Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Zainteresovan, 634 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Pre bi natakario lonac na glavu nego te psihodelicne kreacije nekog nadobudnog dizajnera ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

Drugari danas sam bio kod drugara i video kod njega mz 251 u odicnom stanju . na satu mu stoji 3500km ... kaze da hoce da ga proda za 600e .. pa ako nekom od mzjasa treba ... ??

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Juče mi se desio jedan lep dan. :)

Krenuli smo Scuba i ja na sajam u Novom Sadu. Tražili smo štampariju koja nam je uradila plakate ali nismo imali adresu nego po opisu "tu je negde..."

Naravno, nije tu negde i ko zna gde je.

Uđem u prvi servis koji se tu našao, računam da znaju ljudi za štampariju, nije takva da može u džep da se stavi. Kad u servisu Zverinjak. Kakvo prijatno iznenađenje! A dogovaramo se da se vidimo ko zna koliko pa ne ide, prepodne on radi, popodne ja i sve kontra.

Nismo dugo pričali ali mi je baš značilo što smo se videli makar i na kratko. Eto, sudbina spaja ljude.

Odemo na sajam a tamo Peter Pan. Ih, njega nisam video od Skupa, dobro izgleda ne što se malo "popravio" nego odaje utisak zdravog i zadovoljnog čoveka.

Štand pored našeg - Janko. Na NS moto sajmu su i klubovi, Kisačani su takođe pozvani pa su predstavli svoj Skup i aktivnosti. U međuvremenu saznam da je Janko potpuno opravdano imenovan za predsednika Kisach Crows što me nije iznenadilo ali me obradovalo.

Ka kraju, Lisac. Baš lepo iznenađenje, došao je sa prijateljem, jednim super pozitivnim tipom. Sedeli smo na štandu za stolom i pričali i jedino mi je to smetalo što smo na štandu jer je daleko lepše uz pićence, mezence, prirodu, vodu... :jee:

Na Sajmu se oseća beda, kukaju izlagači ali i posteioci, nema se para. Ipak, ja sam otišao zadovoljan i punog srca.

Eh da je svaki dan takav.

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Ja vozio. To je GPZ 305, razbuseni 250. Najinteresantnije je to da kada su me zvali na oglas i pitaju koji je to motor 305, da nije 250??Kada kazem da nije, pitaju koliko kubika ima i kada im kazem 306, prvi me je pitao: Ti mene zajebavas???

Motor koriscen jedno vreme u Britaniji kao kurirsko vozilo i pokazao je se dobro.Interesantno je da je imao pogonski kais umesto lanca i isti je cesto kod nas zamenjivan u varijantu sa lancem.

http://motocikli.bjb...i-gpz-305-twin/

http://www.gpz-305.de/English/index_english.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Kawasaki_GPZ305

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/kawasaki/kawasaki_gpz305.htm

post-3484-0-82497000-1303066001_thumb.jpg

Problem.

Odem sa autom u servis, mimo redovnog servisa, da zamene termostat. Intervencija od 5 min, ništa strašno.

A onda sasvim slučajno vidim da se zupčasti kaiš rascvetao, vrti se pa sve baca lijane oko sebe.

Kako bre, sve sam radio kako servisna knjižica nalaže, radio veliki servis na 65.000 a sada je prešao 104.000. Nema teorije da crkne pre vremena jer znam da su mi mnogi rekli da sam budala što to menjam na 65.000 kad prelazi duplo, samo bacam pare bezveze.

I sad, mogu da sumnjam da ga prošli put nisu ni menjali a mogu i bilo šta drugo samo ne menja na stvari, moram da platim popravku kvara koju sam sam konstatovao.

I to je za film, da ja odem u servis pa sam tražim šta nevalja. Da nisam video bilo bi nikom ništa...

Ovo mi je još jedan neplanirani trošak reda veličine 300-400 evra, u zavisnosti od stanja remenica i ležajeva. Uz obijanje kada sam izgubio GPS od 150 evra tu je i popravka kola koja neće biti ispod 150 evra i to ako me pomogne Anđeo čuvar.

Sve su ovo troškovi uz one normalne, tekuće i dug koji imam za kupovinu nove Honde.

Situacija nikako nije slatka.

Do sada smo finansijski zatvarali Skup tako što sam avansirao krupnije izdatke, obično pečenje a nakon prikupljanja para koliko se pokrijem to je. Nije važno koji su iznosi u pitanju, kao što sam uvek govorio "novac nemože da bude razlog zbog koga se ne bi videli". Ovaj put, nažalost, nemam slobodne pare koje bih mogao da izdvojim u ove svrhe a nemam ni ideju šta bi trebalo da se radi jer je ranija postavka bila dobra, funkcionisala je uhodano.

Kako se vreme Skupa približava trebali bi da napravimo neki dogovor kako ćemo sa parama. Ja ih sada uopšte nemam a nadam se da ću skupiti neki iznos koji dogovorimo jer mi je i registracija Crnca pod velikim znakom pitanja.

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Predlog je sledeci:

Napravimo specifikaciju, okvirno, da vidimo koliko ce nam trebati para.

Otvorimo listu za upis ko dolazi na skup, a moze i ko ne dolazi a voljan je da pomogne finansijski.

Podelimo sumu na broj ljudi i dobijemo neku okvirnu sumu.Normalno,suma je okvirna znaci neka da koliko ko moze.

Sve ove aktivnosti treba sprovesti sto pre.

I jos nesto. Bilo bi dobro da se postavi ta specifikacija tako da se vidi sta ce mo nabavljati, kupovati, pa ko nema para

mozda ima nesto sa spiska.

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Nije problem u specifikaciji vec u tome sto je Vuja unapred finansirao dobar deo troskova.Veoma je tesko ostvariti kupovinu prasica posto se vecina skupi u subotu oko 13h..sto je se popijeno pice placalo na kraju zurke i uvek je ostajao kratak...

:stabre:

Mislim da sam bio jasan.

Treba sakupiti novac pre skupa.Sistem isti kao i za majce ali moramo da budemo brzi i efikasniji. Odrediti iznos pa da saljemo ko koliko moze ako na kraju neko da vise vraticemo mu na skupu ili kako vec.

Posto je dosad Vuja izvlacio deblji kraj ovoga puta ne bi trebalo da ga finansijski opterecujemo.Ako je on bio covek ajde da i

mi budemo ljudi.

Ako neko od clanova ima neku zivotinju, crni luk, beli luk,prazi luk... a voljan je da da na odlozeno, neka se javi.

I jos nesto ako ne bude ovako ja cu da stupim u strajk gladju na skupu :zvizduk:

Potrebe su sledeće:

- tri praseta od po 25 kg (očišćeno i sređeno za ražanj)

- 20 kg roštilj kobasica

- 10 litara rakije

- hleb, salata, tanjiri, kafa

Ostatak koji čini pivo, kisela, sokovi... kod Srpka u bifeu po najrazumnijim mogućim cenama.

Tender je otvoren,ko sta ima od ovih namirnica neka se javi.Moze donacija,moze na odlozeno ili po razumnoj ceni.

Trenutna cena prasica u mom kraju je 180 din/kg ali ih nema.

Vujo gde bi smo mogli da pocnemo sa spiskom?

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Posto nikome ne cvetaju ruze po pitanju novca, smanjiti na : Dva (2) prasica i 5l rakije. :neznam:

• Svrati ponekad, 444 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1000 f

Da li uopste neko ima priblizni broj nas koji cemo doci na skup i koliko gostiju je potvrdilo da ce doci? Pa da na osnovu toga pravimo spisak potreba. Definitivno je kriza sve veca za sve nas ali nemozemo ni da gladujemo tamo a nemoramo pak ni da se razbacujemo bespotrebno! A na

aravno za pice nam baska treba para kao sto je vec neko prokomentarisao1neznam.gif.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja