da se kupi ova knjiga?

Imas u temi " Oglasi - prodajem "  postavljen oglas za ovu knjigu. Ja sam je porucio i dobio. Knjiga kosta 300 dinara, al ako porucujete bolje da odmah narucite dve ( jednu mozete nekom da poklonite ) , al da trazite da vam posalju obicnom postom pouzecem.  Ja sam narucio jednu, covek mi poslao pouzecem, al brzom postom, pa sam postarinu platio 240 din. Posle kad sam razmislio, mogo sam za te pare, jos malo da dodam pa da uzmem dve.

@ Vuja - drz se, valjda ce se i to pregrmeti nekako .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Knjiga je oko 100 strana, od toga 70-tak je dnevnik a ostatak fotografije.Razlog vise sto sam okacio knjigu ovde je sto je Buca (akter i pisac knjige) zakleti MZ-djija. Ima "televizora" koji je presao ko zna koliko kilometara.Nije sam, ima ekipu koja vitla samo "televizore". U centru Vrsca ima bajkesku "rupu", mesto gde se okupljaju motorciklisti. On je osnivac kluba MC Gedeon Alpha, bajkerskog skupa u Vrscu kao i trke starovremenskih motorcikala "Vrsacki breg".Jedan od retkih ljudi kojima je motorciklizam zivot i jedino zanimanje.Veliki drugar i odlicna osoba.

Novac za putovanje samo on zna kako je sakupio ali i pored velikog i temeljnog planiranja, jedva su se vratili kuci, para nikad dosta.Najbitnija stvar je da cela porodica stoji iza njega i podrzava ga.Na put je krenuo Hondom CB 400 N koja je stara 27 godina i imala je oko 60.000km iza sebe.Veoma hrabro.Nije problem da prenesem neke impresije ali mislim da je najbolje da svako naruci sebi knjigu jer cena je 300 din + PTT troskovi. Bitne su fotografije koje docaravaju ceo putopis. Ja sam jos malo zbunjen posle citanja jer je mnogo podataka gradova, mesta....moracu jos jedno, lagano da procitam.

U svakom slucaju, mnogo mi je drago da je uspeo da sprovede taj put u delo da ne kazem da bih i ja sebe rado video u nekoj takvoj prici ali....to ali me deli od njega, on je ali odavno zaboravio kao rec.

Napomenuo mi je u tel. razgovoru da sprema novi put i da mi nece saopstiti lokaciju dok ne bude siguran .

Ja cu se potruditi da sledece godine organizujem odlazak do njega u Vrsac i da ga , ko zeli , upozna.

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Vuuujoooo...

Sta se desava, deder malo pojasni kako je doslo do saobacajke, kako ste ti i Vule, ko je kriv, jesi li se snasao nekako da radis dok ne sredis tvoj auto?

• Drug član, 875 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Ja duva sinoc u balon bio sam kolima i ode dozvola zbog jednog piva viska.

Sta te briga, mozes da vozis voz!  ;D I meni pisali kaznu za nenosenje pojasa prosle sedmice...  ::) Nego koliko si naduvao, jel su ti oduzeli po starom ili novom zakonu?

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Juce ja napisa u temi " Zverinjak 2 "  - 'ebes skuter kad ima toliko plastike, a vec danas postadoh i ja skuteras ! Elem sticajem cudnih okolnosti u moju stalu je dosao i jedan Piaggio Zip 50 iz 2002 godine sa nekih 10255 km na satu.  Skuterce mnogo lepo ide, a ici ce i bolje dok ga ja malo pretresem i servisiram, podmazem i tako to.  Veceras sam ga sa merakom proterao poi nekim barama, i sve mi nekako milo sto mi noge skroz suve. jos kad mu dodam vetrobran od Malagutijevog skutera ( koji je kod mene arhiviran vec neko vreme, ima da bude pravi za ove kisne dane - za po gradu . Od nekih opravki kolko sam primetio, treba mu nova sajla za blesimetar, pardon - brzinomer .  Evo i par slicica :

post-3891-12879054767103_thumb.jpg

post-3891-12879054767322_thumb.jpg

post-3891-12879054767563_thumb.jpg

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Dok se slaže na gomilu dobro je pa šta god da je. Nije dobro obrnuto ali sve što dođe - dobrodošlo!

Ništa se ne razumem u te skutere ali kad vozim klince čujem da su Piaggio jako skupi, zapravo mnogo skuplji od Kineza. Ali se zato brzo i prodaju, polovni Kinezi teško.

E sad, da li je istina... ???

Ma, skuteri su posebna filozofija kada su u pitanju 2 tocka.Po meni, veoma je jasna linija izmedju motorcikla i skutera. Prvi skuter sam imao `76 god ali svi su bili heavy metal za razliku od ovih plastikanera.Skuteri imaju svojih vidnih i prakticnih prednosti ali motorcikl je po meni na prvome mestu a skuter kao alternativi prevoz.Ako bi se gledale realne potrebe svakoga od nas za prevoz, svi bi bili zadovoljni sa skuterima ali ali....motorcikl je neki indetitet koji je teze obajsnjiv ali ipak cuci u meni.

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Vujo pojasni sta se dogodilo,sve nas zanima...ko je kriv tj da li mozes da naplatis stetu od osiguranja!?

Kakav je to udes bio kad su kola nacisto slupana!?!

P.S. Obavestavam Svilajnacku ekipu da ipak ove sezone-za koju nedelju,dolazim kod Vas u goste,tj na derbi sa vasim pulenkama. Kad dodje vreme obavesticu kad dolazimo pa da se vidimo. Bice to zestok duel nadam se!

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ja vozikam scut na struju po gradu,i vise sam nego zadovoljan,suzukija palim s vremena na vreme da me mine zelja,,,skuter je za grad selo kako hocete majka jana  ;D ;D ;D

dok upalim suzukija zagrejem minut dva ,dok ga isteram tamo vamo,trte mrte scutercetom vec stignem tamo gde treba,,,,,

ali opet sa druge strane,kad vec kreem negde na 7 ,,8 ,,km,,palim suzanu,,,,,,

sve ima svoje prednosti ali i mane.... :)

• Zainteresovan, 577 postova
  • Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter,

Sta te briga, mozes da vozis voz!  ;D I meni pisali kaznu za nenosenje pojasa prosle sedmice...  ::) Nego koliko si naduvao, jel su ti oduzeli po starom ili novom zakonu?

Novi jos nije stupio na snagu koliko ja znam 1.01 sam izduvao i samo se nadam da ce da mi udare zabranu na B kategoriju

@Bokilic:

Mozda bi bilo lepo da nas upoznas sa el. skuterom, karakteristike, podaci, slikice (ako vec nisi to uradio a ja nisam ispratio temu).Interesuje me kolika je max. brzina i kako ide uz brdo?

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

Zdravo ljudi,

Pokupio sam izgleda neki virus, razvalio me, pet dana sam bio prikovan za krevet.

Vitamini, čajevi, kapsule ...

Danas prvi dan kako imam snage i volje da sednem za komp.

Pozdravljam vas sve i pratim MZ svet, i dešavanja sa vama,

vidim ima uspona i padova,želim vam brz oporavak i zdravstveni i finansijski.

Bio sam pre mesečak dana na jednodnevnom izletu sa Giletom iz gm i još nekim društvom.

Čačak, GM, G i D.Crnuća, Man.Vraćevšnica, Šumarice - KG, Knić - Čačak.

Bilo je super,pet motora, video sam "mog" MZ-a, super se drži, i dečko je zadovoljan sa njim.

89013021.th.png

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

Malopre naleteh na netu na ovu fotku:

oin2C_carseatonmotorcycle.th.jpg

i setih se muka našeg "direktora" Vuja; da nađe što bolju i udobniju poziciju na svojoj Hondi :)

• Svrati ponekad, 156 postova

E da kupio sam pre par dana Favoritov lanac, filter vazduha sportski onaj(posto nemam kutiju), tank protektor, ngk kapu svecice, far (okrugli od a3), regler (a3 takodje) i sad mi ostalo samo jos manget od 12v sa platinama od matika da nadjem pa da zver ode kod doce na sto da se sve to stavi i samo gassssssssssssssssss

Sretan jako! :D

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

...

P.S. Obavestavam Svilajnacku ekipu da ipak ove sezone-za koju nedelju,dolazim kod Vas u goste,tj na derbi sa vasim pulenkama. Kad dodje vreme obavesticu kad dolazimo pa da se vidimo. Bice to zestok duel nadam se!

Cekamo Vas...!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja