Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Video otvoren i mogu reci da se bas jako cuje,a verujem da je uzivo jos jace.

Drugari,Plava Ptica je zavrsena i slike kacim istog trena  :)  :)  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Mada MZ se moze pohvaliti sa sirenom pristojne jacine.

Tačno je to samo uvek može bolje jer je stvarno korisna stvar snaga u sireni.

Dok ne nađem novu pomagaću i dalje ovu postojeću svojim glasnim žicama i poganim jezikom.  ;D

Uglavnom zbog toga nosim nokšir umesto normalne kacige kada sam po gradu, lepše proizvodim besprizorne tonove u kojima svako od familije učesnika u saobraćaju može da se prepozna. No, kako je nokšir baš riskantna stvar jer čuva glavu kao i kačket, Vule i ja smo ofarbali šlem koji sam dobio do Picasa.

Promene su jako velike: bio je crn pa smo ga ofarbali u crno.  ;D

Sada je svet drugačiji jer sam se novoj boji šlema obradovao kao Makica motoru. Mnogo smo se namučili, skidali sve do lima sloj po sloj boje i mogu sa ponosom da kažem da se razlika skoro ne primećuje, isti je kao što je bio.

Sada imam sigurnu glavu a ni stari ni novi zakon ne poznaju prekršaj verbalnog delikta u saobraćaju. Kada je već tako, treba biti velikodušan prema neprijateljima pa ih pošteno počastiti: nekoga preko majke, nekoga po sestri, ratari vole opise kao npr. na šta sve može čovek da se nabije dok stočari vole kratko i jasno, to i to si pa da znaš, mada i to ide bar uz majku... ;D

Ma važno je da izgrednici u saobraćaju ne oskudevaju, da ima za sve... ;D

:D  :D  :D

Posto ja retko nosim noksir,pa me sa ovom mojom kacigom ne cuju bas najbolje ili cuju pa u kolima kao okrenu glavu,ja im obavezno ako sam u prilici "kucnem" par puta pesnicom u prozor pa kad se okrenu onda sve saspem u lice! Kad se sa nekim prica u oci se gleda..bar su mene tako vaspitali  ;D.

Mazali smo šlem Italijanskim skidolom i crna je išla glatko, iz prve. Ova zelena nije mogla tako, uopšte mi nije jasno kako je to farbano, od čega je ta boja.  ???

Na kraju se skinulo ali ne kao što bi za dobru pripremu trebalo da bude, kao ogledalo, nego proviri metal na nekim mestima koja su idealno ravna dok je na neravnom metalu boju hemijskim putem nemoguće skinuti.

Onda sam ja procenio da ne treba silovati stvar kada već dobro radi. Git bi se skinuo svakako pa je bolje ostaviti ovu boju kada je već jako uhvatila. I onda smo crnim mat sprejom išpricali jedno 4 sloja, debelo, onako kako se ne radi ali eto, čemu štednja.  ;D

Nije nigde plakalo, super je ispao.

Što se naočara tiče videćemo, upravo su u mašini za sudove.  ;D

Ja sam moj peskirao...

To je prava stvar samo ovako ima drugu draž, zezanje i struganje danima uz rakijicu... ;D

Šta ću, nemam garažu da se bavim motorima a šlem nikako nemogu da pokvarim. Šta me briga i da se oljušti, farbaću ga 100 puta ako treba.

Nego dobro je ispao, preko naših očekivanja.

A jel zulja??? ;D

Kada se lepo stavi ne žulja a za razliku od kacige vrućina nije nepodnošljiva, lepo pirka promaja oko ušesa. ;D

Inače ne žulja kada se lepo stavi, ali dok se stavlja...  :o :o :o

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Cisto informativno, juce sam produzio registraciju na mom MZ-u 150 ccm , ukupno sam sve platio 6.199, oo dinara .

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Za 250ccm kod nas je registracija sve skupa 7.200 din . A u agenciji bez tehnickog 4.500 din, pa cu da vidim koliki je samo tehnicki. Inace ona taxa na "Luxus" je bila i ostala nepromenjena za 250ccm 1650din, sve ostale kubikaze su poskupele.

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Tehnicki  za Guzzija 1000 din,pre neki dan sam uradio u Dunav-u.Ja idem danas po saobracajnu,od sledece nedelje poskupljenje.

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

MZ@

i 500ccm nema poskupljenje, tek od 750ccm. Za pomenutu klasu registracija je bila oko 14.500 din a sada bi trebala oko 16.500 din da bude. Da li je neko imao čast da registruje ljubimca po novim tarifama?

• Ne silazi, 6311 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Ima li neki zvanicni link za ta poskupljenja? Cini mi se da sam negde na forumu video, ali nema sanse da nadjem...

Da li ste sigurni da su poskupljenja tek za motore od 750ccm i vise?!? Moj brat vozi Hondu 650 i posto je cuo da sve poskupljuje od 1 maja,registrovao je mesec dana ranije.

Ako je to tacno sto kaze MZ da nema poskupljenja za nase MZ-jce onda ja sad izgledam ovako  ;D! Ziveo MZ!!!!!!

Bila sam danas na akciji za dobrovoljno davanje krvi i bezbednosti u saobracaju. Bio je lep defile kroz grad,pa smo se podelili po raskrsnicama i razdelili letke a zatim se malo skupili,posluzili sa prvoklasnim pasuljem i druzili.

A mogu vam reci da Vuji odlicno stoje naocare i kaciga  ;) !

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Da li ste sigurni da su poskupljenja tek za motore od 750ccm i vise?!? Moj brat vozi Hondu 650 i posto je cuo da sve poskupljuje od 1 maja,registrovao je mesec dana ranije.

Ako je to tacno sto kaze MZ da nema poskupljenja za nase MZ-jce onda ja sad izgledam ovako  ;D! Ziveo MZ!!!!!!

Honda 650 spada u klasu 500 - 750 ccm .

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

...

Ne verujem dok ne vidim  ;D ;D

...

Ne verujem dok ne vidim  ;D ;D

Videćeš, videćeš, nemože još dugo sa se razvlači stvar, ide skup pa moram da budem ko' za paradu.  :D

Promajska akcija je bila SUPER.

Mogu da kažem da Makicin motor blista, iako je farbar veći lupež nego što na prvi pogled deluje. Našla je ona poneka oštećenja koja su nastala najverovatnije nemarom, čačkao je dok su se sušili delovi pa je posle da bi zamaskirao stvar sve dobro zalio lakom. Na sreću takva oštećenja su na mestima koja nisu vidljiva pa i nije neka šteta po motor a dosta govori o ''majstoru''.

Makica je iznenada donela odluku da će doći jer vreme nije bilo baš neko a tako je iznenada i otišla. Međutim ostavila je izuzetan utisak na ljude, samo sam primetio kako se kroz masu širi vest ''otišla je Makica''.

Onda mi je prišao jedan naš momak, sav uvređen, sa pitanjem ''zašto je otišla Makica?''  >:(

Ja sam se iznenadio pitanjem, pravdao sam se, zvali su je telefonom pa je morala da ode...

Neverovatno kakva popularnost. Da sam se ja tako izgubio verovatno niko ne bi primetio dok se ne pojave novinari.

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

E ovo je tako ludo da sam moro da ga stavim, mislim spot. :D

KURIR, danas:

Niko ne kupuje

Zbog izmene poreskog zakona na auto-pijaci u Bubanj potoku nikad veća ponuda, niže cene i manje kupaca. Registracija skuplja od auta

BEOGRAD - Iako još nije stupila na snagu, nedavna izmena poreskog zakona već je imala efekta! Na auto-pijaci u Bubanj potoku ovog vikenda ponuda je bila veća nego ikad, cene niže od 1.500 do 2.000 evra u proseku, ali su kupci mogli da se izbroje na prste jedne ruke!

Razlog je to što su izmenom Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara drastično oporezovana vozila s motorima koji prelaze dva litra zapremine. Pod "luksuzna" podvedena su sva vozila iznad 2.000 kubika, tako da će za mnoge automobile godišnja registracija koštati više nego što oni vrede.

Od sredine maja, odmah po objavljivanju u Službenom glasniku, vozila od 2.000 do 2.500 kubika, umesto dosadašnjih 24.730, biće oporezovana sa 37.000 dinara, a vlasnici automobila od 2.500 do 3.000 kubika na ime poreza moraće da plate 75.000 dinara. Za vozila preko 3.000 kubika porez je gotovo utrostručen, tako da će umesto dosadašnjih 65.690 morati da se plati 155.000 dinara, što znači da će ukupna registracija za 16 godina star automobil koštati skoro 120.000 dinara, od čega na porez odlazi 93.000 dinara!

- Strašno je šta nam ti "stručnjaci" rade! Svuda u svetu je odavno prevaziđeno da se kao glavni parametar za dodatni namet uzima zapremina motora, već se porez određuje na osnovu snage motora ili, po najnovijem, emisije ugljen-dioksida. Došao sam da se rešim ove moje 19 godina stare "opel omege", jer nemam nameru da za auto koji vredi 800 evra platim registraciju od 75.000 dinara - rekao je Radisav Đorđević, kome je ovo treći put da izlazi na auto-pijacu u pokušaju da proda auto.

Prodavci kažu da se najveći broj posetilaca samo raspituje za cene, dok se mali broj kupaca uglavnom odlučuje za vozila do 1.500 kubika, čija vrednost ne prelazi 3.500 evra.

- Za dvadeset godina koliko se bavim prodajom vozila, nisam video veću ponudu i nižu cenu! Međutim, šta vrede pojeftinjenja kad ljudi nemaju para da kupe auto od 10.000 evra, iako je njegova realna cena 14.000 - kaže Rade Savić, koji već osam nedelja bezuspešno pokušava da proda "audi A4".

Prema njegovim rečima, od oko 3.000 vozila na auto-pijaci, dnevno se proda svega tri-četiri!

Pored automobila, na udaru izmenjenog zakona su i motociklisti, jer su svi dvotočkaši čiji motor prelazi zapreminu od 1,150 litara označeni kao luksuzni. Tako će za motocikle od 500 do 750 kubika registracija koštati 44.995 dinara, do 1.100 kubika 12.495 dinara i preko 1.100 kubika 31.230 dinara.

IZUZECI   

Porez na upotrebu motornih vozila ne plaćaju vojni i civilni invalidi rata, kao i invalidi rada sa 80 ili više procenata telesnog oštećenja, kao i oni sa 60 ili više procenata invaliditeta nogu. Propisani porez upola je manji za putničke automobile kojima se obavlja taksi prevoz, kao i za automobile za obuku vozača koji imaju ugrađene dvostruke komande.

SVE ZA  DRŽAVNU KASU

Novim propisom predviđene su novčane kazne ukoliko vlasnik registruje motorno vozilo, produži registraciju ili zameni registarske tablice bez dokaza o plaćenom porezu. U razlozima za donošenje zakona po hitnom postupku navedeno je da bi u suprotnom nastale "štetne posledice u pogledu visine priliva budžetskih sredstava po tom osnovu".

STARI DŽIP  LUKSUZNIJI OD  NOVOG BMV

Zahvaljujući novom cenovniku za oporezivanje, 15 godina star džip postao je luksuzniji od novog BMV X6. Naime, džip "grand čiroki 4.01" proizveden 1993, na auto-pijaci se može kupiti za 4.500 evra, ali će njegov vlasnik za registraciju morati da plati čak 93.000 dinara! S druge strane, nov BMV X6 od 3.500 kubika košta 71.635 evra, a njegova registracija svega 75.000 dinara.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja